bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Radšej nikdy

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Edícia:Edícia svetový bestseller
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Radšej nikdy

Camryn Bennettovej, peknému americkému dievčaťu, osud prichystal ťažkú skúšku. Rodičia sa rozviedli, brata zavreli do väzenia, jej životná láska tragicky zahynula a najlepšia priateľka ju obvinila, že jej chce prebrať partnera. Stačil jediný deň práce v obchode s oblečením, aby zistila, že sa nechce zaradiť medzi meštiakov, čo celý život chodia do toho istého otravného zamestnania. Vidí jediné riešenie. Hodí všetko za hlavu a vyberie sa na cestu naprieč Amerikou. V autobuse sa zoznámi s talentovaným a trochu tajomným Andrewom Parrishom. Ten má vlastné dôvody na to, aby sa odstrihol od sveta. Rýchlo sa zblížia, no zhodnú sa, že ani jeden z nich nehľadá viac než len letný výlet po Amerike. Dodržať tento sľub však nebude ľahké, rodí sa vzájomná náklonnosť, a hoci sa jej obaja tvrdohlavo bránia, príťažlivosť a láska sú silnejšie než ich odhodlanie.
Knihu Radšej nikdy autorka pôvodne písala zadarmo pre čitateľov na internete. Po dokončení ju zaplavili žiadosťami, aby ju doplnila o scénu z nemocnice z Andrewovho pohľadu. Keď sa dozvedela, že kniha vyjde aj v tlačenej podobe, rozhodla sa vypočuť priania čitateľov a doplnila ju o záverečnú bonusovú kapitolu.

Z anglického originálu The Edge of Never (Forever, USA 2013)
preložil Peter Tkačenko.

Dostupné verzie titulu

Radšej nikdy Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Radšej nikdy

Originálny názov: The Edge of Never

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Radšej nikdy (Diana, 9.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prečítala som ju na jeden dych. Nevedela som ju zložiť z ruky. Veľmi pekne napísaná kniha , na konci som si aj poplakala. A veľakrát som túžila byť miesto hlavných postáv a žiť tak ako oni :) . Len odporučiť viem , a tak isto aj druhú časť :)

Radšej nikdy (Mária Várošová, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma zaujala pestrým dejom, kde sa stretávajú dvaja mladý ľudia náhodne a zažijú spolu lásku, precestujú kus sveta a ten najkrajší bol koniec, ktorý ma milo prekvapil. Odporúčam si knihu prečítať a verím že sa všetkým zapáči

Radšej nikdy (V. Berdáková Pavlík, 20.2.2016) Odpovedať

priemerná kniha
Neviem,ale mňa kniha veľmi nechytila...také slabé, miestami podľa mňa zbytočné vulgarizmy. Dobrá bola erotika, to autorka zvládla super. No celkovo príbeh ma neoslovil. Ešte posledných asi 20 strán stálo za prečítanie...ale zas..to zázračné vyliečenie. Druhú časť si prečítam aj tak...možno autorka ešte prekvapí. Nehovorím, že je to zlé čítanie - číta sa ľahko, no ničím neprekvapí.

Super kniha (Slávka Beňáková, 2.7.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi pekná kniha. Veľmi ma zaujala a bola som smutná že skončila. Čítala sa veľmi ľahko a príjemne. Pred koncom prekvapila a bola veľmi smutná, ale som rada že skončila pekne. Tak ma zaujala že som sa potešila keď som zistila že má pokračovanie. Vrelo odporúčam si knihu prečítať

Radšej nikdy (Petra, 19.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi milá knižka na pohladenie duše. Nič náročné na čítanie, príjemná oddychovka na zachumlanie sa pod deku s termoskou čaju, keď von je depresívne počasie. Zo začiatku mi hlavné postavy Andrew a Camryn priveľmi pripomínali hlavné postavy z knižiek Iba jeden deň / Iba jeden rok - Willema a Lulu, majú tiež spoločnú cestovateľskú tématiku. Neskôr sa nám hlavný hrdina posunul z podoby neodolateľného romantika "Willema"na neodolateľného božského "Christiana" z 50 odtienov sivej .. Na záver nečakaný zvrat a nechýba ani veľmi očakávaný šťastný koniec. Myslím že kniha nadchne určite mladšie tínedžerské ročníky (tých pár strán erotiky myslím že im neublíži), ale zároveň neostanú sklamané ani aj dospelé romantické duše. Taktiež veľmi pekná obálka, príbeh je písaný jednoducho,nepresladene, veľmi pútavo a priam neodložiteľne. Ak sa Vám táto kniha zapáči,potom určite odporúčam aj tituly Iba jedeň deň a Iba jeden rok od Gayle Formanovej tiež z Edície svetových bestsellerov. Sama som veľmi zvedavá a nenechám si ujsť ani druhý diel- Radšej vždy...

Oddychovka (Ivana Hudáková, 14.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha bola pre mňa úžasná. S Camryn zažijete všetko smiech, radosť, vzrušenie, smútok, strach, slzy. Kniha priam dýcha životom, energiou, chuťou žiť naplno. Veľmi sa mi páčila, bála som sa, že Andrew zomrie, hlavne keď upadol do kómy. Myslím, že Camryn by sa z takého žiaľu už nikdy celkom nespamätala. Bol to naozaj osviežujúci zážitok, čítať príbeh o dvoch ľudoch, ktorý majú svoj vlastný názor na svet a konajú netypicky, nekonvenčne.. spontánne a žijú pre moment. Áno - naozaj lákavé. Veď kto by nechcel zažiť niečo podobné ako oni? Vydať sa na cestu, bez nejakého vytýčeného cieľu, aby si trošku prevetral hlavu a zažil niečo nečakané, aj napriek tomu že je to nebezpečné? Páčilo sa mi, že príbeh je podaný z Camrynho aj z Andrewovho pohľadu, vzájomne sa dopĺňali, čo bolo super. Veľa ľudí sa sťažuje, že táto kniha je také typické klišé: Americké dievča, ktoré sa kvôli svojim problémom vydá na cestu a stretne pána Dokonalého. Uznávam, že táto kniha nie je literárnym velikánom ale slúži na zábavu, na oddych a myslím si, že v tom smere dosiahla svoj cieľ. Bavila ma, odpútala od reality, doslova som ju zhltla za pár hodín. Ak si chcete oddýchnuť určite odporúčam :)

pre mňa nič moc (Veronika M., 10.1.2015) Odpovedať

priemerná kniha
Pre mňa nič-moc kniha, asi som na ňu už vyrástla... Radí sa do Young Adult literatúry, čiže ma to veľmi neprekvapilo :O Autorka má zmysel pre humor a určite by sa stala i Vašou najlepšou autorkou (za predpokladu, že by ste mali 16+). Prekvapujúco skvelé boli erotické scény, až som si myslela, že bola na školení u samotnej autorky 50 odtieňov.

Úžasná (Simona Birošová, 6.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha sa hneď od začiatku odlišovala od iných tým, že bolo ľahko ale pritom veľmi pútavo písaná. Hneď po prvých stránkach sa mi zapáčila a chcela som ihneď vedieť ako to skončí, takže som knihu čítala takmer bez prestania úplne vtiahnutá do deja a vôbec som nevnímala okolitý svet. Postavy mi veľmi prirástli k srdcu, dej neotrepaný a nepredvídateľný s troškou tajomstva, ktoré núti čitateľa čítať a čítať.Koniec ma úplne dostal, aj som si poplakala a cítila som akoby sa všetko, čo som čítala dialo aj naozaj. Veľi som sa potešila pokračovaniu, na ktoré sa tento mesiac chystám. Veľmi všetkým odporúčam, jedna z mojich najobľúbenejších kníh! Nebudete ani trošku ľutovať :)

Aj keď človek lásku nehľadá, ona si ho nájde (Ivana Goliašová, 6.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha sa do mojich rúk dostala úplne náhodou a musím povedať, že to bola dobrá náhoda. Je písaná úplne super, ľahko a hlavne zaujímavo. Mladé dievča, Carmyn, ktoré sa poháda s kamarátkou a rozhodne sa cestovať nikam. Odvaha jej nechýba, postupne prichádza na to, že nikam cesta nevedie. Počas cesty v autobuse stretáva chlapca menom Andrew. Takžiež autobusom cestovať nemusel, ale osud to zariadil inak. Tak aby stretol mladé krásne dievča, postupne pri ich cestovaní sa medzi nimi naviaže puto. Myslím, že je to krásna romantická kniha, plná skvelého čítania. citujem: Nechcem slobodu, pokiaľ odo mňa nebudeš žiadať, aby som jedla chrobáky alebo z auta vystkovala zadok :D... Krásnych slov a vyznaní je v knihe dosť. Ako Andreowi umrie otec, ako ochorie a ako všetko ich to posilní a zvýrazni ich lásku, áno aj o tom je táto skvelá kniha. Určite plánujem kúpu aj druhého dielu (hneď jak to bude možné), pretože je to kniha, ktorá za to určite stojí.

Fajn (Katik, 5.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha sa mi páčila, obsah a dej boli fajn, no troška ma rušilo, že niektoré momenty boli opísané len tak letmo a niektorým sa venovalo až príliš priestoru.

Sooo romantic.... (Jars, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zo začiatku sa to zdalo nudné, ale keď začala dlhá cesta na kolesách už do toho bol čitateľ tak vtiahnutý, že sa nedalo prestať. Obálka ma pritom vôbec nezaujala, pripadá mi ako obálka na román z červenej knižnice, ale obsah bol fajn.

Citanie na leto...? (violet, 31.5.2014) Odpovedať

priemerná kniha
Zmiesane pocity.Neviem preco je tato kniha prezentovana ako bestseller...nejde ani o to,zeby bola zle napisana,len nie je taka uzasna.Tvari sa ako tinedzerska romanca,je tam ale vela veci je prehnanych...No a niektore sceny- sexualne,boli az prilis odveci...Ale ako citanie na leto by mohla byt.

Zaujímavé (AB, 23.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Táto knižka je výnimočná predovšetkým pre spôsob zobrazenia ako sa hlavný hrdinovia snažia vyrovnať so svojim osudom. Páčil sa mi spôsob písania z pohľadu oboch postáv - veľmi pekne napísané dialógy, ale i zvyšok. Ako som čítala, tak som si to predstavovala (ako to ja vždy zvyknem) a pri čítaní tejto knihy to bolo zaujímavé. Takisto ma ohúrili spomenuté piesne v knihe. Samozrejme, že som si ich hneď našla, aby som si priblížila atmosféru. Neviem však, či by som chcela, aby sa mi dačo takéto stalo, ale rozmýšľať nad tým bolo zaujímavé. Koniec bol pekne motivačný a prináša zamyslenie do života - treba žiť tak, ako keby bol dnešok posledným dňom.

Knižka,ktorá vás určite chytí za srdce :) (Kristína Vicenová, 11.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
O čom je táto kniha? Je jedno dievča,ktoré sa vyberie do veľkého sveta s nádejou,že na cestách nájde odpoved' na otázku kto vlastne je. Je jeden chlapec,ktorého životné krédo je Carpe Diem a dokonca stojí pred najväčšou tragédiou svojho života. Napokon sa ich cesty skrížia a ani jeden z nich nechápe prečo sa už od seba nedokážu odtrhnúť. Chémia medzi nimi dokonale pracuje ALE to nestačí. Obaja skrývajú tajomstvá. Andrew Parrish patrí medzi postavy,ktoré ihneď' obľúbite : tetovania,gitara,divoký temperament a jeho láska k autám. Podobne ako Camryn som sa aj ja do neho pomaly zamilovala :D Vďaka tomu,že nám spisovateľka dávala možnosť pozrieť sa na situácie zo strán oboch postáv,môžeme vidieť ako sa pomaly zbližujú. Ked' sa odhalilo Andrewo tajomstvo,trochu som si aj poplaka. Túto knižku zaraďujem do TOP 5-ky. Taktiež musím pochváliť obálku,je veľmi krásna. Odporúčam ju každému,naozaj neoľutujete :)

:) (Kristína Vicenová, 9.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha sa veľmi dobre čítala. Páčilo sa mi, ako spisovateľka dávala možnosť pozrieť sa na situácie zo strany dievčaťa aj chlapca. Príbeh je plný emócií, či už je to miestami vtipné alebo smutné, nijak inak sa to nedá opísať, iba -krásny dej. Jediné, čo by som vytkla, je záver, ktorý mohol skončiť trošku inak. Ale napriek tomu ju vrelo odporúčam ! :)

Kniha, ktorá vás dostane do kolien (Janka, 9.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha, ktorá vás dostane do kolien. Táto kniha je výnimočná nie len pre vyobrazenie hlavných hrdinov, ale predovšetkým pre spôsob zobrazenia ako sa vyrovnávajú so svojím osudom. Veľmi chválim zvolenie spôsobu písania z pohľadu oboch postáv. Vďaka tomu sme sa mohli dostať do hlavy nie len hrdinke ako je to zvyčajne v literatúre zvykom. Musím taktiež vyzdvihnúť sprevádzanie deja piesňami a keďže rada experimentujem a skúšam tak som si tam našla nové, ktoré uchvátili moje srdce. Priznávam sa, že takýto trip by som niekedy v živote chcela zažiť aj ja sama. A posledné stránky rozhodne prinútia človeka uvedomiť si, že by mal svoj život žiť tak ako keby to bol jeho posledný deň. Naplno. A zároveň sa nebáť lásky aj keby mala trvať len, krátko. Predsa vždy je lepšie milovať a lásku stratiť ako nemilovať vôbec.

Kniha, ktorá ma dostala <3 <3 <3 (Andrea Ferencová, 9.5.2014) Odpovedať

Knižku som dostala na Vianoce. Sama som si ju vybrala, pretože ma zaujala svojím obalom názvom. Ale teraz už viem, že táto knižka si ma proste vybrala. Tak, ako som ju od začiatku stále odkladala, a vracala sa ku nej, ako ma nezaujala, ale priťahovala, a ako sa mi každou stranou viac a viac vrývala pod kožu svojimi písmenkami. Zaujala ma Camryn, ktorá presne ako ja nechcela mať nudný život a skysnúť v práci na jednom mieste, potrebovala niečo, čo by jej život zmenilo a spravilo ho zaujímavým. Len ona mala tú odvahu to zmeniť, a spoznať niečo, čo by nikdy nečakala. Páčilo sa mi ako autorka všetko opisovala, keď som ju čítala, a mama so mnou hovorila, len som sa ku nej otočila a povedala som nerušiť, teraz mam romanticku chvíľku <3 Ešte som takú knihu nečítala. Až do konca to bolo také napínavé a hovorila som si, nie , to sa predsa nemôže tak skončiť. On nemôže zomrieť. Plakala som, a potom sa smiala, keď sa to skončilo úplne ináč než som čakala. Úplne nečakaný a krásny záver.... Uch. Proste odporúčam... Za poslednú dobu ma žiadna kniha tak neprekvapila, nedostala a nenakopla :) Čítajte a neváhajte :)

krasna! (Lenka Sabolová, 8.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je fakt skvelá. Mala som ju rozcitanu celkom dlho a nevedela som sa k nej dostať no keď sa mi to konečne podarilo dočítala som ju skoro na jeden hlt. Je romantická, oddychova, príjemná. Cely príbeh je písaný tak, že v podstate do konca neviete co sa stane. Odporúčam všetkým teenagerkam. Zadanym aj nezadanym, šťastným aj smutným.

Dost dobre :) (Michaela 25, 6.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Oddychova knizka. Kupila som si ju na odporucanie kamosky a po precitani recenzii. Nelutujem. Dej je putavy, citlivy, romanticky a velmi vkusne napisany. Skutocne odporucam :) Prijemne citanie

Oddychovka (Renata Palkova, 3.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Je to taka oddychovka. Precitala som ju relativne rychlo, netreba pri nej velmi rozmyslat :) takze je to kniha na citanie pred spanim. Nie je to ziadny presladeny roman, je to pribeh zo sucasneho sveta, sucasne problemy, malery a tak :)

Najlepšia kniha akú som zatiaľ čítala. (Natália Lenhartová, 2.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma v prvom momente zaujala hlavne svojou krásnou obálkou, neskôr anotáciou a nakoniec to zavŕšil príbeh. Už dávnejšie som premýšľala nad touto knihou a preto som si pozerala recenzie na ňu. Pri mojom brázdení netom som sa stretla s rozličnými názormi. Na jednej strane to boli veľmi pozitívne názory typu: najlepšia kniha, odporúčam, vynikajúca a atď.; a na druhej strane v celku negatívne ohlasy ako napr.: plytké, pre deti, predvídateľné... a sa so svojím názorom zaradím medzi tie pozitívne. Samozrejme boli tam isté malé mušky, ktoré mi tam prekážali ale zasa nebola to žiadna veľká veda. A povedzme si, ktorá kniha nemá nejaké malé chyby... Podľa mňa každá jedna... Hneď po pár stranách som si obľúbila autorkin štýl písania (čo je pre mňa veľmi dôležité). Nebolo tam veľa opisu a taktiež veľa myšlienkových pochodov. Autorka presne vystihla, kde je ten opis potrebný a naopak kde zbytočný. Do tejto knihy som sa hneď po pár úvodných stranách zamilovala. Autorka presne a jasne vystihla charaktery hlavných postáv a to, čo spolu prežívali. Treba priznať, že autorka sa s touto postavou poriadne vyhrala a dala si na jej charaktere záležať. A už len kvôli Andrewovi by som si túto knihu opäť prečítala. Počas celej knihy nad ním viselo jedno veľké tajomstvo, ktoré sa objasnilo ku koncu knihy a aj vďaka tomu ma príbeh držal v istom napätí... A priznávam, že som ku koncu tejto knihy plakala ako malé decko :D a vôbec sa za to nehanbím. Túto knihu by som odporúčala všetkým čitateľom, ktorý majú aspoň s časti romantické srdce a milujú romantické príbehy so šťastným koncom. :)

výstižný názov (Monika Hudecová, 21.2.2014) Odpovedať

som sklamaný(á)
Presladená, bez štipky originality. Mám z nej pocit, akoby autorka posplietala námety z romantických, dievčenských a erotických bestsellerov posledného roka, ktoré som si rada prečítala - túto však radšej nikdy. Obálka je veľmi pekná.

Pokracovanie (Lenka, 28.12.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobry den, chcem sa spytat ci planujete vydat aj pokracovanie tejto uzasnej knihy. Ak ano, kedy?

Odpoveď (Bux.sk, 14.1.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, potešíme vás, pokračovanie chystáme na druhý polrok 2014 :)

Uzasna! (Tatiana Petríková, 10.12.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po prvom precitani sa dostala medzi moje najoblubenejsie a superi s takou romantikou ako je Zapisnik jednej lasky od Sparksa. Velmi vela mi dala a pri dvoch stranach mi umrelo srdce. Odporucam kazdemu a uz sa neviem dockat kedy vydaju druhy diel, zatial ho luskam anglicky ale je rovnako uzasny. Citlivy, romanticky ale nie presladeny.
Všetky komentáre (25)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Všimla som si, že na okamih sa mu zachvelo obočie a zmenil sa mu výraz tváre. Buď ho prekvapilo, ako vážne som tú otázku položila, alebo ako veľmi sa oňho zaujímam. A možno oboje.
Aj on si narovnal chrbát a zdvihol hlavu.
„Asi toľko, že premýšľanie o minulosti a plánovanie budúcnosti je nahovno. Kým premýšľaš o minulosti, nepohneš sa dopredu. Keď zasa stráviš veľa času plánovaním budúcnosti, môže sa ti stať, že po celý život sa neodhodláš konečne niečo spraviť.“ Uprel na mňa pohľad. „Ži v prítomnosti,“ na chvíľu sa odmlčal, ani čo by sa blížil k dôležitému záveru, „kde je všetko v pohode, nikam sa nenáhli, zažeň zlé spomienky, a kamkoľvek máš namierené, dostaneš sa tam oveľa rýchlejšie a s menším počtom modrín.“
Rozhostilo sa ticho, mudrovali sme nad tým, čo práve povedal. Ktovie, či na to prišiel rovnako ako ja. Hoci som si to nechcela priznať, uvažovala som, čím to je, že keď mi opisuje vlastné myšlienky, pri pohľade naňho sa cítim, akoby som sa pozerala do zrkadla.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x