bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Hriechy mocných

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 5,50 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Hriechy mocných

Čo všetko je človek schopný urobiť pre lásku? Najmä v časoch, keď štátne alebo rodinné záujmy, ale často aj túžba po väčšej moci, prevládali nad prirodzenými ľudskými citmi. Ani ľudia z kráľovských alebo vojvodských rodín nemali vždy na ružiach ustlané; byť jedným z členov šľachtického domu nebolo vždy len príjemné a už vôbec nie iba šťastné.
Historický román Hriechy mocných ponúka nielen ľudské osudy a komplikované vzťahy plné intríg, nenávisti a zla z čias talianskych komún, rozporov a bojov v severnom Taliansku, ale tiež zachytáva udalosti zo storočnej vojny, ktorá v 14. a 15. storočí priviedla Francúzsko na pokraj nešťastia. Ako čistý prameň pôsobí na čitateľa vášnivý a úprimný ľúbostný vzťah osudom skúšanej Francescy di Valleta, ktorú proti jej vôli vydajú za tyranského manžela „s dobrým menom“ Henricha de Moselle. Francesca opúšťa rodné Taliansko a vydáva sa naprieč Savojskom do Lotrinska, kde ju už netrpezlivo očakáva jej budúci manžel a pán. Krásna žena zbožňovaná mnohými vznešenými mužmi nachádza však svoje najväčšie šťastie, ale aj utrpenie v hlbokej láske k Enzovi di Challant, priateľovi z detstva.
Ako sa skončí príbeh mladej ženy, ktorá svoj život zasvätila láske v časoch, ktoré nepriali ženám? Pretože pre mnohé z nich bol práve muž tým najväčším nepriateľom...

Detaily o knihe

Názov: Hriechy mocných

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Ďakujem (Erika Jarkovská, 7.8.2013) Odpovedať

Patrím a rada budem patriť aj dobudúcna k tým priaznivcom, ktorí si autorkine príbehy kúpia, aby na chvíľu unikli z bežnej reality života a preniesli sa do minulosti, sprostredkovanej príbehom. Do obdobia intríg, manipulácii, ale aj veľkej lásky, niekedy aj nenaplnenej, pretože doba, v ktorej žije hlavná hrdinka bola dobou, ktorá ženám veľmi nežičila. Opäť som sa dozvedela mnoho zaujímavých skutočností, ktoré sú v príbehu zakomponované a ktoré svojím pozadím mu pridávajú na hodnovernosti. Kto hľadá - a v dnešnej uponáhľanej dobe aj verí v poslanie lásky, ktoré mnohým jedincom už pripadá aj banálne - ten isto neoľutuje čas strávený čítaním Hriechov mocných. Mňa osobne pohladil a potešil, napokon ako všetky autorkine príbehy. Ešte raz zo srdca ďakujem :-)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát deväť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Francesca, ako-tak privyknutá na tmu, hľadela do obloka. Keď zbadala, ako sa okno poddalo a otvorilo dokorán, pochopila, že niekto sa pokúša vojsť dnu.
Srdce sa jej zastavilo v hrudi. Bála sa aj dýchať – ešte aj vlastný výdych sa jej zdal prihlasný. Opatrne odhrnula perinu. Naboso stúpila na podlahu, žalostne si želala, aby drevená dlážka nezavŕzgala. Nevšímala si jej chlad, túžila uniknúť.
Ale votrelec, ktorý sa prehupol do izby, musel mať zrak či sluch výnimočne dobrý. Či už spozoroval bielu postavu bežiacu k dverám alebo začul ľahký šuchot tkaniny kĺžucej sa po podlahe, isté je, že mu trvalo iba chvíľočku, kým prebehol ten kúsok deliaci ho od svojej koristi. Jediným pohybom strhol Francescu do náručia a zmaril jej plány na útek.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x