bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Mlčanie

Vydavateľ: Sofian (SOFIAN, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 23.04.2024 03:56

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Mlčanie

V demokracii má síce každý formálne zaručenú slobodu slova, to však neznamená, že aj možnosť byť vypočutý. V spoločnostiach, ktorým predtým vládla hrubá sila, nebolo dôležité ovládať myšlienky a vedomie ľudí. No teraz, keď je používanie násilia pre vládnu moc obtiažne, je nutné kontrolovať myslenie a správanie ľudí. Preto ich vedomie vytvárajú médiá.
Prostredníctvom médií si vládcovia udržujú svoju moc, o ktorú by okamžite prišli, ak by sa verejnosť dozvedela skutočné súvislosti. Eseje hodnotia súčasné geopolitické napätie, mediálne manipulácie, terorizmus, vojny v mene humanitárnych cieľov, ospravedlňovanie genocíd, kolaps ekonomiky, hyperkonzum, podvody v biznise so zdravím, smrť strednej vrstvy, manipulácie v potravinárskom priemysle, fikcie terorizmu, obrovské rozdiely medzi astronomickým bohatstvom elity a chudobnou masou,
narastajúcu biedu a nezamestnanosť na Západe a ďalšie utajované skutočnosti.
Kniha Mlčanie je zbierkou kratučkých rozhlasových zamyslení
vysielaných v rádiu VIVA, ktoré prelomili ticho a odhalili mýty o
civilizovanej spoločnosti, slobode, prosperite, trvalom raste a
demokracii, aby tak preklenuli vákuum spoločenského a mediálneho mlčania na témy, o ktorých sa nesmie hovoriť.

Detaily o knihe

Názov: Mlčanie

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

otvorenie očí (Bet, 27.1.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
knihu som čítala niekoľkokrát a musím povedať, že som bola niektorými skutočnosťami šokovaná. O niektorých sa dávnejšie hovorí. Ale odporúčam knihu pre všetkých, lebo otvára oči a ukazuje ako veľmi mainstream vymýva mozgy. Ukazuje, ako určité malé záujmové skupiny s ohromnou politickou i ekonomickou mocou si postupne podmaňujú svet. A o ľuďoch, ktorí sa postavia proti tejto mašinérii hovoria ako o bláznoch, extrémistoch a aj ako o teroristoch. Pritom je to úplne opačne.

Otvorte oči ! (Martina B., 17.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha rozhodne stojí za prečítanie. Každý si už urobí svoj názor, ale myslím si že každý inteligentný človek, ktorý vníma čo sa okolo neho deje sa pri čítaní tejto knihy iba utvrdí že nie je jediný kto takto dnešný svet vníma. Pri čítaní tejto knihy mi naskakovali zimomriavky a hoci autor píše, že by sa mu nepáčilo aby sme na všetko pritakávali ja nemôžem s väčšinou príspevkov inak ako súhlasiť.

Konečne niekto kto sa nebojí hovoriť o pravde (Martina Paľová, 11.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ide konečne do hĺbky. Ukazuje pravdu, učí ľudí neveriť všetkému, čo mu médiá tlačia do hlavy.Dozviete sa tu mnoho info , ktoré nám média zalmčiavajú, ohľadom farmácie, ekonomiky, politiky a slobode. Pri čítaní tejto knihy začnete rozmýšľať. Nejde ani tak o osvojenie si všetkých názorov, ktoré vám autor podsúva ale hlavné je, že začnete pochybovať. Najlepšie na tom je, že tu nejde o to,či sa kniha páči alebo nie, či má pútavý dej alebo je nudná, tu ide o to, že človek, ktorý túto knihu prečítal buď vie, kde je pravda, alebo je to totálna ovca, ktorá žerie všetko, čo jej podstrčia, a ktorá hrdo vyhlasuje, že sú to konšpirácie. Odporúčam túto knihu pre všetkých, mladých aj starých. Aj nováčik v tejto oblasti sa ľahko zorientuje. Kniha najmä podnecuje zvedavosť čitateľa, a chuť hľadať a bádať. Lepšiu knihu bez cenzúry som nečítala. Kniha je veľmi kvalitne napísaná a pevne verím, že sa dostane do rúk veľa čitateľom!

Dost dobre :) (Mimi, 9.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
To co pisu slobodomurarski aktivisti ze kniha je fasisticka a antisemitska je demagogia najhrubsieho zrna a ucelova loz. Knihu by som skor oznacil ako nezavislu, demokraticku a proti-fasisticku. Nech to citam ako chcem, ziadny antisemitizmus tam nemozem najst. Ako doplnenie tejto knihy doporucujem kupit si aj knihy od pana Nidala Saleha : - Nedotknutelni - Proc se vrazdi v Izraeli - Svedectvi o moralnim upadku. Len človek bez vzdelania a základného IQ dy povedal ze ide o konšpirácie.

Nemlčím - rozprávam (Mirec, 4.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha Mlčanie prelomila ticho, to ticho, ktoré tu bolo a stále ešte je. Ani v dnešnej "demokratickej" spoločnosti nie je dovolené o niektorých témach hovoriť, v televízii sa o nich mlčí, v novinách sa o nich mlčí, všade narazíte na mlčanie. Prečo? Pretože práve médiá sú najsilnejšou zbraňou tých, ktorí ich vlastnia, vlastníci týchto médií v ľuďoch vytvárajú falošný strach a skreslenú realitu dnešného sveta. Čím väčší strach niekto má, tým ľahšie sa ním dá manipulovať. A práve kniha Mlčanie odkrýva svet, ktorý je pre mnohých absolútne skrytý. Vďaka knihe Mlčanie sa človek prebudí z tohto matrixu, ktorý vytvorila dnešná "demokracia".

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko dní má týždeň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x