bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Plavba s tigrom - Pi a jeho život, 2. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Plavba s tigrom - Pi a jeho život, 2. vydanie

Kniha je nielen príbehom o stroskotaní a záchrane, je zároveň grandióznou úvahou a meditáciou o stvorení a ľudskom poslaní, o jedinečnosti života na Zemi...

Detaily o knihe

Názov: Plavba s tigrom - Pi a jeho život, 2. vydanie

Originálny názov: Life of Pi

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

povinné čítanie (Martina Korbuľáková, 7.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
kniha pre všetky vekové kategórie, deti, mládež, dospelých, mnoho ťažkých ale aj humorných situácií, životných rozhodnutí a právd, táto kniha nie je len príbehom, ale aj posolstvom

skvelé! (Silvia, 2.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi dobrá kniha! Som rada, že som si ju prečítala skôr ako som si pozrela film, pretože knižná verzia ide oveľa viac do hĺbky a hrá sa s vašou predstavivosťou! A musím priznať že v prvej chvíli, keď som ju dočítala, som si vážne myslela, že to je skutočný príbeh :) Bolo to veľmi reálne napísané ! Chválim!

Plavba s tigrom (Nika .J., 19.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Absolutne skvelá kniha. Najprv som si myslela že kniha bude mať silne náboženský podtón a budú tam dopodrobna rozpitvávať jednotlivé náboženstvá, našťastie nebolo tam toho až tak veľa. Kniha ma veľmi zaujala a to zvyčajne nečítam takýto žáner, ale myslím že každý si ju zamiluje. Spočiatku som ľutovala že som nešla najprv do kina ale teraz viem že kniha je oveľa pútavejšia. Odporúčam každému. Myslím že Yann Martel, nedostal ocenenia len tak pre nič za nič. Klobúk dole. P.S. : stále mi nejde do hlavy že to nie je skutočný príbeh. :/ bolo to veľmi pútavé ako keby sám autor prežil na lodi s tigrom niekoľko mesiacov.ešte raz ...brilantné dielo :)

Unikátny príbeh na zamyslenie (Lenka, 13.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Fantastický- jediné slovo, ktoré vystihuje tento unikátny dobrodružný román. Príbeh je napísaný excelentne. Autor sa popýšil obdivuhodnými znalosťami zo sveta zvierat a tieto znalosti pomôžu hlavnému hrdinovi prežiť na mori. Hlavná postava Pi je milovník zvierat, ktorý pochádza z rodiny vlastniacej zoologickú záhradu a musí proti svojej vôli zabíjať zvieratá, aby sa nasýtil a prežil. Počas čítania si však neustále kladieme otázku, ako je to možné, že stále žije a na konci dumáme, ako dokázal stráviť po boku tigra vyše 270 dní. Ja osobne som často krútila hlavou nad tým, ako sa to dá, hovorím si, veď ja by som neprežila ani deň. Žasla som, že 16 ročný chlapec je taký múdry, vie, čo má robiť v zložitých situáciách a nerobí paniku. Čitateľ má stále pocit, že je to dieťa šťasteny alebo niečo v tom proste musí byť. Na začiatku sa dozvedáme, že „je to príbeh, po ktorom uveríte v Boha“. Toto vyhlásenie vo mne vyvolalo mnoho otázok a som presvedčená, že nie len vo mne, ale vo väčšine čitateľov. Bola som zvedavá, čo sa za týmto tvrdením skrýva a po prežití chlapca som tomu pochopila. Položme si otázku, ako je možné, že človek prežil po boku bengálskeho tigra vyše 270 dní a PREŽIL? Ak ste zvedaví aj vy, neváhajte a pustite sa do tohto napínavého čítania, pri ktorom budete častokrát spolu s hlavnou postavou zažívať strach. Život mladého chlapca bude neraz visieť na vlásku a vy budete mať pocit, ako keby ste to zažívali vy. Obdivuhodný sa Vám bude iste zdať i nezvyčajný vzťah chlapca s tigrom, pretože medzi nimi vzniklo nerozlučné priateľstvo. Možno Vás ale sklame záver tohto priateľstva ako aj mňa- veď čítajte a uvidíte :)

Kniha prekonala film (Neita, 30.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to prvá kniha, ktorú som si kúpila cestou z kina. Po pozretí filmu "Pí a jeho život" som bola v úžase. Ako sa mi mohol tak dlho skrývať taký krásny a neuveriteľný príbeh? Ak som bola úplne paf z filmu, tak z knihy som asi lietala. Kniha má výstižný názov "Plavba s tigrom", pretože to nie je príbeh o stroskotaní ako Robinson, je to plavba so všetkými útrapami aj radosťami, ktoré prináša. Samotná predstava, skončiť na záchrannom člne s tigrom, je absurdná. Ironický podtón nabáda k viere, lebo nič iné neostáva. Pí je múdry chlapec a jeho príbeh vás chytí za srdce. Prvé stránky sa mi len ťažko prechádzali, štýl sa mi zdal ťažký a veľa slovám som nerozumela. Opisy života zvierat v zoo som nechápala, ale ukázalo sa, že tieto informácie sú životne dôležité, pretože mu zachránili život. Ak máte radi zvieratá, tak sa v knihe nájdete a ak nie, tak ich budete mať radi alebo aspoň pochopíte ich spôsob rozmýšľania, ktorý sa až tak veľmi nelíši od ľudského. Úžasnosť knihy spočíta v jej reálnom podklade. Dej aj opisy, nech sú akokoľvek fantastické, sú výsledkom dlhého bádania autora. Je priam neuveriteľné, že sa toľko informácii zmestilo do tejto drobnej knižky. Nesie VEĽKÉ posolstvo. Naučila ma neodsudzovať ostatné náboženstvá - dôležitá je viera, naučila ma o živote v zoo, pochopiť zvieratá a tiež ľudí. Na niekoľko hodín som sa ocitla v člne uprostred Tichého oceána s páliacim slnkom nad hlavou a v ruke som zvierala túto knihu - moju príručku ako prežiť. Nech boli prvé strany akékoľvek, ostatné boli úžasné. Som rada, že ma nič neodradilo od prečítania celej knihy. Oplatí sa to! Posledné stránky som otáčala dychtivo a musím priznať, že som si jeho štýl písania zamilovala. Nová filmová obálka knihy je krásna :-)

Neuveriteľne krásny zážitok z čítania (Monika Vinkláriková, 22.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvé stránky knihy som rozmýšľala o jej odložení, pretože rozpávanie o tom ako sa stal okrem hinduizmu aj kresťanom a moslimom, ma veľmi nebavilo, napriek tomu že som veriaca. No vydržala som a oplatilo sa. Odkedy sa začnú plaviť a vlastne celý príbeh začína, je to neopísateľný zážitok, ktorý som mala pri čítaní. Prinúti človeka zamyslieť sa nad zmyslom života, nad tým, kam smerujeme, o životných prioritách...Naozaj odporúčam prečítať. Je to krásny príbeh, ktorý chytí za srdce.

Oveľa viac ako len stroskotanie (Natália Jušková, 10.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Trvalo dlhý čas, kým som sa pevne rozhodla pre jej kúpu. Z popisu na zadnej strane obalu to nevyzeralo ako príbeh, ktorý by ma zaujal. Na začiatok, tento príbeh nie je o zoologickej záhrade, nie je to ani literárna verzia Robinson Crusoe. Myšlienka siaha omnoho hlbšie, k poznaniu skutočnosti, jedinečnosti života. Kniha je štruktúrovaná ako príbeh v príbehu. Hlavnú dejovú líniu tvorí 16-ročný chlapec,ktorý prežije stroskotanie. Je jediný človek, ktorý prežil, ale v jeho záchrannom člne je ešte Bengálsky tiger, zranená zebra, hyena, a orangutan. Počet stroskotancov sa čoskoro zmenší na dvoch: chlapca a tigra, z ktorých sa postupom času stanu skoro najlepší priatelia. Báječný príbeh, ktorý privedie každého až na samotný okraj predstavivosti a prinúti vás zamyslieť sa nad Bohom. Každý, kto má rád literatúru ako prostriedok uvažovania nad ľudským stavom si na knihe PI a jeho život "pochutná" .

Krásny príbeh (Attila Rácz, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi pekne podaný príbeh Pí, stroskotanca ktorý sa o záchranný čln musí podeliť s tigrom. Príbeh ktorý vyčarí úsmev aj údiv. Videl som aj film, ale kniha vyhráva na celej čiare. Vrelo odporúčam.
Všetky komentáre (8)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť plus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x