bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Dvanástka

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Edícia:Edícia svetový bestseller
Séria:Priechod (2.diel z 3)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Dvanástka

Krátko po vypuknutí apokalypsy traja ľudia hľadajú, ako sa dostať zo všeobecného chaosu. Lekárku a nastávajúcu matku Lilu tak veľmi zasiahne rozšírenie epidémie a násilia, že sa radšej zatvára pred svetom a pripravuje sa na príchod dieťaťa, kým spoločnosť okolo nej sa rúca. Kittridgea, známeho pod prezývkou Posledná denverská bašta, donútili okolnosti opustiť svoju pevnosť a vydať sa na cestu autom pomedzi nakazených len s niekoľkými zbraňami a plnou nádržou. Stredoškoláčka April bojuje, aby ochránila mladšieho brata v krajine plnej smrti a rozkladu. Títo traja zistia, že nie sú sami a že práve súdržnosť im dodá nádej aj v najtmavšej noci.
O sto rokov nato sa Amy a jej priatelia ďalej bijú za záchranu ľudstva, hoci nevedia, že pravidlá sa zmenili. Nepriateľ sa vyvinul do novej podoby a nová temná sila chystá svetu niečo oveľa desivejšie ako vykynoženie všetkého živého. Za porazenie Dvanástky bude musieť niekto zo statočných bojovníkov zaplatiť najvyššiu cenu.
Dvanástka je majstrovsky napísaný, dych vyrážajúci príbeh o prežití a sebaobetovaní.

Z anglického originálu The Twelve (Ballantine Books, a division
of Random House, New York) preložil Milan Kopecký.
Verše preložila Jana Kantorová-Báliková

Detaily o knihe

Názov: Dvanástka

Originálny názov: The Twelve

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (12)

Hodnotenie čitateľov

Dvanástka (V. Berdáková Pavlík, 5.8.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Viac sa mi páčila prvá časť. Zdalo sa mi, že na začiatku dej trocha stagnuje, ale postupne sa to rozbehlo a bola to naozaj pútavá kniha. Skutočne poklona autorovi za neskutočnú fantáziu. Brilantne napísané fantasy dielo.

Bomba ,ktoru zhltnete (Nataš, 5.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvela kniha!Vyborne pokracovanie prveho bombastickeho dielu Priechod.Tak ju hodnotim ja, ktora prichadza na chut sci fi len posledne dva roky. Autor skvele opisal prostredie,postavy, pohral sa s detailami a vytvoril dielo, ktore budem mat este dlho v pamati.V pokracovani Priechodu, v Dvanastke sa opat strieda niekolko dejovych linii, ale nebola som vobec zmatena a rychlo som sa dostala do obrazu. Ziaden pomaly rozbeh, ale hned od zaciatku knihy sa nieco dialo.Neviem Vam napisat, ktora postava mi bola srdcu najmilsia, bolo ich niekolko.Niektore som si oblubila uz v prvej knihe (Amy, Alicia, Peter) , ale i v Dvanastke sa ich naslo zopar (napriklad Lila). Tato kniha nie je len o akcii a napati, ale aj o medziludskych vztahoch. Od citania som sa nemohla odtrhnut, knihu som si zo sebou nosila doslova vsade ;-) zhltla som tych vyse 500 stran za den a pol a na konci mi bolo luto, ze kniha nema aspon o 200 stran viac.Teraz mi uz neostava nic ine, len cakat na posledny diel tejto skvelej postapokalyptickej trilogie.Verim, ze bude minimalne taky skvely ako prve dva diely.

:) (Ema Ďurianová, 6.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Je to super kniha.Pravdaže treba si prečítať jednotku,ale myslím,že táto je lepšia lebo som už viac v deji.I keď zo začiatku ma to trochu miatlo,ale potom som ju prečítala veľmi rýchlo :)

(Simonka, 4.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
neskutočná kniha, včera som dočítala Priechod, večer som sa pustila do Dvanástky a teraz odkladám na poličku dočítanú knihu... trošku som sa bála pokračovania, kedže Priechod bol úžasný, ale pokračovanie nesklamalo.... strašne dobré čítanie... nevedela som sa odtrhnúť! dávam všetky 4 palce hore :)

výborná kniha (Lucia, 1.5.2014) Odpovedať

Úžasná kniha! Trochu som sa obávala tohto pokračovania, pretože Priechod bol vynikajúci a nemohla som sa od neho odtrhnúť, ale autor nesklamal... skvelý príbeh, zaujímavé postavy - rozhodne odporúčam!

úplne super! (Michal Vojtko, 13.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kedže dvojka vyšla s nejakým časovým odstupom, na pripomenutie deja som si znova prečítal aj prvý diel a musím povedať, že dvojka sa mi páčila ešte omnoho viac. Veľmi nápaditý dej, rýchly spád, veľa akcie a ťažko predvídateľný koniec. Pekne rozpísané osudy jednotlivých postáv. Jednoducho som sa od nej nemohol odtrhnúť a rozhodne odporúčam každému od tých 15 rokov. Rozhodne by som sa neurazil ak by vyšlo ďalšie pokračovanie :)

Skvelá kniha (Lenka, 6.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som pred dvoma rokmi dočítala Priechod, nevedela som, že bude aj pokračovanie. Preto som bola veľmi milo prekvapená, keď som zistila, že vyšla Dvanástka. Aj keď som už na niektoré veci z Priechodu zabudla, Dvanástka ma dokonale vtiahla späť do apokalyptického sveta. Na knihe ma veľmi bavilo, že každá postava mala svoj zmysel, ani jedna tam nebola navyše a každá mala svoj vlastný príbeh, ktorý sa čitateľ dozvedá len tak akoby pomimo hlavnej dejovej línie. Na začiatku postavy roztrúsené v priestore a čase sa počas deja postupne približujú k sebe, až všetko vyvrcholí na jednom mieste neuveriteľnou scénou.

Super kniha (Martina Paľová, 4.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Na túto knihu som čakal 2 roky a oplatilo sa. Výborná vec. Dej pútavý a ani v jednej časti knihy sa nebudete nudiť. Je to mimoriadne vydarený príbeh. Veľmi dobré prelínanie dejov a prepracované osudy postáv. Pre toho, komu sa páči Croninov štýl písania (rozvetvenie deja na viacej častí a opisy udalostí), tomu sa kniha určite bude pozdávať. Výborné pokračovanie Priechodu. Kniha je plná akcie a príbehov s niekedy neočakávaným záverom, ktorú prečítate na jeden krát. Hlavne nemajte obľúbenú postavu lebo nikdy neviete, že kto zomrie.

Nádhera (Sara, 13.7.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Naozaj veľmi pekne napísaná kniha. Ak by som mohla, tak si ju kúpim ešte raz. :)

Prekvapenie! (Maťa, 14.5.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Oveľa lepšie než jednotka!
Všetky komentáre (10)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri plus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Keď vypadla elektrina, Bernard Kittridge, celému svetu známy ako Posledná denverská bašta, pochopil, že nadišiel čas zmiznúť.
Čudoval sa, že to trvalo tak dlho. Mestská elektrická sieť predsa nemôže fungovať bez ľudskej obsluhy, a podľa toho, čo Kittridge videl z devätnásteho poschodia, v celom Denveri už nebolo živej duše.
Neznamenalo to však, že by bol sám.
Niekoľko prvých ranných hodín – jasné, bezoblačné ráno na začiatku júna, teploty okolo dvadsiatich piatich stupňov, navečer s možným výskytom krvilačných príšer – strávil tým, že sa opaľoval na balkóne apartmánu, v ktorom býval od druhého týždňa po začiatku krízy. Bol obrovský, hotový zámok v oblakoch. Jeho majiteľ mal strohý vkus, lesklé kožené kreslá boli skôr na pozeranie než na sedenie, na lesklých travertínových podlahách ležali malé chlpaté koberčeky, sklené stolíky akoby sa vznášali vo vzduchu. Prekvapivo ľahko sa dali rozbiť. Keď Kittridge dospel k rozhodnutiu, polovica mesta bola mŕtva, preč alebo nezvestná. Policajti zdupkali medzi prvými. Rozmýšľal, že sa opevní v nejakom veľkom dome v bohatej štvrti, ale podľa toho, čo videl, usúdil, že sa musí ubytovať niekde vysoko.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x