bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Svet podľa Garpa

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Svet podľa Garpa

Slávny americký román 70. rokov je príbehom fiktívneho spisovateľa T. S. Garpa. Román plný absurdít, nečakaných situácií a náhod, ako i obyčajnej ľudskosti a koncov, ktoré napriek všetkému úsiliu nemôže človek odvrátiť. Hlavným hrdinom je Garp, neobyčajný človek plný obyčajnej ľudskej túžby, ktorého životné osudy poznačí už jeho počatie – jeho matka si zaumieni mať dieťa bez partnera a za otca si vyberie nevyliečiteľne chorého vojaka T. S. Garpa, ktorého ošetruje.
Matka vplýva na Garpa po celý život. Všetky postavy knihy (Garpova matka, manželka Helen, jej milenec, synovia), ako aj ich skutky pôsobia reálne a nečakanou silou. Každý má nejaké sny a usiluje sa ich uskutočniť, no keď ich uskutoční, stanú sa ťaživou nočnou morou, ktorej sa dá uniknúť iba smrťou.

Detaily o knihe

Názov: Svet podľa Garpa

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Člověk roste jenom tím, že dojde na konec jednoho a začne něco jiného. (Jana Kufelová, 11.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Irving dokázal tak dokonale zhodnotiť svoje vlastné dielo, že inak sa ani nedá!!! Ja by som len zmenila jediné a to "Vrelo odporúčam" na "Musíš si prečítať, lebo si sa učil čítať zbytočne". "U většiny knížek člověk ví, že se nestane nic," řekla Jillsy. "Panebože, to vy přece moc dobře znáte. U jinejch," pokračovala,"zas člověk ví přesne, co se stane, takže je stejně nemusí číst. ALE TAHLE KNÍŽKA," prohlásila Jillsy," TA JE TAK CHOROBNÁ, ŽE ČLOVĚK SICE VÍ, ŽE SE NĚCO PŘIHODÍ, ALE NEDOVEDE SI VŮBEC PŘEDSTAVIT CO." (Garpa som čítala v češtine, takže citát je preto v tom jazyku, v akom je.)

Svetove (VeveNika, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tiež moja prvá od Irvinga, musím povedať, že autor má skvelý štýl ako podať príbeh, dej bol veľmi dynamický, nikde nič nezadrhávalo. Nechýba vtip ani čierny humor a pri tom tragické scény naozaj dokážu chytiť a sú veľmi citlivo vykreslené. Zo začiatku mi tiež postavy pripadali nerálne a extrémne, ale asi to sa mi na tom páčilo, nebol to vycukríkovaný príbeh, niekomu môže kniha prísť miestami aj násilná. Ale je to pán autor, príbeh jednoducho nebol plytký a vonkoncom nebol predvídateľný. Čítala som v češtine, preklad vynikajúci. Je to naozaj klasika, ktorá stojí za to.

Garp (Gabriela, 9.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Toto bola prvá kniha, čo som čítala od tohto autora. Síce sa tu nachádza dosť nereálnosti a extrémov, aj tak sa veľmi dobre čítala, lebo v nej nechýbal humor. Takže ma to navnadilo, aby som si prečítala aj iné knihy od Irvinga.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x