bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Odsúdená

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Odsúdená

Nazanin Afshin-Jamová bola na výslní svojej kariéry. V roku 2006 podpísala zmluvu na nahratie prvého CD a po umiestnení sa na druhom mieste v súťaži Miss World sa stala vyhľadávanou modelkou a ikonou medzi iránskou disidentskou komunitou. No v jedno popoludnie dostane e-mail, ktorý zmení jej životnú dráhu. Dozvie sa z neho o istom kurdskom dievčati – Nazanin Fatehiovej –, ktorá čelí trestu smrti v Iráne za prebodnutie muža, ktorý sa ju pokúsil znásilniť. Nazanin Afshin-Jamová sa jej pohotovo zastane. Vkročí do sveta medzinárodnej diplomacie, kde spoznáva temné stránky krajiny, v ktorej sa narodila: vraždy zo cti, násilie voči ženám a štátom schválené popravy detí. Zatiaľ čo Fatehiová živorí vo väzení v takých katastrofálnych podmienkach, že si chce siahnuť na život, Afshin-Jamová horúčkovito pracuje na kampani na jej záchranu. Takto osud spojí životy dvoch žien – jednej, ktorá má všetky možnosti, a druhej, ktorá žije v najhlbšej chudobe – v boji za spravodlivosť. Tento výnimočný a inšpirujúci príbeh o solidarite medzi ženami hovorí o sile a schopnosti každého človeka podporiť pozitívne zmeny vo svete.

Z anglického originálu The Tale of Two Nazanins (HarperCollins Publisher, Toronto 2012) preložila Mária Galádová.

Dostupné verzie titulu

Odsúdená Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Odsúdená

Originálny názov: The Tale of Two Nazanins

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Odsúdená (Monika Jozafová, 27.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kníh s podobnou tematikou, ako je táto, opisujúcich príbehy žien žijúcich v krajinách s krutým režimom, kde nemajú ako ženy žiadne práva a sú utláčané a týrané, som prečítala už niekoľko. Jednou z nich bol príbeh od Hanife Gashiovej s názvom Ty si moja bolesť, ktorá tiež bola veľmi dobrým čítaním. A keďže ma táto téma veľmi zaujala, siahla som aj po Imámovej dcére, kde sa znova stretávame s tými istými problémami, akurát troška s iným dejom. Kniha bola perfektná, prečítala som ju na jeden dych a určite po nej ešte niekedy v budúcnosti siahnem... Po preštudovaní niekoľkých recenzií a komentárov, ktoré boli len pozitívne, som sa rozhodla aj pre titul Odsúdená a veru neľutujem. Práve naopak. Je to jednoducho niečo perfektné, predčilo to všetky moje očakávania. Knihu som prečítala za tri dni, bola mojím spoločníkom, keď som ležala chorá. Už pri prvých stránkach som vedela, že ju prečítam za pár dní. Príbeh je písaný veľmi zaujímavo, páčia sa mi opisy osudov obidvoch hrdiniek s rovnakým menom, pričom jedna z nich má všetko a tá druhá takmer nič. Napriek tomu sa však prebíja životom, ako sa dá, práve jej odvaha ostať sama sebou za každých okolností je obdivuhodná a čitateľ si obľúbi jej postavu už od prvej stránky. Som veľmi rada, že príbeh sa končí happyendom, aj keď sa v nej neuvádza, ako sa život mladučkej Nazanin potom vyvinul, čo je veľká škoda...Po tom veľkom utrpení, ktoré muselo to 17-ročné dievča prežiť, by si zaslúžila už len šťastie.

Odsúdená (Dada, 14.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha sa k nám dostala na Vianoce a hneď som sa rozhodla, že si ju prečítam. Pri nej som si totižto vnútorne uvedomila, koľkokrát som neodpovedala na 'volanie' (čo naplní naozaj zvláštnym pocitom). Mňa táto kniha veľmi oslovila...z hrozných podivností nám ešte stále cudzieho sveta sa už ani nepozastavíme nad kontextom reálií, no tento skutočný príbeh dokáže vyvolať kus človečej sebareflexie, obdivu, aj úcty (a určite aj empatie s ťažko skúšaným svetom islamu). Ako malo stačí na zmenu, na akom citlivom vlákenku často visia fatálne rozhodnutia. Kto sa chce dozvedieť viac o živote žien v Iráne, o tom, že ženský život má len polovičnú hodnotu ako ten mužský, nech si tento skutočný príbeh prečíta. Odporúčam ...

odsudena (adka, 4.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
takych knih je strasne vela ale tato je trosku ina mna osobne bavila , ja sa obcas nudim pri tych knihach s tou tematikou ale ta ma bavila bolo to fajn

Odsudena (Simona, 22.3.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi dobrá knižka.A pribeh.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem mínus osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Pozoruhodný príbeh dvoch žien – modelky na vrchole kariéry a tínedžerky v cele smrti v Iráne –, ktorých život navždy zmenil jeden e-mail.
Na svete sú dva typy ľudí: tí, čo majú odvahu snívať, tvoriť a písať históriu, a tí, ktorí len postávajú, konzumujú a čakajú, čo prinesie život. Nechcem patriť medzi tých druhých, medzi nezúčastnených pozorovateľov. Nemienim byť človekom, ktorý dvíha ruky na znak kapitulácie. Chcem sa pokúsiť o pozitívne výsledky, o zmenu k lepšiemu.
Cítila som, že kdesi vo mne sa čosi pohlo, akési hlboké puto k dievčaťu rovnakého mena ako to moje. Akoby som ten pocit už niekedy zažila a teraz som stála pred rovnakým rozhodovaním. Čo keby som bola na jej mieste ja? Kto by prišiel na pomoc mne?
Na budíku zasvietil čas 11.11. V mysli som začula mamin hlas. Ponúkal mi radu, ktorú som od nej dostávala už od svojich detských čias. Boli to slová Alberta Einsteina: „Svet je nebezpečné miesto pre život. Nie však preto, lebo niektorí ľudia páchajú zlo, ale preto, lebo mnohí sa iba prizerajú a nič neurobia.“
Vždy keď som zbadala číslice 11.11, mala som pocit, akoby mi Boh dával znamenie, že som na správnej ceste.
Cúvla som od okna, od výhľadu na centrum Vancouveru i od spomienok. „Urobím to,“ zaumienila som si. „Pomôžem Nazanin!“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x