bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Uzol

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:312
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

Lepšia cena: 12,56 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,86 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,95 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 11,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Uzol

V roku 1988 nastal v kariére Richarda Krauza významný zlom, postúpil o stupienok vyššie a z pochôdzkara sa stal detektív. Hneď prvý prípad, vražda robotníka v ropnej rafinérii, mu dáva poriadne zabrať a namiesto toho, aby sa venoval Sylvii a malej dcére, ostáva v práci ešte dlhšie do noci než predtým. Možno aj preto, že rozohral veľmi riskantnú hru s krásnou bufetárkou Valikou. Na oddelení vrážd ešte nepracuje ani Chosé, ani Canis, ani krpatý Kuky, sú tam iba dvaja z budúcej partie, Burger a Hanzel. A obaja, ale najmä Burger sa chopia mladého eléva policajného remesla a rozhodnú sa z neho vychovať detektíva podľa svojich predstáv. Politická situácia, súdruhovia z ministerstva, kolegovia zo Štátnej bezpečnosti, ale hlavne bezohľadnosť tej doby zavedú trojicu detektívov do naozaj bizarného prostredia medzi ostnaté drôty tiahnuce sa po celej štátnej hranici so západným svetom. Tu sa stane vražda vojenského pilota nadzvukových stíhačiek, vražda, ktorá mala zničiť Krauzovu kariéru už v zárodku. Pred detektívom leží gordický uzol. Či nájde odvahu rozseknúť ho, nevie. Zažíva niečo, s čím sa aspoň raz za život musí popasovať každý ozajstný muž...

Detaily o knihe

Názov: Uzol

Objednávací kód NA329920

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Ako sa Richar Krauz dostal do kancelárie 141 (Bea, 21.10.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dominik Dán je zárukou kvality. Napínavá detektívka a jedinečný humor sú skrátka jedinečné a návykové. Táto kniha je prvým príbehom detektíva Richarda Krauza v na kriminálke v kancelárií 141.

D.Dán (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Parádne čítanie ako všetky "dánovky". Super zauzlenie :)

Výborná kniha od skvelého spisovateľa (Jozefína Bačovčinová, 27.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prečítala som už nejaké tie knižky do Dominika Dána všetky sú skvelé. Musím povedať je to môj obľúbený autor. Výborná kniha, hlavne pre tých ktorí tu dobu zažili na vlastnej koži a môžu čítať medzi riadkami a spytovať sa samých seba a prehodnocovať svoje názory na život, ktorý museli žiť. Od začiatku až do konca je veľa napätia. Kniha má skvelý, veľmi zrozumiteľný jazyk, niekoľko samostatných menších príbehov, ktoré sa v závere neuveriteľne spoja a sympatických hlavných hrdinov, s ktorými nie je problém sa stotožniť a jednoducho si ich predstaviť. Milujem všetky jeho knihy, pretože sú tak dôveryhodne napísané, že mám pocit, akoby sa tie všetky udalosti aj stali v skutočnosti. Nikdy by som neverila, že to bolo kedysi až také smutné. Každá jeho kniha je písaná inak, a predsa človek spozná, že je to p. Dán. Uzol je veľmi poučná kniha pre mladšie ročníky, aby si utvorili obraz o dobe, v ktorej žili naši rodičia a starí rodičia, možno sa viacerým otvoria oči ako aj Krauzovi. Nebudem ľutovať, že som si knihu kúpila a určite si knihy od Dominika Dána budem kupovať stále. Odporúčam všetkým ľuďom pretože zistia aké to bolo v minulosti keď to nezažili na vlastnej koži

som rad, že som v tej dobe ešte nebola... (Simona Cverenkárová, 15.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
často počúvam, hlavne od babky, aká bola lepšia doba, ako sa lepšie žilo kedysi... po prečítaní tejto knihy nechápem za čím tí starí ľudia vlastne nariekajú keby ma postretol osud ako Danu tak neviem čo by som robila, asi by som to nezvládla...

Rozuzlenie (Jana Macková, 4.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi dobe čítanie. Táto kniha ma vtiahla do deja- do sveta, ktorý som nemala možnosť zažiť. Našťastie. Mala som len 4 roky, keď vznikla SR. Pomohla mi zamysliet sa nad zvrátenosťou systému, ktorý hýbal našou krajinou. Nad tým, keď sa súdruhovia rozhodnú, že ste rizikový a zničia vám celý život, zneužijú systém. Pre mňa bol neznámy pojem Štátna bezpečnosť a už vonkoncom som netušila, akou činnosťou sa zaoberala. Táto kniha vo mne vyvolala zmiešané pocity. Nikdy by mi nenapadlo, že nás ostnatý drôt môže deliť od okolitého sveta a akákoľvek snaha o kontakt s ním, či len podozrenie, je monitorované a bývalým systémom chápané ako protištátne. Pre bola táto kniha rozuzlením vnímania komunizmu. Vnímam ju ako verné zobrazenie doby formou príbehu, ktorý hodnotím jedničkou s hviezdičkou. :-)

Opäť nesklamal (Ľubica Šťastná, 21.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak ako ostatné knihy od Dominika Dána i Uzol je ďalšou zo série o detektívovi Krauzovi a jeho kolegoch. A tak ako pri ostatných, ani pri tejto mi nezostáva v rámci tohto žánru skonštatovať - "to najlepšie, čo doma máme". Realisticky, humorne, ľahko podaný dej ďalšej akcie, ktorý vás vtiahne a "nepustí".

ako vždy (Gabriela, 11.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Pri tejto knihe mi akosi vôbec nevadilo, že to nebolo celé len o vražde. Keďže som opisovanú dobu zažila, mohla som čítať aj medzi riadkami, no a pri každom "sudruh" mi vlasy vstávali dupkom. Pre mňa táto kniha bola príjemným čítaním aj z pohľadu jazyka (teda výberu slovnej zásoby, lebo gramatické chyby tam boli). Vôbec mi nechýbali vulgarizmy, alebo tie rovnaké, stále sa opakujúce vtipy, aj keď to asi ku dektívom patrí. No záver ma trochu sklamal, zdal sa mi trochu suchý a akoby narýchlo napísaný, len aby nejaký záver bol. Názor na knihu by si mal každý utvoriť sám, lebo nie všetkým sa páči to isté, a tak by to aj malo byť. Ja môžem túto knihu len odporúčať, a či si ju prečítate, je na každom z Vás, pretože aspoň toto je v terajšej dobe dobré a pozitívne, nikto nám nediktuje, čo máme a nemáme čítať.

Spisovateľ na JENOTKU (Katarína Gubišová, 5.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha sa mi páčila, je to možno tým, že som zažila dobu o ktorej je tam reč. Je veľmi pútavo napísaná vrelo odporúčam každému. :)

Odporúčam (stanka, 3.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prečítala som si komentáre pod knihou a s dvomi úplne presne súhlasím. Sú to- "najlepší autom súčastnosti " a "od knihy sa nedalo odtrhnúť". Mne túto knihu doniesol dobrácky Ježiško, na ktorého sa vždy dá spoľahnúť. Len potom riešim jeden problém - môžem začať čítať hneď po rozbalení darčekov,alebo by sa patrilo zo slušnosti, nakoľko sú Vianoce počkať, kým sa rodina rozíde? Opäť som sa rozhodla aspon pár hodín počkať, aj keď v príjemnom očakávaní, lebo ani jedna Dánovka ešte nesklamala.Mne je už aj trápne začať znovu pod Dána vypisovať samé superlatívy, no keď nič iné ako najvyššie slová chvály sa sem nehodia.Začítala som sa, hodiny bežali a ja som z nevôľou prevracala stránky / to robím vždy keď chcem aby kniha nikdy neskončila a s každým otočením stránky sa koniec blíži /. Dej ako vždy nepredvídateľný, zápletku s krásnou bufetárkou som si v duchu "ofrflala", ironický humor neskutočne zábavný , vážne pasáže veľmi realistické . Ani mne tieto komunistické praktiky nie sú známe, asi aj našťastie, no rada som si prečítala o ich praktikách . Koniec nečakaný ako vždy, prekvapujúci ale hlavne dobrý. Kniha je super úžasná, všetkým odporúčam. A ešte by som si / ako najvernejšia čitateľka-zato sa aj pobijem, ktorá číta všetky dánovky stále dokola/ dovolila jeden odkaz, ak by Pán Spisovateľ niekedy zablúdil na tieto stránky , " Prosím Vás, Dominik Dán, píšte tie knihy trošku rýchlejšie ,lebo my už čakáme na ďaľšie, ďakujem " :)

Uzol (Katarína, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dominik Dán pre mňa najlepší autor súčasnosti. Hltám jeho príbehy jeden za druhým, odkedy som čistou náhodou prvýkrát natrafila na jeho knihu Mucha. Napínavé,reálne, humorné a blízke slovenskému čitateľovi.Keďže si už komunizmus nepamätám, aspoň som získala reálny obraz o praktikách tej doby. Odporúčam všetkým.

Uzol je na mile (michael, 5.2.2013) Odpovedať

som sklamaný(á)
Uzol je na mile od reality vzdialena kravina.Toto je take citanie pre menej narocnych.

skvela!!! (Ja, 7.1.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
6 hodin mi trvalo ju precitat... nedalo sa odtrhnut... mlady Krauz ako cerstve masko u vrazdarov... chybal mi trosku ten stary dobry humor (chose, vana) ale nevadi, dostatocne ma uputal dej... milujem danovky!!!

Vianoce (Jana S., 30.11.2012) Odpovedať

Tak sa teším na Vianoce aj kvôli tejto knihe, ktorú už od poslednej vydanej netrpezlivo aj s polovičkou čakáme. Jeden darček máme teda istý :D Všetky "dánovky" sú výborné,napínavé, vtipné, skrátka skvelé čítanie.

Cakam (anna levcika, 28.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Velmi sa tesim na novinku od Dana. recenzie su skvele, okolo deju mam rada velke tajomstvo a este radsej na konci rozuzlenie. Predpokladam, ze ju ako ostatne "danovky" precitam na jeden dych. Velmi sa ju tesim a dufam, ze bude pod stromcekom. ak dovtedy vydrzim :-)

spisovateľ so všetkými "naj" superlatívami (Lubka, 24.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jeho knihy vždy prečítam "jedným dychom", inak to ani nejde, čas pri nich letí neuveriteľne rýchlo. Príbehy sú uveriteľné a páči sa mi jeho štýl, kniha ma dokáže šokovať a rozosmievať zároveň (vďaka jeho "mord" parte)a hlavne, že ma vždy dokáže prekvapiť záverom, keď si naivne myslím, že už viem, ako to dopadne :-)))) Mám všetky jeho knihy a nenechám si "ujsť" ani túto.

už sa jej neviem dočkať :-) (Kami, 18.11.2012) Odpovedať

Dominika Dána som začala čítať cez leto a úplne ma dostal :) tie príbehy, všetko reálne, niekedy neviem prestať čítať - veľakrát bol cez leto spalený chrbát :D Jedným slovom: napínavééé :) príbehy, ktoré sa končia úplne inak ako sme si predstavovali :) Dominik Dán dobre vie, ako sa pohrať s čitateľom a držať ho do poslednej chvíľky v napätí :) Teším sa na ďalšie knihy a určite budú mať čestné miesto v mojej knižnici.

Kožené srdce (Ina, 12.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kožené srdce ale aj všetky doposial vydané knihy od Dominika Dána mám prečítané, nevynechám nikdy ani jednu.Odporúčam každú jeho knihu prečítať, pretože sú písané spôsobom, ktorý čitateľa úplne vtiahne do deja, je tam humor, napätie, vtip.A každá jeho kniha je písaná reálne akoby sa odohrávala v skutočnom bežnom živote. Teším sa na jeho novú knihu UZOL.
Všetky komentáre (17)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť mínus dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x