bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Hobit

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:229
Poradie vydania:1.
Zvyčajne posielame do 8-10 pracovných dní 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

Lepšia cena: 12,56 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 12,86 € (vrátane DPH)
Bežná cena:14,95 €
Ušetríte: 2,09 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,39 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Hobit

Hobit je kniha dejovo spojená s trilógiou Pán Prsteňov. Autor, povzbudený čitateľským úspechom, ktorý nasledoval po vydaní Hobita (prvý raz vyšiel v roku 1937), sa rozhodol pokračovať v príbehoch Stredozeme a rozšíriť ich; tak sa zrodil trojdielny román Pán Prsteňov a Silmarillion. Žriedlom spisovateľovej inšpirácie boli grécka, rímska, keltská a anglosaská mytológia, artušovské, karolínske a germánske legendy. V jeho diele sa prejavilo všetko, čím bol: tvorivým spisovateľom, filológom, historikom, etnografom, znalcom mýtov, geografom, filozofom, umelcom a oddaným kresťanom. Tolkienovo rozprávačské majstrovstvo spočíva vo vytvorení vlastnej, originálnej mytológie.

Detaily o knihe

Názov: Hobit

Objednávací kód NA329911

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Pekná rozprávočka (Bea, 31.10.2022) Odpovedať

príjemné čítanie
Toto bola moja prvá kniha od J.R.R Tolkiena, ktorú som čítala. Obdivujem autorovu predstavivosť pri vytváraní tohto čarovného sveta plného Hobitov, škriatkov a rôznych iných bytostí. Veľmi príjemné čítanie, ktoré by som prirovnala k rozprávke pre tých, ktorým detské rozprávky prídu príliš naivné.

V podzemnej nore žil istý hobit... (Lukáš Ľonc, 11.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Táto kniha by mala byť povinná pre všetkých fantasy nadšencov. Rozprávkový príbeh mladého hobita, ktorý vďaka odvahe, šťastiu a skrytej túžbe po dobrodružstve zažíva veselé, dobrodružné a často až nebezpečné situácie so svojou družinou. Príbeh sa odohráva rovnako ako Pán Prsteňov v Stredozemí asi 60 rokov skôr. Prvýkrát sa v ňom stretávame s postavami ako Gandalf, Glum či Saruman... Ja som sa rozhodol prečítať si tú knihu ešte pred sfilmovaním knižnej verzie. Aj keď je kniha písaná v rozprávkovom štýle,stále obsahuje typické Tolkienove prvky. Krásny opis Stredozeme, pri ktorej nám fantázia musí pracovať naplno. Túto knihu môžeme považovať za takú predprípravu pred skutočne epickým príbehom v Pánovi Prsteňov.

Povinná jazda (Simona, 25.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je samozrejmosťou pre všetkých milovníkov fantasy žánru, najviac oceňujem jej nadčasovosť a to že je vhodná pre mladšie ročníky rovnako ako pre starších, čítala som ju keď som mala desať a teraz sa k nej po desiatich rokoch opať vraciam.

Mal by si prečítať každý (Martina Hatňanková, 20.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna z najobľúbenejších kníh. Ja túto knihu spolu s Pánom Prsteňov považuje za bibliu fantasy žánru. Prepracované, pútavé, nadčasové.

dobrodružstvo (Ľubica Listoferová, 14.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbeh je super, zaujímavý :) Kniha ma nesklamala!

Vážne fajn (Maťa Straková, 14.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Táto kniha v mojom knižnom pláne akosi nebola. Ale po filmoch (celá trilógia LOTR a prvého Hobita) som sa rozhodla, že to skúsim. Tolkienovho štýlu písania som sa však bála a Hobit je vraj jednoduchší. Mala som všelijaké momenty pri čítaní tejto knihy. Boli také, kedy som sa chcela na celé čítanie vykašľať a počkať si na ostatné filmy. A tiež boli momenty, keď sa mi kniha vážne páčila. V tom prvom prípade to nebolo ani tak preto, že by sa mi kniha nepáčila, to ani náhodou. Lenže na môj vkus priveľa aj zbytočných opisov (ktoré som miestami prešla iba tak zbežne očami) a málo dialógov. Objavili sa tu ale aj vtipné hlášky, ale to boli hlavne tie, ktoré boli aj prvom filme. Pôvodne som si myslela, že kniha bude písaná z pohľadu Bilba, ale skôr to bolo také to, akoby autor sedel oproti vám a priamo sa vám prihováral. Možno si ešte pamätáte... Ešte zistíte, že... Ale svojim spôsobom to bolo také milé, rozprávkové. Tolkien má proste svojský, ale aj zložitejší štýl písania. Ktorý ale nesadne každému. Vážne ho ale obdivujem za to, že to všetko tak geniálne vymyslel. Tiež sa tu objavovalo veľa piesni, ktoré spievali... no, všetci. Niektoré som aj preskakovala. Ale čo sa mi moc páčilo, boli hádanky. Bilba a Glocha (mimochodom, český Glum sa mi páči omnoho viac). Ja by som ich nikdy neuhádla. Ale je vážne škoda, že Gloch tam bol len raz. Je to taká kreatúra, ktorá to tam tak pekne oživila. Kniha bola moc fajn, hoci som sa miestami nudila a čítala ju týždeň (nemám rada, keď nejakú knihu čítam tak dlho, hlavne keď má dvesto stránok). Myslím, že výnimočne ostanem skôr pri filmoch. Ale ktovie, možno sa raz predsa len odhodlám aj na čosi ďalšie. Koniec koncov... koniec bol vážne skvelý.

Trochu sklamanie... (Stanislava, 29.3.2013) Odpovedať

neoslovila ma
Som zástancom toho, že kniha je vždy lepšia ako film... v tomto prípade musím priznať, aj keď veľmi nerada, že platí presný opak... a tak isto sa mi nepáčil štýl písania (odkazy v zátvorkách ma znervózňovali).

nečakaný zvrat (Veronika Kondrlíková, 30.11.2012) Odpovedať

Keď som začala čítať túto knihu nečakala som nič moc, ak mam povedať pravdu nie som moc tip ktorý číta knihy skor si to pozriem ako film ale je pravda ze niekedy dobre napísaná kniha je oveľa viac ako film.A v tomto prípade to je pravda. Super príbeh, krásny zážitok z čítania knihy tak by som to opísala.Vrelo odporúčam:)

nádherná fantasy (Miriama Džupinková, 4.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
keď som sa dostala prvý krát k tejto knihe ani som netušila, že to patrí k celej trilógií pána prsteňov. Avšak priateľ mi povedal, že ak chcem čítať celú trilogiu, tak Hobita nesmiem vynechať. A mal pravdu, je to úžasný úvod pre tak veľkolepé dielo. Vidno, že Tolkien mal všetko krásne premyslené a obdivujem jeho schopnosť písať tak zložité knihy (mám na mysli, najmä tie jeho mapky). Celý príbeh dodáva čitateľovi dojem, že sa to naozaj odohrálo a nie je len nejakou fantaziou autora. Veľmi pekná kniha naozaj.

Neuveriteľný príbeh (Róbert Druska, 2.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Niekto by mohol povedať, že Hobit je obyčajná rozprávka, že takých kníh je mnoho. Možno je to naozaj rozprávka, ale určite nie je obyčajná a rozhodne to nie je rozprávka určená iba deťom, schuti ju totiž prečítalo aj veľa dospelých. V pozadí knihy Hobit sa ukrýva veľkolepý epický príbeh, ktorého súčasťou sa bude chcieť stať asi každý, kto po tejto knihe siahne. Je to proste kniha, v ktorej sa stále niečo deje. Bitky sa striedajú so zábavnými momentmi a podobne. Keď sa do tejto knihy začítate, jednoducho nebudete chcieť prestať.

Únik z reality (Eva, 1.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Každý čitateľ hľadá v knihách to čo ho najviac baví. Ak ste z tých, ktorí uprednostnujú krásny zážitok a únik z reality v podobe neuveriteľnej knihy ste na správnej adrese. Myslím že Tolkienovej predetailovanej Stredozemi nekonkuruje žiadna iná ,dokonca ani tá naša reálna. Dokáže Vás tak ponoriť do deja a samotnej vyfantazírovanej krajiny že si nebudete chcieť pripustiť koniec. Taktiež je to pekný úvod do trilógie Pána prstenov a objasnuje veľa vecí, ktoré sú v nej len spomenuté. Každopádne na to aby niekto dokázal z nej mať taky alebo podobný zážitok ako ja musí mať kladný sklon pre daný druh literatúry albo vďaka nej zistíte že je tomu tak :)
Všetky komentáre (11)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je tri plus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x