bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Havranie dievča

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Edícia:Edícia svetový bestseller
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 10,40 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Havranie dievča

Knihu dodávame bez plastového vrecúška, ktoré je len súčasťou promo kampane.

Kriminálna komisárka Jeanette Kihlbergová už v praxi zažila všeličo, ale keď ju zavolajú k najnovšiemu prípadu, musí pozbierať všetky sily. V kríkoch neďaleko stanice štokholmského metra sa nájde telo malého chlapca. Mumifikované, zohavené, s početnými ranami, telo, ktoré sa bránilo útoku, dokým vládalo, ako keď v ringu bojujú na život a na smrť cvičené psy. Chlapec je pravdepodobne cudzinec „bez minulosti“, ktorý zdanlivo nikomu nechýba, a tak prípad má pre jej nadriadených i prokurátora len nízku prioritu. Jeanette sa nevzdáva, ale stôp je málo a vyšetrovanie sa komplikuje. Hromadia sa však aj problémy v súkromnom živote – manžel je neúspešný umelec a ťarcha financovania rodiny ostáva na nej.
Psychoterapeutka Sofia Zetterlundová vyšetruje dvoch klientov: Samuela Baia, detského vojaka zo Sierry Leone, a Victoriu Bergmanovú, ženu v strednom veku, ktorú v detstve týrali a zneužívali. Dvaja rôzni ľudia s rovnakým problémom – u oboch badať znaky závažnej poruchy osobnosti.
Jeanette a Sofia riešia tú istú otázku: Akému veľkému utrpeniu môže človek vystaviť druhého človeka, skôr než sám prestane byť človekom a stane sa monštrom?
Obe ženy sa zblížia, možno až priveľmi. Dokonca sa jedného dňa vyberú s Jeanettiným synom Johnom do lunaparku a zlo sa opäť priblíži, je celkom blízko...

Zo švédskeho originálu Krakflickan (Viktoria Bergmns Svaghet, )
Preložila Jana Melichárková.

Mrazivé príbehy z drsného severu. Všetko o severských detektívkach nájdete na www.severskekrimi.sk.

 

Dostupné verzie titulu

Havranie dievča Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Havranie dievča

Originálny názov: Krakflickan

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (8)

Hodnotenie čitateľov

Najskôr nie, potom jedným dychom.. (Monika Bistáková, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Mám jednu kamošku, s ktorou si meníme knihy, aby sme aspoň trošku ušetrili tie naše peňaženky :) Knižku som mala požičanú do nej, bola z nej nadšená, priznám sa, zo začiatku som bola skeptická, ísť do toho? Ale som rada, že som podľahla jej nadšeniu, knihu som dychtivo čítala,... a žasla, a bola zároveň aj znechutená, že sa dejú aj v bežnom svete takéto prípady, ktoré sú tutlané, a málo medializované...Písmená poskladané do excelentného celku. Niektoré výjavy ma mátajú doteraz...o to viac, že som už mamou.

niečo iné (Alena, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
kniha sa mi veľmi páčila. Je to o niečom inom ako som doteraz čítala. Nevedela som sa od nej odtrhnúť. Mám za sebou už aj Plameň túžby a teraz čítam Pýtiine pokyny. Neviem sa dočkať rozuzlenia .

Kniha.Milujem ich vôňu...zbožňujem ten svet (Miriama Záslavová, 11.5.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na Vianoce pri nákupe darčekov som ju (Havranie dievča) kúpila pre svoju sestru.Kedže som jej ju niesla až do Nemecka som si povedala že si ju prečítam...lákal ma jej obal :) Kniha je písaná dvomi autormi o to je to zaujímavejšie pre mňa ako niečo také dokázali spáchať. knihu som zhltla za necelé štyri dni,nemohla som ju mať na očiach.Musela som ju vkuse čítať.Je to neskutočná kniha!!!mám z nej zimomriavky z celej trilogie,mne sa páčil celý príbeh..je to poučná kniha na jednej strane..odkrýva niečo pred čím celý svet zatvára oči.Ako dokáže niekto kruto ubližovať a rozvrátiť niekomu cely život. Chápem Madeleine a páčil sa mi celý pribeh a ktovie možno by som na jej mieste spravila to isté :D jediné čo sa mi na tom nepáčilo bolo že tak dlho som musela čakat na Plameň túžby a ešte dlhšie na Pýtiine pokyny. každému kto ma rád knihy to odporúčam je to dobrá kniha.Dúfam že Erik Axl Sund už niečo píšu..

atmosféra (Martina Korbuľáková, 27.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha je napísaná skvele. Nedá sa povedať, že je pekná, alebo "dobrá", keďže je o hrozných veciach. Ale atmosféra je silná, tempo je ideálne, vyskytujú sa prapodivné názory, nájde sa niekoľko hodnoverne podozrivých a predsa je to nakoniec trochu inak. Tiež treba pochváliť preklad. Je to tip knihy, ktorý si fanúšik temných thrillerov prečíta na "posedenie".

Napätie od začiatku do konca (kvetka007, 27.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Len v poslednom čase som prišla na chuť krimižánru, obzvlášť ma zaujali severské kriminálky. Havranie dievča drží čitateľa v napätí od začiatku do konca, no ani ten nie je celkom uzatvorený a pýta si pokračovanie... Odporúčam

čakala som viac (Bibik, 18.1.2015) Odpovedať

priemerná kniha
Po veľkolepej reklame som očakávala od knihy viac, koniec prepdovedá pokračovanie...

skvele citanie (Lucia El.Gahmi, 6.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
tuto knizocku som zhltla na jeden dusok. je sice len pre silnejsie povahy, ale drzi citatela v napati az do konca. vrelo odporucam

Zaujímavé, ale nič prevratné (Veronika Kubašová, 5.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Tak toto bolo prekvapivo dobré. Čakala som oveľa horšie brutality, ale bolo to v rámci normy toho čo som ochotná zniesť. Prvých pár desiatok strán som sa nemohla dostať do deja, ale postupne začalo všetko so všetkým súvisieť a netrpezlivo som čakala na záver, ktorý mi celkom vyrazil dych, keďže som nepočítala, že to bude mať nejaké pokračovanie.

:) (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

priemerná kniha
Taká priemerná kniha. Moc ma neoslovila. Ale ako sa hovorí 100 ľudí, 100 chutí.

Taký lepší priemer (Veronika Gubová, 28.5.2014) Odpovedať

priemerná kniha
Kniha ma nezaujala od začiatku, do čítania som sa občas musela nútiť, možno to bolo tým, že som ju porovnávala s ostatnýmí severskými autormi...no musím povedať, že niektoré pasáže boli dosť zaujímavé a dej sa prekvapivo vyvinul a možno si prečítam aj ďalšie diely. Na to, ako bola táto kniha propagovaná, by som čakala viac, aj keď to nebolo úplne zlé. A ani dopredu avizovaný "brutálny dej" nebol až taký brutálny...

Super kniha (Mária, 26.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
úžasná kniha, síce boli chvíle, kedy som potrebovala niektoré veci predýchat, velmi sa mi páčila drsná, avšak tak výstižná na túto dobu. Ukazuje nám presne to, čo často nechceme vidiet ani počut.

skoda (Marianna, 20.5.2014) Odpovedať

priemerná kniha
škoda, veru škoda mohla to byť skvelá kniha. Voľajako sa dej v polovici zasekol. Pravda, reklama je silná vec a aj ja som po nej siahla už len kvôli jej reklame. Najdrsnejšie severské krimi - takéto boli nadpisy, no z môjho pohľadu tam nie je nič drsné. Knihu inak odporúčam prečítať, celkom v pohode dej a má pokračovanie. Koniec ostáva otvorený a preto si kúpim aj druhý diel. Ale ak budem chcieť naozaj drsné krimi, tak isto siahnem po iných autoroch.

Som sklamaná (Emily, 20.5.2014) Odpovedať

priemerná kniha
Tak, reklama urobila svoje. Kúpila som si elektronickú verziu knihy... nechcela som, aby mi taká drastická obálka "špatila" v domácej knižnici. A ako som bola v očakávaní, že je to konečne niečo prevratné... tak som bola sklamaná. Nemyslím si, že by sa to malo zaraďovať medzi krimi. Obvykle v krimi dôjdeme aj k rozuzleniu...V tomto prípade bola ozaj bolo odhalené (alebo je to snaha odhaliť), tak ako sa uvádza v anotácii: "Akému veľkému utrpeniu môže človek vystaviť druhého človeka, skôr než sám prestane byť človekom a stane sa monštrom?" a ten záver? takmer ma vystrelo od frustrácie... takto sa knihy nekončia! je to literárny zločin spáchaný na čitateľovi... teraz akože budeme koľko čakať aby sme zistili ako to všetko skončí?

Nič moc (Miroslav Hnát, 20.5.2014) Odpovedať

som sklamaný(á)
Knihu som si kúpil na základe reklám, plagátov, letákov všade po meste a množstve prečítaných názorov a prognoz. Vraj sa jedná a oprevratovo drastickú knihu, len pre silné povahy. Bol som však sklamaný. Maximálne. Nudné a "nedrastické". Chýbali mi drastické a morbídne detaily, ktoré by boli skutočne niečim novým.

Čakala som priveľa (Martina Hatňanková, 19.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na túto knihu som sa nenormálne tešila, všade som videla samé chvály a marketingové promo bolo super. Možno som čakala až príliš, preto som bola MIERNE sklamaná. Avšak to knihe neuberá na kvalite, ide o super čítanie s istou dávkou napätia a zdravou dávkou znechutenia. Trochu ma zaskočilo, že ide o trilógiu, ale aspoň sa mám na čo tešiť. :-)

Zaujala (Paťa, 9.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Havranie dievča som prečítala za dva dni. Mnohí čitatelia boli z tejto knihy sklamaní, ale ja krimi nečítam často a táto ma naozaj zaujala. Kniha bola dobrá, aj keď čítať niektoré pasáže nebolo pre mňa veľmi príjemné. Najlepšie na celej knihe bolo, že nie je predvídateľná a vy tak nemáte ani tušenie, čo sa odohrá na ďalšej strane. Určite odporúčam všetkým milovníkom kriminálok a psychologických trilerov.

Havranie dievča (Daniela, 8.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po prečítaní tejto knihy som si skoro istá, že slovenský čitateľ a milovník severskej krimi si celú trilógiu obľúbi ako tú od Stiega Larssona. Autorom sa dokonale už v prvej knihe podarilo vykresliť to, ako sa zlo rodí aj za oponou akejsi normálnosti. V jednom rozhovore sa vyjadrili, že chceli ukázať Švédsko aj v inom, pravdivejšom svetle, a nielen ako spoločnosť s dobrou povesťou. Citlivý čitateľ sa pri čítaní trápi bezmocnosťou zneužívaných obetí, no zároveň je zdesený z toho, ako bezmocnosť a frustrácia vykrmuje nové monštrá. Román má niekoľko rovín, teda nie je to iba jeden zločin a jeden typ zločinu, je to naopak celá viacvrstvová pavučina, ktorá je naviazaná na minulosť zúčastnených postáv. Psychoanalytická rovina románu robí knihu zaujímavou aj pre ne fanúšikov severských kriminálok. Odporúčam. Jom si toto čítanie vychutnala, primerane ma vystrašilo, prekvapilo, prinútilo zamyslieť sa. Nie je to žiadna "veľká literatúra", ale má všetko to, čo ja od dobrej detektívky očakávam. Kniha sa mi veľmi ľahko čítala, veľmi ma zaujal štýl, akým bola písaná. Jednotlivé kapitoly predstavovali ucelené dejové línie. Teším sa už teraz na pokračovanie. Odporúčam :)

neuchvatila (Jana, 3.5.2014) Odpovedať

priemerná kniha
Po tejto knihe som siahla najmä vďaka veľkej reklame. Nesklamala. No ani príliš nezaujala. Zo začiatku mŕtvy chlapec, téma jednoznačne zaujme. No postupne to akosi stagnuje, rodinné problémy sú opisované viac ako samotný prípad. No zaujať zaujme, číta sa ľahko.

Krutá téma, ale dobre napísané (Petra Valášková, 2.5.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
V poslednej dobe čítam celkom veľa detektívok, tak som si nemohla nechať ujsť túto, s takou veľkou reklamnou kampaňou. Čítanie ma bavilo, postavy boli dobre prepracované, stále som bola zvedavá, ako sa to bude vyvíjať ďalej. Nechýbali ani prekvapujúce odhalenia. Bola som prekvapená, že koniec ostal otvorený, netušila som, že bude ďalšia časť, ale teším sa na ňu. Odporúčam fanúšikom detektívok, nebudete sklamaní.

sklamanie (Danka, 1.5.2014) Odpovedať

priemerná kniha
Keďže milujem severských autorov, nemohla som sa dočkať, kedy kniha vyjde + to neskutočné promo okolo nej, no veľmi, veľmi som sa na ňu tešila. O to väčšie bolo moje sklamanie..áno, príbeh sa rozbehol tým správnym smerom, zvlášť surová vražda utýraného chlapca dáva pocit, že pre ľudí, ktorí milujú tento žáner bude kniha to pravé orechové. Bohužiaľ, ďalej príbeh akoby stál, nič zaujímavé sa nedialo, nenastali žiadne zaujímavé zvraty, žiadne prekvapenia, žiadne zmimomriavky, ktoré od takejto knihy čakám. Komisárka Kihlbergová viac riešila svoje osobné problémy ako prípad. Záchranu som videla ešte vo Victorii Bergmanovej, táto postava vyzerala veľmi zaujímavo, hlavne jej spomienky ma posúvali čítať príbeh ďalej. Viac ma zaujímala jej minulosť, ako samotný prípad vraždy. No keď som sa dostala k záveru, ostala som v úžase, nie však z rozuzlenia ale zo sklamania :-( Nechápem, ako mohlo Havranie dievča dostať titul svetový bestseller, jediné, čo kritikom vyšlo je to, že naozaj prekračuje žáner krimi, skôr by som ho nazvala psychologickým románom. V porovnaní s inými autormi v žánri severská krimi je pre mňa táto kniha iba slabučký odvar toho pravého KRIMI.

Neočakávajte priveľa (Simona, 10.4.2014) Odpovedať

Milujem krimi. A severské krimi mi učarovalo veľmi. Za posledný rok som hádam nič iné ani nečítala. Na túto knihu som sa tešila, všetok ten rozruch okolo. Bola som zvedavá, ale po recenziách som aj mala strach, či to nebude na mňa priveľa. Nie nebolo. Nemalo byť čoho. Kniha je písaná jednoduchých a dobre čitateľným štýlom, je plná zvratov a napätia. Odkrýva síce tabuizovanú tému a mne sa páčil psychologický popis premeny obete na páchateľa, ale naozaj tam nič brutálne nenájdete. Knihu však odporúčam, zhltla som ju za dva dni. Ale pozor, ide o trilógiu, takže čakajte otvorený koniec :)

Super kniha, ale naozaj len pre silné povahy... (Margita Reháková, 4.4.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelá kniha, zaujala ma ihneď po prečítaní niekoľkých strán. Je napísaná realistiky a drsne zároveň, opisuje svet, pred ktorým zatvárame oči. Milujem tento žáner, ale pri niektorých kapitolách ba aj pasážach som mala pocit odporu a strachu zároveň. Aj keď je kniha realiticky krutá, prečítala som ju až dokonca.
Všetky komentáre (22)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vlk?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

V tele sa jej napne každý sval a vystrašená na smrť sa začína brániť.
Havranie dievča ho schmatne za vlasy, tak surovo, že sa trhajú vo veľkých chumáčoch.
Udrie ho.
Do hlavy, do tváre, po tele. Z uší a nosa mu crčí krv a v jeho očiach vidí po prvý raz hrôzu a potom ešte niečo iné.
Hlboko v očiach nechápe, čo sa deje.
Havranie dievča udiera a udiera, a keď sa už nehýbe, údery zoslabnú.
Plače a nakloní sa nad neho. Nevydá zo seba ani hláska, iba tam leží a zíza na ňu. V očiach nemá nijaký výraz, ale hýbu sa a žmurká nimi. Jeho dych je rýchly, v hrdle mu chrčí.
Cíti závrat a telo má ťažké.
Ako v hmle vstane, opustí mólo a zoberie veľký kameň z brehu rieky. Keď sa k nemu vracia s kameňom v ruke, robia sa jej kruhy pred očami.
Úder namierený na hlavu vydá zvuk, ako keď niekto skočí na jablko.
„To nie som ja,“ povie. Potom nechá jeho telo skĺznuť do vody.
„Teraz musíš plávať...“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x