bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Rukopis z Akkry

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,20 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Rukopis z Akkry

Ktoré hodnoty zostávajú, keď je všetko zničené?

Je 14. júl 1099. Kým sa Jeruzalem pripravuje na vpád križiakov, Grék známy pod menom Kopta zvolá v meste stretnutie starých aj mladých, mužov aj žien.

Kresťania, židia aj moslimovia, ktorí sa zídu na námestí, sú presvedčení, že si vypočujú prednášku, ako sa pripraviť na boj, Kopta im však chce povedať čosi iné.

Všetko naznačuje, že stoja pred porážkou, no Grék ich nabáda, aby v každodennom živote nachádzali múdrosť, akou odpovedá na výzvy a ťažkosti.

Verí, že skutočné poznanie je ukryté v prežitých láskach, utrpených stratách, vo chvíľach beznádeje i víťazstiev a v každodennom spolunažívaní s nevyhnutnosťou smrti.

Rukopis z Akkry Paula Coelha nás pozýva zamyslieť sa nad našimi zásadami a ľudskosťou.

Z portugalského originálu Manuscrito encontrado em Accra preložila Jana Marceliová.

Dostupné verzie titulu

Rukopis z Akkry Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Rukopis z Akkry

Originálny názov: Manuscrito Encontrado Em Accra

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

prijemne citanie (Dominika Salatova, 8.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hodnotna knizka, ktora popisuje mudri pohlad na mnoho veci v zivote cloveka.

Na zamyslenie (Kristína Marková, 29.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jedna úžasná, nesmierne zaujímavá a krásna kniha, ktorá mi doslova prehovorila do duše. Človek pri nej úplne stratí pojem o čase, pretože začne sám o sebe uvažovať, o tom, čo sa okolo neho deje...ako koná..úplne sa ponorí do svojich vlastných myšlienok a realita náhle prestane existovať...proste nádhera :-) Odporúčam, je naozaj na zamyslenie...

krásna (Martina Korbuľáková, 16.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som prečítala za 4 hodiny, ale určite sa k nej vrátim, je výborná, obsahuje životné pravdy o šťastí, porážke, láske, sexe... Dodala mi pokoj v duši v dnešnej uponáhľanej dobe.

jednoducho skvelá (Helena Š., 15.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Existujú knihy, ktoré sa dajú prečítať za 2-3 hodinky. Rukopis z Akkry medzi nie nepochybne patrí. Nie pre to že ma "iba" 144 strán ale preto lebo každá stránka je nabitá toľkou múdrosťou až knihu nebudete chcieť odložiť. Táto kniha vám toho môže ukázať veľa. Naozaj veľmi veľa. Je o Grékovi, ktorý sa volá Kopta a deň pred dobytím Jeruzalema v roku 1099 odpovedá na otázky kresťanov, moslimov a židov, ktorí sa zišli na námestí. Ľud ho vyzýva aby im povedalo o porážke, nepriateľoch, samote ale aj kráse, láske, sexe či bežných témach ako sú zmena či elegancia. A Kopta im odpovedá. Vraví im o veciach a ľudoch s ktorými sa stretávame aj my v našej dobe, o problémoch ktoré prežívame aj my a o starostiach ktoré obklopujú aj nás. A po prečítaní tejto knihy uvidíte že nič nie je obyčajné. Dostanete úplne nový zmysel pohľadu, ktorý vás prinúti sa zamyslieť. Nad sebou a svojim životom. A zistíte že to, čo sa v knihe nachádza je pravda. A ak ju vedeli ľudia pred takmer 1000 rokmi, ako to že my na to zabúdame? Rukopis z Akkry je výborná nadčasová kniha, ktorú nebudete chcieť pustiť z ruky. A to je dobre. Lebo práve táto kniha môže aspoň o kúsok zmeniť váš život.

Výborná kniha (Kristína, 4.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Paulo Coelho je môj najobľúbenejší spisovateľ. Mám rada všetky jeho knihy, ale túto mám zo všetkých najradšej. Obsahuje množstvo povzbudivých myšlienok. Vrelo ju odporúčam každému.

Kniha, ku ktorej sa človek musí vrátiť... (Linda Štofaníková, 17.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďalšia Coelhovka do zbierky, ktorá vyrazí dych. Príjemné čítanie, veľa myšlienok, ktoré povzbudia a nad ktorými sa človek musí zamyslieť. Myslím, že nesmie chýbať v každej dobrej knižnici.

super (Klaudia Zolleiová, 14.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
ako všetky knihy od neho,tak aj táto je skvelá. je moja najobľúbenejšia po Alchymistovi. trošku mi pripomína knihu od Chalíla Džibrána a jeho Prorok, pretože v oboch prípadoch hovorí človek, ktorého Boh obdaril múdrosťou a hovorí k ľudom, k davu a rozdáva tzv. múdre rady a delí sa s ostatnými o vzácne myšlienky.

PRIEMER (Veronika Berdáková Pavlík, 2.8.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Kniha je pekná povzbudivá, no čakala som čosi viac, počula som veľa chvál na tohto autora tak ma to trocha sklamalo

Na jednu spupu (Martin Horňák, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Od tohto autora to bola moja prvá kniha, ale určite nie posledná. Po prečítaní sa človek na chvíľu zastaví a premýšľa, určite to nieje kniha na jedno prečítanie.

Coelho (Janet, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krásne, jednoduché a zároveň zložité. Tiež zaraďujem do povinného čítania:)..tak isto aj všetky ostatné knihy Paula..

Úžasná (Martina Barancová, 18.4.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak ako po mnohokrát sa Coelho prejavil ako majster slova a pera. Knižka počtom strán útla, ale myšlienkami a tým, čo vo vás zostane po prečítaní rozsiahla, hlboká, vnímavá. Kniha na zamyslenie, pochopenie seba ale i ostatných okolo nás. Takéto knihy by mali byť zaradené ako povinné čítanie

Príjemná :) (Mária Turčíková, 22.3.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Prečítala som všetky Coelhove knihy čo na Slovensku zatiaľ vyšli (Coelho je jedným z mojich top autorov) no musím povedať že táto kniha je zo všetkých najslabšia... V knihe je veľa pekných myšlienok no v porovnaní s predošlými je akoby nudná - nedokáže človeka ku sebe pripnúť tak, aby sa od nej nedokázal odtrhnúť...

Kniha, ktorú "zhltnete" na posedenie (Lucia Pauliková, 15.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Táto knižka je súhrnom všetkého toho, čomu Coelho verí a čo doteraz ponúkal vo svojich úžasných knižkách.

Nesmie chýbať v žiadnej knižnici :) (Kristína Patusová, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha o najjednoduchších veciach, ktoré nás dokážu v živote najväčšmi potrápiť... Podaná naopakovateľným a príjemným spôsobom, ktorý pohladí dušu čitateľa :-)

Na jedno posedenie (Simona Poliaková, 9.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha sa číta veľmi príjemne, ľahko a tak povediac na jedno posedenie. Rukopis z Akkry je ďalšia z Paulových kníh, ktorá nám pohladí dušu a naplní optimizmom. Plná inšpiratívnych myšlienok, pri ktorých sme nútení zastaviť a zamyslieť sa nad svetom a ľuďmi okolo nás. Dej sa odohráva v Jeruzaleme, pred jeho bránami stoja križiaci, ktorí ho chcú zrovnať so zemou. Večer pred útokom na nádvorí, vystúpi muž menom Kopta, aby sa prihovoril kresťanom aj moslimom. Všetci očakávajú, že im bude radiť ako sa majú pripraviť na nadchádzajúci boj, ale zostanú prekvapení. Rozpráva o tom, ako prekonávať prekážky a reagovať na výzvy, ako nájsť v živote múdrosť a morálku. Snaží sa ich presvedčiť,že skutočné poznanie je ukryté v prežitých láskach, stratách, vo chvíľach víťazstiev i beznádeje a v uvedomení si nevyhnutnosti smrti. Mňa najviac oslovila myšlienka: "Muži i ženy si o sexe šepkajú, lebo premenili posvätný akt na hriešny."

Kniha, ktorá sa číta po dúškoch... (Mária Kubušová ml., 2.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vysvetlenia (objasnenia) jednotlivých životných situácií, v ktorých sa často ocitáme. Odpovede nesúce filozofiu života a lásky. Je pre tých, ktorí si málo veria, ktorí sú sklamaní či oklamaní, ktorí milujú, ktorí sú osamelí, ktorí majú strach, ktorí hľadajú... je pre nás všetkých. Kniha neunavuje. Nepatrí medzi jeho náročné, hoci v sebe nesie filozofiu života, lásky, viery. Nečíta sa naraz, ale po častiach, aby čitateľ "vstrebal" to najdôležitejšie. Coelho nie je v knihe moralistom ani vedátorom, pohýňa naším už zabehnutým spôsobom života, naším vnútrom, no zároveň vnáša do príbehov nesmierny pokoj. Kniha je filozofiou života človeka. Jednoznačne patrí k tým knihám, ktoré stoja za to, aby sme ich prečítali a aby nás poznačili.

Vynikajúca (Erika Kučáková, 26.2.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Coelho je skvelý ako vždy. V každej jeho knihe je nespočetne veľa krásnych myšlienok. Svojho obľúbeného autora nemôžem ohodnotiť inak ako piatimi hviezdičkami a všetkým vrelo odporučiť :)
Všetky komentáre (17)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x