bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Čo bolí, to prebolí

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Čo bolí, to prebolí

Foto traja bratia a ja (Meky Žbirka)„Kniha o človeku, ktorý miluje hudbu a dokázal, že sa dá presadiť a udržať v prednej línii svojho odboru aj bez škandálov či kŕmenia bulváru historkami zo svojho života,“ tvrdí spisovateľka a novinárka Marie Formáčková, ktorá knihu Čo bolí, to prebolí s Mekym Žbirkom napísala.

Mekyho netreba priaznivcom populárnej hudby predstavovať. Stálica slovenskej a českej hudobnej scény, spevák a skladateľ, spoluzakladateľ skupín Modus a Limit, prvý slovenský Zlatý slávik... ale predovšetkým skromný človek, ktorý si stráži súkromie a neživí bulvárne stránky novín.  Mnohí poznajú jeho hudbu, no málokto vie o ňom aj čosi viac.

Meky oslávil v októbri 2012 okrúhlych 60 rokov a pri tejto príležitosti poodhalil svoje súkromie. Zaspomínal si na detstvo, na svojich dvoch starších bratov, rodičov, na svoje hudobné začiatky aj prvé lásky. Na svoje idoly a vzory, aj na ľudí, ktorí ho sprevádzali na jeho profesionálnej i súkromnej ceste životom.
Knihu dopĺňajú fotografie z jeho súkromného archívu, texty piesní aj kompletná diskografia. Takže všetko, čo chcete vedieť o Mekym Žbirkovi, nájdete práve tu!

„Bola radosť spolupracovať s niekým, kto hovorí ako kniha. Potom len stačí jeho rozprávanie prepísať do počítača. Navyše Meky nie je náladový, je zdvorilý, vždy dobre naladený, chodí včas a na čom sa dohodne, to platí. Proste taký d´Artagnan súčasnosti,“ dodáva s úsmevom Marie Formáčková, ktorá má na konte už viacero kníh o známych osobnostiach.

Z českého originálu Co bolí, to přebolí (Euromedia Group, k. s. - Ikar, Praha) preložila Ľubica Janeva.

Detaily o knihe

Názov: Čo bolí, to prebolí

Originálny názov: Co bolí, to přebolí

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Akcie

Meky Žbirka krstil a zabával publikum

„Toto je prvá kniha, do ktorej som príliš nekecal,“ zasmial sa Meky Žbirka na včerajšom krste svojej knihy Čo bol, to prebolí. Do života uviedol spolu s Lacom Lučeničom a Kamilom Peterajom nielen knihu, ale aj kolekciu všetkých hitov s bonusmi Complete Box. Preplnené kníhkupectvo v centre Bratislavy sa dobre zabávalo na jeho bonmotoch, vtipných postrehoch, takže moderátorka večera Adriana Poláková nemala ani veľa práce. viac

Hodnotenie čitateľov

Moja srdcovka :) (Denisa, 8.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som sa dozvedela o vydaní tejto knihy, veľmi som sa na ňu tešila. Vdaka nej som sa dozvedela viac o súkromí tohto pána speváka a len sa mi potvrdilo, že je to naozaj veľký človek. Okrem iného kniha obsahuje texty niektorých obľúbených piesní, čo ma tiež veľmi potešilo. Túto knihu by mal mať jednoznačne vo svojej knižnici každý fanúšik Mira Žbirku! Odporúčam, neoľutujete, bude Vás kniha tešiť :)

Čo bolí,to prebolí (Marianna Fabušová,Dechtice117,okr.Trnava,91953., 11.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nie každá populárna hviezda odhalí svoje vnútro-svoje tajomstvá.Všetci,ktorý oblubujete túto dlhoročnú slovenskú spevácku hviezdu,určite neodoláte a knižku si prečítate.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má bocian?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x