bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Divočina

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Edícia:Edícia svetový bestseller
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Divočina

Pozoruhodne úprimný skutočný príbeh o putovaní dlhom 1 770 kilometrov, ktoré zachránilo mladú ženu pred katastrofou a postavilo ju na nohy.
V dvadsiatich dvoch rokoch si Cheryl Strayedová myslela, že prišla o všetko. Po matkinej smrti sa rodina rozpŕchla a krátko nato jej skrachovalo manželstvo. O štyri roky, keď už nemala čo stratiť, urobila to najimpulzívnejšie rozhodnutie svojho života: odhodlala sa prejsť vysokohorský chodník Pacific Crest Trail od Mohavskej púšte cez celú Kaliforniu a Oregon až do štátu Washington, a to úplne sama. S diaľkovými túrami nemala nijakú skúsenosť a chodník bol iba „nejasnou exotickou myšlienkou plnou prísľubov“. No znamenal najmä prísľub, že znovu poskladá svoj rozsypaný život.
Hrdinka sa nevyhne stretnutiu so štrkáčmi či s medveďmi, prekonáva úmorné horúčavy, rekordný sneh, no vníma krásu i osamelosť svojej túry. Napínavé rozprávanie okorenené humorom živo zachytáva strach i radosť mladej ženy tvrdohlavo si raziacej cestu k cieľu napriek mizivej šanci na úspech. Púť ju takmer doženie do šialenstva, ale napokon posilní a zocelí.

Z anglického originálu Wild (Alfred A. Knope,
New York 2012) preložila Saskia Hudecová.

Detaily o knihe

Názov: Divočina

Originálny názov: Wild

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Všechny recenze (9)

Hodnotenie čitateľov

Neskutočné (Veronika Markovičová, 7.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Kto z nás by si po ťažkom životnom období zbalil (extra veľký) ruksak, odišiel z domu a vydal sa na 1770 kilometrovú túru? Presne tak, asi nikto. A kto z nás by si o takomto človeku rád prečítal knihu? Áno, asi veľa ľudí. A medzi nich som patrila aj ja a preto som sa rozhodla, túto knihu si kúpiť a prečítať. Našla som v nej pasáže, ktoré ma bavili viac, ale aj tie menej záživné. V istých chvíľach ma dej doslova pohltil, čítala som so zatajeným dychom, rýchlo som otáčala ďalšiu a ďalšiu stranu a absolútne som nevnímala čo sa deje okolo mňa v reálnom svete. Na mňa osobne z knihy doslova vyžarovala Cherylina vytrvalosť a odhodlanosť dosiahnuť svoj cieľ. Kniha je napísaná podľa skutočnej udalosti a tým pôsobila na mňa viac, hlavne vtedy, keď som čítala nejakú nebezpečnú časť a uvedomila som si, že to nieje vymyslené, ale autorka to skutočne zažila. Obdivujem ľudí, ktorí o nejakej svojej životnej skúsenosti dokážu napísať knihu.Toto dielo rozhodne stojí za povšimnutie.

Úprimná spoveď zlomenej duše (Alča, 3.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najprv som videla film a až potom som si zakúpila knižku. Vo filme nie je ani polovica z toho, čo v knihe. Knižka je miestami dojímavá a autentická úprimná spoveď Cheryl je miestami až mrazivá. Jej odvaha zmiešaná s krásnymi opismi prírody, s trpkými spomienkami na ťažké detstvo, na smrť matky, na stratu partnera... Jednoducho krásna knižka, ideálna na letné čítanie:-)

Pekná (Martin Simides, 28.2.2015) Odpovedať

Pekná knižka - môžem len odporúčať. Je to na zamyslenie. Dobre opísané vysporiadanie sa s problémami a nájdením samej seba. Každý by si mal prejsť takúto svoju "túru".

Jednoducho dokonalost (Michaela Tothova, 28.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvela kniha. Dokonalost od prvej strany az po poslednu. Asi jedina kniha, pri ktorej mi skutocne nic nechybalo... Vsetky emocie, ake existuju. Vrelo vsetkym odporucam. Napinave, nedockave, neviete sa odtrhnut...

Divočina (Petra, 9.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Perfektná kniha. Kombinácia vtipného, pohodového čítania s kopou motivácie. Nedivte sa, ak po jej prečítaní Vás napadnú podobne bláznivé nápady, na taký prechod by som sa nenechala dvakrát pozývať..ale zvládnuť to úplne sama naprieč nehostinné hory celou Amerikou? klobúk dole ženská...chechtala som sa ako divá keď som si predstavovala jej rupsak "skriňu", ktorý bol pomaly väčší ako ona, plus odlúpené nechty z malých topánok ako bonus,takto som sa v mojich turistických začiatkoch častokrát obabrala aj ja...a tie zážitky s divokými zvermi nemali chybu, pozerať do očí pume,zaspávať v blízkej spoločnosti medvedíkov... :D Ale verím že hlavu v tolkej samote zresetovala , život rozanalyzovala a prehodnotila a hlavne našla samú seba, čo bolo aj podstatou tejto cesty..a možno sa niektorí z nás na podobnú cestu po prečítaní aj podujmú a raz sa stretneme ... :) perfektná kniha, potešila by aj nejaká jej fotodokumentácia a trošku mi miestami liezlo na nervy jej opisovanie pocitov hladu skoro na každej strane,ale vyhnúť sa tomu naozaj nešlo :)

Úžasná (Helena Š., 31.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Divočina je autobiografický román o Cheryl. O žene, ktorá aj keď bola úplne na dne našla odvahu a rozhodla sa nájsť aj jej vlastné ja. Jej život nebol ľahký. Žila bez otca, zomrela jej mama s ktorou mala hlboký vzťah , a kvôli svojim krátkym románikom s náhodnými mužmi sa rozviedla. No akoby to nestačilo, jej rodina sa rozpŕchla a ona sa dostala k drogám. No napriek tomu sa rozhodla žiť ďalej a dať si pauzu od všetkého, čo ju ničilo. Vybrala sa teda na turistický chodník Pacific Crest Trail. Prešla po ňom sama neuveriteľných 1770 kilometrov cez tri americké štáty. A stala sa z nej silná žena. Počas niekoľkých mesiacov na chodníku sa stretla s mnohými prekážkami ako boli neznesiteľné horúčavy či rekordný sneh, alebo niekoľko štrkáčov, medveďov a býkov. No napriek tomu zistila na čom skutočne záleží a dokázala sa zmieriť so všetkými ranami vo svojom živote. Po prečítaní tejto knihy, vám ostane v srdci veľký obdiv. Pretože Cheryl to nevzdala a našla samú seba a veľkú dávku odvahy aj napriek neľahkému osudu. A to je presne to čo veľa z nás nemá. Odvahu. Odvahu pokračovať aj keď sa život rúti nezastaviteľným tempom a my nevieme kde sa pohnúť. A Cheryl mala nielen odvahu veci zmeniť, ale aj vyjsť zo svojho tieňa a dať veci na papier. A práve Vy máte tú možnosť prečítať si tento strhujúci príbeh. Naozaj Vám ponúka veľa.

Divočina - fajn kniha (Darina, 27.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hneď ako som videla upútavku na knihu Divočina otvorila som vašu stránku, aby som zistila, či je kniha už v predaji. Kniha ma veľmi zaujala, je dobre napísaná, preto som knihu otvárala nedočkavo s veľkým očakávaním. Môžem povedať, že autorka podala svoje myšlienky a pocity na papier majstrovsky, lebo som s ňou skutočne všetko prežívala. Od smrti jej mamy až po posledný krok do cieľa. Jej hľadanie samej seba bolo korunované úspešným uspokojujúcim vzťahom, ktorej autorka opisuje svoje príhody z horskej turistiky a na tom pozadí aj svoje ťažké životné udalosti, ktoré tomu predchádzali. Jej začiatky na túre sú ťažké, ako to býva u nepripravených a neskúsených. V ruksaku má nabalené všetko, čo by mohla potrebovať. Nevládze ho však na prvýkrát ani pohnúť, ale nakoniec si ho navalí na chrbát a prekoná s ním prvé kilometre v horskom teréne. Autorka je žena, píše o sebe, teda by sa dalo povedať, že je to ženský román. Paradoxne určite vyhovie aj tvrdým chlapom. Cestopisy, skutočné príbehy, psychologické romány – to sú žánre, ktoré si vyberám na čítanie. Som veľmi rada, že sa na trhu objavila kniha 3 v 1. Rozhodne ju odporúčam všetkým fanúšikom turistiky.

Cheryl Strayed je hrdinka (Jarmila, 3.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Každý turista by si toto mal prečítať povinne. Smutné, vtipné, napínavé, už len fotky chýbajú ( tie si vygooglite, sú to fakt úžasné scenérie)

Super kniha (Dušan, 13.1.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Autorka podala svoje myšlienky a pocity na papier majstrovský, lebo som s ňou skutočne všetko prežíval od smrti jej mamy až po posledný krok do cieľa. Jej hľadanie samej seba bolo korunované úspešným a uspokojujúcim vzťahom....Prekrásna, atmosferická, nezabudnuteľná, dokonalá, a zároveň krásna kniha, ktorá Vás zasiahne tak, ako by ste to možno ani nečakali

skvelá kniha (Monika Hudecová, 15.10.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dlhé a dobrodružné putovanie veľmi sypmatickej mladej ženy. Skvelo napísaná kniha, pútavý je tak opis prírody ako aj jej životný príbeh a jej myšlienkový svet. Dlho som knihu odkladala, ale potom som ju nevedela pustiť z ruky. Veľmi dobre sa číta, je fakt perfektná.

Zaujímavá (Martina B., 26.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Mám rozčítanú túto knihu, v ktorej autorka opisuje svoje príhody z horskej turistiky a na tom pozadí aj svoje ťažké životné udalosti, ktoré tomu predchádzali. Autorka je žena, píše o sebe, teda by sa dalo povedať, že je to ženský román. Paradoxne určite vyhovie aj tvrdým chlapom.

Kniha (Lukaš, 13.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Zaujimavy nadpis no planujem si to precitat
Všetky komentáre (12)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko minút má hodina?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Po zvyšok dňa to bol pomalý pochod. Pohľadom som prečesávala zem aj obzor, vyľakal ma každý zvuk, a zároveň som si hovorila: Nebojím sa. Aj keď som bola otrasená, nemohla som necítiť vďaku za to, že som zazrela zopár zvierat, ktoré sa so mnou delili o miesto, až mi tak trošku začínalo pripadať ako moje. Ako som sa blížila ku koncu prvej etapy cesty, uvedomila som si, že aj navzdory ťažkostiam vo mne rastie láska k Pacific Crest Trail. Ruksak, aj napriek svojej váhe, sa mi už zdal takmer ako živý spoločník. Už nebol tým nemožným Volkswagenom Chrobákom, ktorý som si pred pár týždňami v moteli v Mojave s takou námahou vyložila na chrbát. Teraz mal môj ruksak meno Príšera.
Myslela som to v najlepšom zmysle. Žasla som nad tým, že to, čo potrebujem na prežitie, sa dá odniesť na chrbte. A najväčšie prekvapenie bolo, že to unesiem. Že unesiem neunesiteľné. Toto poznanie o mojom fyzickom a materiálnom živote sa jednoducho prelialo do citovej a duchovnej oblasti. Ohromovalo ma, že môj komplikovaný život môže byť taký jednoduchý. Nadobúdala som názor, že možno je správne, keď netrávim celé dni uvažovaním o svojom žiali, a možno tým, že sa musím sústrediť na fyzické utrpenie, časť môjho citového utrpenia odznie. Koncom toho druhého týždňa som si uvedomila, že odkedy som začala túru, ani raz som neplakala.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x