bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Iba jeden deň

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Edícia:Edícia svetový bestseller
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Iba jeden deň

Keď čerstvá maturantka Allyson, dievča z dobrej americkej rodiny, stretne počas výletu do Európy na netradičnom pouličnom predstavení Shakespearovej hry Večer trojkráľový bezstarostného holandského herca Willema, poriadne to medzi nimi zaiskrí. A keď ich osud na druhý deň znovu zvedie dohromady, Allyson urobí niečo nečakané a úplne bláznivé: zmení svoje cestovné plány a vyberie sa s Willemom do Paríža. Po jedinom spoločne strávenom dni a noci sa iskra rozhorí a horí jasným plameňom... až kým sa Allyson nezobudí a zdesená nezistí, že Willem je preč a s ním nielen jej drahé hodinky, ale aj sny o veľkej láske.
Za jediný deň sa Allysonin život prevráti naruby. Pred ňou je rok sebaobjavovania – ako poslušná dcéra podľa priania rodičov nastúpi na vysokú školu a pripravuje sa na budúce povolanie. Plná nezodpovedaných otázok a pochybností sa počas prázdnin vydá na cestu po odpovede – a to rovno do Paríža. Uniká pred životom plným obmedzení, aby našla skutočnú vášeň, a možno dokonca aj pravú lásku. Veď tak nejako to písal aj sám Shakespeare, nie?

V roku 2014 vo vydavateľstve Ikar vyjde pokračovanie románu s názvom Iba jeden rok, v ktorom autorka opisuje deň v Paríži a jeho dozvuky trvajúce celý nasledujúci rok tentoraz z pohľadu Willema.

Z anglického originálu Just One Day (Dutton Books,
an imprint of Penguin Group, New York 2013)
preložila Jana Seichertová.

Dostupné verzie titulu

Iba jeden deň Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Iba jeden deň

Originálny názov: Just One Day

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Najlepšia! (Mária Miklošová, 8.6.2016) Odpovedať

Táto kniha je jedna z mojich TOP. Zhltla som ju celú za jeden deň a nevedela sa dočkať pokračovania. Kniha je písaná dobrým štýlom, je v nej napätie aj láska .. Veľmi odporúčam

Hľadanie samej seba (Susinnon, 8.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Príbeh jednej skoro ženy, ktorá sa v jeden deň zamilovala, stratila sa samej sebe a zároveň sa našla. Milý príbeh, ktorý neurazí a vy budete dychtiť po závere, ktorý vás však vôbec neuspokojí, ale navnadí na druhý diel.

iba jeden den (Petra, 8.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
krásny príbeh,dotkol sa mi srdca... každému vrelo odporúčam, právom označený za Svetový bestseller ! neverím že sa nájde človek, ktorého by príbeh krátkej, ale osudovej lásky neoslovil a nechcel by ju zažiť... a dokonca z Willemovho pohľadu sa mi kniha páčila o trošku viac,.Milý romantický klenot knižnice, ku ktorému sa človek môže hocikedy vrátiť a zasnívať, budem dúfať, že autorke nedôjde inšpirácia...

Slovensko je slávne! (Petra Zmatková, 7.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Skvelá kniha so zaujímavým obsahom, cestovateľská a vhodná asi na dovolenku. "Lulu" som si hneď obľúbila a chápala som každý jej počin. Dokonca je tam spomenuté Slovensko :) Odporúčam úplne každému, nie je to len ďalšia romantika :)

Iba jeden... (Ivan Hlavac, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi dobrý dej to malo. čítal som so záujmom až do konca. Odporúčam.

nielen pre ...násťročné.... (Emily, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto bola moja prvá kniha, ktorú som tento rok prečítala. A som veľmi milo prekvapená. Nie je to žiadna cukríková romanca. Aj vzhľadom na svoj vek (už mi dávno nie je "násť"), musím poznamenať, že som sa obávala, že to bude niečo typu od Steelovej... Ale nie je. Knihu som doslova zhltla. Neviem sa dočkať pohľadu z tej mužskej stránky, teda pokračovania Iba jeden rok

iba jeden den (stevca, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
chcela by som ju vyhrat, velmi ma oslovila

príbeh hľadania zmyslu života (Kristína Vančíková, 30.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Práve čítam posledné strany a musím povedať, že celá kniha je úžasná. Mladé dievča, ktoré doteraz považovalo svoj život za dobrý, mala milujúcu rodinu, priateľku, skvelé výsledky v škole, priateľa. Všetko to zmenilo jedno bláznivé rozhodnutie a výlet do mesta lásky. Jej ďalší život to obrátilo na ruby, nič ju nebavilo, nedokázala myslieť na nič iné ako na neho, človeka, ktorého miluje ale on bez stopy zmizol. Preto sa rozhodne vrátiť po stopách ich spoločného dobrodružstva a ... Zvyšok už neprezradím :D , treba si to prečítať , u mňa patrí táto kniha k jednej z top kníh, aké som čítala a určite nezapadne prachom. Vrelo odporúčam každému, kto sa rád aspoň na chvíľu ponorí do dobrodružstva za hľadaním lásky a zmylu života.

:) (adika, 29.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
citalo som vela romanov co v poslednom case vysli napr. beznadejna alebo radsej nikdy dublin street ale tento sa mi pacil najvia najviac ma chytil za srdce pravom je svetovy besteller teism sa na pokracovanie...

Krásne. (Zuzana Ľudviková, 18.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Iba jeden deň je naozaj Bestseller. Zaslúžený. Hovorí o láske mladých, o ich nerozhodnosti a o bláznovstvách, ktoré niekedy robia. Gayle Formanová ho napísala tak dobre, aby si z neho každý niečo zobral. Že svet je o náhode a o tom, ako sa s tým človek popasuje. Kniha nezaujme každého, ale keď zaujme, tak zaujme poriadne. Bez výnimiek. S ľahkosťou môžem prehlásiť, že knihu nečítam naposledy.

Skvelá kniha (Simonka, 6.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Konečne som sa k nej dostala a musím povedať, že to bolo skvelé čítanie! Knihu chválim za neustály zvrat udalostí, udržanie napätia aj za veľmi uveriteľnú hlavnú postavu a jej život. Táto knižka je dôkaz, že cesty za šťastím a láskou sú čoraz žíadanejšie a pre čitateľa príťažlivejšie. Dávajú nám totiž nádej, že šanca nájsť samú seba je vždy, stačí len prekonať strach ;)

Trilógiu Iba jeden den a iba jeden rok odporúčam každému! (Mária Krošňáková, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úžasná kniha, písaná veľmi pútavo. Prvé čo ma zaujalo je nádherná obálka knihy, ale keď som si tú knihu prečítala bola som užasnutá. Musela som si kúpiť aj druhú časť- pohľadu Willema.Ak máte radi romány- vrelo odporúčam a dodávam, že je právom SVETOVÝ BESTSELLER !!

super (Monika Hudecová, 23.2.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je pre mladé dievčatá, ale veľmi sa mi páčila. Asi je aj dobre, že som ju čítala v tomto veku, lebo by som si zbalila ruksak a vybrala by som sa na takúto cestu plnú dobrodružstiev, veľkej lásky a života ... Určite ju odporúčam, je skvelá a pútavo napísaná.

iba jeden den, iba jeden rok (miška, 31.12.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Velmi skvela super uzastna kniha, uz sa neviem dockat pokracovania:-)

iba jeden den (erika, 27.12.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
uzasna knizka, precitana jednym hltom. Neviem sa uz dockat dalsej casti, vrelo odporucam kazdemu

:-) (miška, 31.12.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nevedela som prestat s citanim pri tejto knihe
Všetky komentáre (16)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem plus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Willem položil vidličku aj nôž. „Zamilovať sa znamená toto.“ Prstom nabral trochu nutelly zo svojej palacinky a natrel mi ju na vnútornú stranu zápästia. Bola teplá, mazľavá a topila sa mi na pokožke. Ale skôr než som si ju utrela, Willem si oblizol palec, zotrel ním nutellu a vopchal si ju do úst. Urobil to rýchlo, ako keď jašterica zhltne muchu. „A byť zaľúbený znamená toto.“ Chytil mi druhé zápästie, na ktorom som nosila hodinky, a posúval remienok, kým nenašiel, čo hľadal. Znovu si oblizol palec, no tentoraz ním pošúchal moje materské znamienko, silno, akoby sa ho pokúšal odstrániť.
„Byť zaľúbený znamená materské znamienko?“ spýtala som sa so smiechom, keď som si odťahovala ruku. Hlas sa mi však triasol a na mieste, kde mi schol vlhký odtlačok jeho palca, ma pálila pokožka.
„Je to niečo, čo nikdy nezmizne, nech by si sa akokoľvek toho chcela zbaviť.“
„Porovnávaš lásku so... škvrnou?“
Zaklonil sa na stoličke, až jej predné nohy poškriabali podlahu. Zdalo sa, že je spokojný, neviem, či s palacinkou, alebo sám so sebou. „Presne tak.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x