bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Materská

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,20 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Materská

Eva odchádza do pôrodnice, aby priviedla na svet dlho očakávané dieťa. Na jeho príchod sa starostlivo pripravila a spolu s ňou sa na bábätko teší manžel aj ich prvorodená šestnásťročná dcéra. Konečne má teda nadísť vytúžený okamih a naplnenie najkrajšieho sna. Evu však krátko po príchode do pôrodnice zaskočí strach. Odrazu sa zľakne, že novú situáciu nezvládne. Stane sa matkou, lenže namiesto šťastia ju premôžu smútok a tieseň. V náručí drží malú dcérku, no napriek tomu sa nevie tešiť a prežívať radosť, na ktorú si robila nárok.

Detaily o knihe

Názov: Materská

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Iba čítanie (Gabriela Kromková, 7.3.2018) Odpovedať

priemerná kniha
Knihu som si kúpila aj kvôli tomu, že som na materskej aj ja, len s tým rozdielom, že ja som na štvrtej... Kniha mi nepríde veľmi zaujímavá. Mala som pocit, že čítam iba nejaké fakty, denník čo sa kedy stalo. Chýbalo mi podrobnejšie "rozpitvávanie" problému, čo konkrétne hrdinka cíti. Je tam iba, že je jej nanič, stále plače... Nakoľko ja osobne som takéto problémy po pôrode nemala, čakala som, že mi táto kniha viac priblíží pocity žien, ktoré prežívajú podobné problémy ako hrdinka, aby som ich vedela viac pochopiť, poprípade pomôcť kamarátkam v reálnom svete... Knihu som dočítala z povinnosti nenechať rozčítanú knihu.

lahke citanie (kg, 9.6.2016) Odpovedať

priemerná kniha
Knizku som rychlo precitala. Pre mamicky na materskej odporucam, kazda sa v nej trosku najde ;). Hlavne nemocnicne peostredie bolo opisane uplne pravdivo :)..

matetska (Eva Lentovska, 2.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihy od Denisy Fulmekovej sa mi pacili vsetky,Matetska bola pre mna trosku spomienkou prezitia tej mojej materskej.Uplne som sa vzila do deja.Dakujem a odporucam

Chýbalo mi niečo viac... (Monika Kádeková, 22.1.2015) Odpovedať

priemerná kniha
Knižku mi dala prečítať moja kamarátka, ktorá sa v rámci záverečnej práce zaoberala témou popôrodnej depresie. Nejakou zhodou náhod (alebo skôr preto, že som zrazu mala veľa času popri kojení :-D), som začala čítať knihu cca 2 týždne po pôrode. No našťastie, nenakazila ma svojim negativizmom :) Celkovo som však očakávala od nej viac, že autorka pôjde viac do hĺbky, do svojho vnútra, bude viac pátrať...a možno aj viac sa snažiť pochopiť príčiny, a tým pádom pracovať na svojom stave. Mne to prišlo, akoby sa stále ľutovala a ponosovala, ako jej je vnútorne na nič, ale nejaké konkrétne kroky nespravila (až na konci románu, myslím, vyhľadala aj odbornú pomoc). No jednoducho, tematicky mala podľa mňa autorka veľký priestor a šancu ísť viac pod povrch, určite mohla z tej témy viac vyťažiť. Chýbala mi aj akákoľvek dramatizácia, akoby nadľahčovala to, čo sa jej stalo, neviem... a možno len nechcela ukázať všetky svoje pocity a najtajnejšie myšlienky, lebo tým pádom by sa celá obnažila a to by ju spravilo ešte viac zraniteľnejšou. Naviac sa mi koniec zdal neukončený - niečo v štýle - najhoršie už mám za sebou, ale aj tak to nie je ono, no idem ďalej a nechcem sa viac v sebe vŕtať. Tri hviezdičky dávam len preto, lebo si vážim, že sa autorka rozhodla ísť s vlastnou bolestnou skúsenosťou na povrch a dúfam, že pre ňu bolo písanie knihy aj akousi terapiou. Držím jej palce.

nič moc (andy, 1.5.2014) Odpovedať

neoslovila ma
Knihu som prečítala pomerne rýchlo, ale nič vo mne nezanechala. Popôrodná depresia je síce vážna vec, ale v tejto knihe...no neviem, zdalo sa mi to akési plytké, povrchné. Dej nič extra, žiadna gradácia. Len som čítala a zrazu koniec.

tesim sa na knihu (helena olahova, 30.4.2013) Odpovedať

ja osobne sa velmi tesim ked mi tato kniha pride domov a pustim sa donej mam rada jej knihy tak som zvedava ako ma dostane aj tato

Materská (Mária Rizmanová, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čítala som všetky knihy od Denisky Fulmekovej, ktorých téma sa ma bytostne dotýkala. Téma popôrodnej depresie je stále tabu a cením si, že sa do nej pustila na základe vlastnej skúsenosti. Kniha má svoje miesto na knižnom trhu a verím, že zaujme aj Vás.

vlastny nazor (Jana, 2.3.2013) Odpovedať

rada by som si ju precitala a tak mala svoj vlastny nazor. Pocula som kritiky ale aj chvaly na tuto knihu .

Od nikial nikam (Ema, 8.1.2013) Odpovedať

som sklamaný(á)
Bola som knihou velmi sklamaná. Bola som zvyknuta na Fulmekovu ako velmi dobre citavu a vtipnu autorku, tato kniha ... vlastne neviem pre koho je. Mam za sebou nejaky ten porod, viem co je byt aj na dne zo stereotipu, aj z bolesti v porodnici, ale toto... Ak si ju precita niekto, kto by potencionalne chcel mat dieta, tak si to rozmysli, ak si ju precita niekto , kto uz dieta ma ... tak nejako nikam nevedie , je to len sedivy opis vsednych dni, bez gradacie nejakeho deja...cakala som ze aspon na zaver nieco pride, ale neprislo nic. Mrzi ma to. Fakt bola pre mna Fulmekova ikonou.

Materská štyridsiatničky (Eva, 15.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihu som prečítala za dva večery, dobre sa číta a keďže sama som vo veku hlavnej hrdinky, bola mi veľmi blízka svojimi úvahami, problémami, nápadmi a celkovo myšlienkovými pochodmi :-) Kniha napriek tomu, že spracováva vážnu tému, akou je popôrodná depresia, je napísaná sviežim štýlom a odľahčená často humornou vnútornou rečou hlavnej hrdinky Evy. Určite teraz siahnem aj po starších knihách autorky a prečítam si ich.

materská (Lucia Blahová, 12.11.2012) Odpovedať

Hoci som ešte nemala možnosť prečítať si túto knihu, veľmi sa na ňu teším. Čítala som z nej úryvok v jednom časopise a zaujala ma, keďže som sama na materskej dovolenke. Len si musím na ňu počkať do decembra, nakoľko som si ju kázala ako darček k meninám od manžela. :-)

zaujalo ma (janka, 4.11.2012) Odpovedať

čítala som autorkyne Jedy aj Čakáreň, zaujala ma táto novinka, verím že nesklame a bude tak dobrá a zaujímavá, ako tie predošlé knihy... teším sa
Všetky komentáre (12)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Tak prečo sa ma tu potom pýtate také hlúposti?!“
„Opýtať sa hádam nie je zločin!“ odvrknem a to je jediný prejav odporu, na ktorý som sa zmohla. Pustím sa do usedavého plaču. Doktorka opovržlivo utrúsi, aby som nerobila cirkus, čo má vraj povedať pani Sidáková, ktorá je tu už dvanásty deň. Rozrevem sa ešte viac, nemám zábrany vypustiť zo seba všetok ten pálčivý pretlak zúfalstva. V náručí opatrne držím Dulči, ale hneď ako sa moje telo začne otriasať vzlykmi, pribehne mladá sestrička s čelenkou a dieťa mi zoberie. Neprotestujem, uvedomujem si, že z profesionálneho hľadiska je správne, že berú novorodenca mierne nepríčetnej matke. Momentálne je mi jedno, čo si kto o mne pomyslí, chúlim sa v plači do seba, hlava zvesená, pramene vlasov mi padajú do tváre mokrej od sĺz a sopľa. Šťastná novopečená mamička!

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x