bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Meno hviezdy

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Meno hviezdy

Rory Deveauxová, sympatická tínedžerka z Louisiany, sa s rodičmi presťahovala do Anglicka a nastúpila do internátnej školy v Londýne. Meno Jack Rozparovač jej nič nehovorí až do chvíle, kým sa po meste neroznesie strašná správa. Ktosi sa zahral na tohto päťnásobného záhadného vraha z devätnásteho storočia a svoju obeť zabil brutálnym spôsobom presne ako on. Kým sa Rory zoznamuje s novými kamarátmi, so zvláštnosťami anglického spôsobu vzdelávania aj s ďalšími novinkami – napríklad že Angličania milujú zapekanú fazuľu, hokej a že waleština znie ako reč čarodejníkov –, „rozparovačománia“ zachváti celý moderný Londýn. Polícia je bezradná, nemá stopy ani svedkov. Rory na okamih zazrela muža, ktorý je podľa polície hlavný podozrivý, ale nikto iný si ho nevšimol. Prečo ho vidí iba ona? A prečo si ju vybral za nasledujúcu obeť? Vraha treba zastaviť za každú cenu, ale nie je to nad Rorine sily?

Z anglického originálu The Name of the Star (G . P . Putnam ’s Sons,
An Imprint of Penguin Group (USA) Inc., New York 2011) preložila Diana Ghaniová.

Detaily o knihe

Názov: Meno hviezdy

Originálny názov: The Name Of The Star

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Krimi a fantasy (MiaCh., 14.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pri kúpe tejto knihy som mala troška pochybnosti, ale hneď ako som začala čítať, sa moje pochybnosti rozplynuli. Určite ju odporúčam všetkým, kto má rád napätie spojené so svetom fantázie. Po prečítaní knihy som musela začať čítať pokračovanie. Druhá časť je tiež kvalitná a odporúčam aj Šialenstvo. Je to síce z prostredia stredoškoláčky a dvadsaťročných tajných agentoch, ale zaujme aj starších čitateľov.

Tá pravá kniha (Miroslava Pagáčová, 26.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Blíži sa jeseň a to je pre mňa čas, kedy bláznivo nakupujem niekedy aj desiatky kníh. Meno hviezdy je jednou z nich, no nevydržala som a prelúskala ju už cez leto. Príbeh Rory, ktorá sa stáva svedkom vrážd v metropolitnom Londýne ma zaujal. snaží sa prijsť na to, kto vraždí a stále viac ju prekvapuje podobnosť súčasného vraha s Jackom Rozparovačom. Krásny príbeh s maličkou dávkou nadprirodzena, jemnou historickou arómou je to správne čítanie. Pri listovaní knihou som miestami zadržiavala dych, lebo napätie tu naozaj nechýba. Zápletka sa majstrovsky stupňuje a opisy sú také detailné, až vás pri niektorých vraždách zamrazí. Istým spôsobom romantická, detektívna a hlavne jedinečná kniha je vhodná pre každého, kto si potrpí na zložitejšie a zmysluplné čítanie :)

Odporúčam (Veronika Mišíková, 21.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Rory Deveaux prichádza z Ameriky do Londýna, kde nastupuje na internátnu školu. V meste dochádza k brutálnym vraždám podobným tým, ktoré sa odohrali pred vyše sto rokmi. Podľa mýtov ich mal na svedomí Jack Rozparovač. Niekto sa nechal v súčasnosti inšpirovať a zabíja podľa toho, čo sa odohralo v minulosti. Rory jednej noci stretáva v blízkosti muža, ktorého jej kamarátka nevidí. Je to možné? Bol to Jack Rozparovač? Prečo ho videla len ona? Ona však zisťuje, že nie je jediná s takouto schopnosťou. A Rory je v nebezpečenstve, pretože Jack Rozparovač ide práve po nej. Kniha sa mi páčila, príbeh bol zaujímavý a taktiež ma dostal aj záver. Odporúčam!

padla mi do oka (Barbora Jagnešáková, 18.3.2013) Odpovedať

už keď som ju zazrela v edičnom pláne Ikaru :-) verím že sa čoskoro zabýva v mojej knižnici... aj keď škoda, že je to paperback, ten nevydrží toľko čo pevná väzba... a cenovo sa rovná tej pevnej? hmmm... zvláštnemilý Ikar.

Super kniha (Andrea Gdovinová, 9.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
túto knihu som musela dočítat do tretej hodiny rááno...proste super príbeh so super koncom...vrelo odporúčam..:)

Meno hviezdy musím mať. (Oľga Kohútiková, 9.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Určite si kúpim, ak mi knihu nikto nepodaruje. Ešte počkám do Dňa matiek. Robím si zoznam, z dobrých typov, ktoré ponúka Bux. Ďakujem.

Teším sa....... (Zuzana Novotná, 9.3.2013) Odpovedať

vyzerá to zaujímavo.....
Všetky komentáre (7)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x