bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Alchymista, 2. špeciálne vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:192
Poradie vydania:2.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 10,84 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 11,09 € (vrátane DPH)
Bežná cena:12,90 €
Ušetríte: 1,81 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Alchymista, 2. špeciálne vydanie

Očarujúci román Paula Coelha nadchol a zaujal čitateľov na celom svete. Príbeh o pastierovi Santiagovi, ktorý cestuje zo španielskej domoviny do egyptských púští, aby našiel poklad pochovaný v pyramídach, očarí svojou jednoduchosťou a múdrosťou. Svieži, inšpiratívny, hlboko ľudský príbeh Santiaga je večným svedectvom o tom, ako sila snov môže meniť svet a aké dôležité je načúvať svojmu srdcu. Lebo nezabúdajte: Tvoje srdce je tam, kde je tvoj poklad.

Detaily o knihe

Názov: Alchymista, 2. špeciálne vydanie

Originálny názov: O Alquimista

Objednávací kód NA201850

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Odporúčam (Magdaléna Domiňáková, 15.4.2022) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma veľmi prekvapila, nečakala som že ma tak pohltí. Nabáda človeka aby veril v sám seba a hľadal svoj príbeh.

Alchymista - Paulo Coelho (Jan Ka, 15.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Alchymista je fascinujúcim a očarujúcim príbehom o hľadaní pokladu, ktorý je ukrytý hlboko v ľudskom vnútri. Príbeh Santiaga, ktorý sa vydal na cestu v hľadaní vlastného Osobného príbehu, nám odhalí tajomstvo sily neochvejnej viery a lásky. Život je štedrý k tomu, kto prežíva svoj Osobný príbeh, načúva hlasu srdca, používa reč sveta - je to jazyk nadšenia, vecí urobených s láskou a chuťou, s túžbou dosiahnuť to, o čom snívame alebo čomu veríme, reč ktorej môžu porozumieť všetci ľudia. Svet má jednu dušu, a kto jej porozumie, porozumie aj jej reči. Ak po niečom túžime celý vesmír sa spojí, aby sme to mohli uskutočniť. Autor nám otvára bránu na ceste k hľadaniu svojho Osobného príbehu, k šťastiu, láske, oslave a radosti zo života. Nikdy sa netreba vzdávať svojich snov. Všetko úsilie má svoj zmysel. Avšak, na ceste za vlastným Osobným príbehom je potrebné naučiť sa sledovať a rešpektovať znamenia, len tak môžeme obdivovať a objavovať krásy sveta. Život sa tak môže stať jednou veľkou oslavou, ak pochopíme, že je treba oslavovať prítomnosť, zladiť sa so skúsenosťami, ktoré nám dala minulosť a vytvoriť sny pre budúcnosť.

Rýchle, pútavé čítanie, no zážitok dlhodobý (Štefan Moravčík ml., 11.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Coelho opäť spútava čítateľa. V knihe Alchymista rozpráva príbeh chlapca, ktorý hľadá vo svete svoj poklad. Nie je to príbeh iba chlapca, ale každého jedného z nás - o našej ceste za pokladom. Kniha je pútavá nie len vzhľadom, ale aj štýlom. Je človeku blízka a prečítáte ju naozaj rýchlo, no i napriek tomu, zážitok ostáva dlhodobo. Ak ste nadšencom Coelha, kniha Alchymista nesmie chýbať vo vašej zbierke!

Alchymista (Dominika, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
výborná kniha na povzbudenie duše, kniha o tom, ako všetko v živote má nejaký význam a ako treba bojovať za to, čo milujeme :) Ku knihe som sa dostala už pri jej výrobe, pracovala som v tlačiarni a hneď od začiatku ma zaujala najmä svojim obalom a túžila som ju mať, nakoniec som ju dostala od priateľa na narodeniny :)

Alchymista (Martin Mód, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ku knihe som sa dostal jednoducho:prišiel som do bratranca,ktorý ma na výber veľa kníh no zo všetkých najviac,obalom aj názvom ma upútala táto,vravel som si beriem ju.Doteraz to neľutujem lebo tá kniha je úžasná...Začal som niektoré veci vnímať inač a milujem knihy kde sa pozastavím a prečítam to ešte raz aby som si uvedomil ten význam...Odporúčam každému čitateľovi,ktorý sa stále hľadá a nejde mu to.V tejto knihe pochopí podstatu všetkého.Bol to veľký úžas. :)

alchymista (Jolana Sadvarová, 19.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Náhodou sa mi dostala do rúk,za jeden deň som ju prečítala,pretože sa musíte dozvedieť čo nasleduje,bohaté myšlienky,pri ktorých sa pozastavíte,čítate ešte raz a úplne prekvapivý záver...Ćlovek si musí veriť,musí ísť za svojími cieľmi,len vtedy je šťastný,hoci to býva občas cesta trnistá..

Alchymista (veronička, 1.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som dostala ako povianočný darček a trvalo asi mesiac kým som ju vzala do rúk a začala čítať. Nie žeby ma niečím odrádzala, len som nemala náladu na čítanie. A kniha Alchymista, najlepšie dielko aké som kedy čítala. Celkovo, k dielam Coelho sa dá stále vrátiť a to je na nich to čarovné. Alchymista ma prekvapil, našla som tak veľa myšlienok, s ktorými som sa stotožňovala. Prečítala som ju minimálne 10x a vôbec ma nenudí, keď ju čítam stále dookola.

Za dva dni..... (Romana Blechová, 6.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som dostala do ruky túto knihu, rátala som, že ju budem čítať aspoň dva týždne (popri práci a ostat.povinnostiach), avšak po prečítaní prológu ma chytila tak, že som ju neodložila, kým som ju nedočítala - a to za dva dni :) Krásna kniha, plná myšlienok, ktoré dokážu zmeniť život!

Živá kniha (Nikoleta Kačániová, 2.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Toto je jedna z kníh ,ktorú môžete čítať znova a znova a vždy vás niečo prekvapí a osloví. Je to kniha o živote, o hľadaní pravdy, o rozhodnutiach, o ľuďoch, o láske...Je skutočne nádherná.

Príjemná kniha (Ivan, 28.2.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Napriek dobrým hodnoteniam a po prečítaní viacerých recenzií som dlho odolával tejto knihe. Prvá časť knihy sa mi veľmi páčila a plný očakávania, že ako príbeh skončí, som knihu dočítal do poslednej bodky. Čakal som, že to bude nejaký úžasný príbeh, ale aj keď pre mňa to je jednoduchá kniha, má čosi do seba. Donúti vás premýšlať, čo veľa kníh nedokáže tak ako Alchymista. Je v nej veľa krásnych myšlienok. Určite po tejto knihe siahnem ešte viackrát a odporúčam aj ostatným, aby tak urobili aspoň raz.

nikdy nie je neskoro (Lenka, 22.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pri čítaní som sa pristihla, že mi po líci stekajú slzy. Vtedy som si asi uvedomila, že som práve šťastná, že aj niekto iný ako ja premýšľa rovnako, a ešte odvážnejšie. A to je super, motivovalo ma to k inšpirácií, ktorú častokrát vieme stratiť v našej spoločnosti. Ak to knihe dovolíte, môžete sa vďaka nej stať krajším človekom.

hodnotenie :) (Ema, 13.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Paulo Coelho, jeden z najlepších autorov, akých som doteraz čítala. Tento príbeh som prečítala na jeden dych, plná očakávania po nových pocitoch. Pri čítaní si človek začína uvedomovať, že na svete je veľa vecí inak, než si človek predstavuje. Na konci príbehu som premýšľala inak a mnohé myšlienky mi zostali v hlave dodnes. Autor vie skutočne dostať i dospelého človeka jednoduchou rozprávkou. Kniha vo mne zanechala jeden veľký odkaz: ÍSŤ SI ZA VLASTNÝM SNOM! vrelo odporúčam (:

Naj kniha (ivanka1992, 27.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
milujem klasiku a predovsetkym si arda precitam nejaky vyrok, citat, ktory pohladi srdce i dusu.Paul Coel ich vyuziva nekonecne mnozstvo,z ktorych sa da poucit a vychadza z nich mudrost cloveka, ktory ide za svojim, cestou stretava ludi, problemy ale i dobre pozitivne veci. Tuto knihu chcem jednoducho aj pre jej vlastny obal, pretoze nprav ten vystihuje roman priam dokonale, zmes slnka, pozitivnej energie,a zaroven privolava pocit bezpecia a istoty.

navod na život (iveta krišková, 26.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
knihu som si prečítala zo zvedavosti na zaklade komentárov a nesklamala ma. V dnešnom uponáhlanom svete mi dala návod ako spomaliť, žiť prítomnosťou, dala mi silu veriť v sny a utvrdila ma v presvedčení že je asi lepšie snívať a tešiť sa čo pekné prinesie budúcnosť ako sa trápiť tým čo zlé nám dala minulosť. Knihu mám požičanú ale určite si ju kúpim do svojej knižnice pretože má hodnotu....

alchymista (Jana Komadová, 20.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
je to výborná kniha prvá ktorú som od Coelha čítala,treba ju čítať pomali a určite si tam každý najde niečo čo ho zaujme a osloví sú tam úžasné citáty a hlboké myšlienky,každý človek by mal hladať zmysel života a trocha sa na tým aj zamyslieť táto kniha podla môjho názoru nám k tomu môže pomôcť vrelo odporúčm všetkým knihomolom ktorý ju ešte nečítali

Knizka, ktora ma hodnotu (Martina Kačániová, 20.8.2012) Odpovedať

Po precitani tejto knizky clovek nebude presne takym ako bol, clovek potom rozmysla trosku inac, citi veci inac. Je to pekny pribeh, rozpravka pre dospelych.

Zvláštna kniha (Martina Verešová, 9.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Paulo Coelho, Alchymista. Nič nové pod slnkom a na cestách osudu. Je to jedna z kníh, ktoré ukazujú nové smery, keď človek prešľapuje. Pre mňa bolo čarovné zistenie, že všetky myšlienky v knihe som nosila v sebe, poznala som ich. Alchymista popiera zákony o plynutí času. Po prečítaní zostáva najma pocit, že chvíľu bol súčasťou vašich dní. Odfúkne ho vietor, hviezdy osudu odvedú preč. Príde mi neskutočný. A predsa zanechal stopu. Zvykla som si podčiarkovať zaujímavé myšlienky. Alchýmia mi vychádza ako metafora na šťastný život. Kto odhalí jej základné, odveké tajomstvá, nájde zmysel života. Nahé, vytrhnuté z knihy nemajú hĺbku ako pri čítaní, tak ich berte skôr ako pripomenutie knihy alebo inšpiráciu k jej prečítaniu. Napríklad tieto 3: Naplniť svoj osobný príbeh je jedinou povinnosťou človeka. Keď niečo chceš, celý Vesmír sa spojí, aby si to dosiahol. Vždy sa snaž rozhodnúť sám. Tvoj poklad je pri pyramídach, to si vedel; musel si i však zaplatiť šiestimi ovcami, lebo som ti pomohol rozhodnúť sa. Mám strach, že keby som uskutočnil svoj sen, nemal by som prečo žiť...Mám strach, že nakoniec by som bol sklamaný, a preto radšej iba snívam.

Alchymista (Zuzka, 8.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Musím povedať, že táto kniha mi jednoducho učarila a pristihla som sa pri tom ako sa vraciam do zadu a niektoré citáty/výroky čítam znova a znova, rozmýšľam, zapisujem si ich. Najprv som nechápala o čom kniha je, ale postupne som si ju zamilovala a chystám sa ju kúpiť aj pre moju mamku a sestru k Vianociam :D Myslím, že je to skvelý darček a každý v knihe nájde to svoje. Paolo Coelho je skvelý spisovateľ a určite i od neho prečítam aj iné knihy.

hodnotenie (anna gajdosikova, 4.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
priznam sa , ze beletria nepatri do mojej kniznice ale Paulo Coelho je vynimka, pretoze sa snazi sprostretkovat poznanie v ktorom spociva podstata stastia a v tejto knihe prezentoval myslienku o ceste za svojim snom. jeho knihy mam rada su to jednym slom rozpravky pre dospelych
Všetky komentáre (19)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x