bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vlčie svorky

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vlčie svorky

S nemeckými ponorkami sa spája množstvo príbehov o nemilosrdne potopených dopravných lodiach, o ľuďoch, ktorých postrieľali guľometmi, keď sa usilovali zachrániť po torpédovaní ich plavidla nemeckou ponorkou...
Ale sú aj iné príbehy o legendárnych výpravách ponoriek, o tom, ako sa námorníci nemeckého vojnového námorníctva (Kriegsmarine) odvážne púšťali do boja so silnejším súperom... Na čele ponorkovej flotily Nemecka bol človek, ktorého námorníci nie náhodou prezývali Otecko – bez veľkoadmirála Karla Dönitza by ríša nebola schopná postaviť také účinné loďstvo.
Ponorková vojna, ktorú rozpútala tretia ríša, trvala necelých sedem rokov, a hoci ponorky nedokázali citeľne ovplyvniť priebeh vojny, predviedli silu podhladinového loďstva a odvahu jeho posádok.
Táto kniha podáva históriu vzniku a vývoja ponorkového loďstva tretej ríše a opisuje bojové operácie a ponorkové základne. Dozviete sa, ako bojovali námorníci na ponorkách, ako žili na mori počas bojových výprav aj ako ich vítali na súši. Mnohí zahynuli už na prvej výprave, niekomu sa pošťastil úspešný návrat z niekoľkých výprav... len málo sa ich dožilo konca vojny. Odvážne nájazdy nemeckých ponoriek doteraz inšpirujú autorov kníh a filmov.

Z ruského originálu Voľčij staj (Izdateľstvo Dosuga,
Charkov Belgorod 2012)
preložil Platon Baker.

Dostupné verzie titulu

Vlčie svorky Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Vlčie svorky

Originálny názov: Wolf Packs

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Mnohí z námorných dôstojníkov podporovali Hitlera až do jeho uchopenia moci – pamätali si početné vzbury nemeckých námorníkov po prvej svetovej vojne a žiadali tvrdú ruku, ktorá by zaviedla poriadok, zlikvidovala komunistov a zbavila Nemecko versailleskej ťarchy. Pritom si to želali nielen fanatickí nacisti, ale aj potomkovia aristokracie, námorníci s rodinnou tradíciou, aby nemecké loďstvo (vrátane ponorkového) nemalo za úlohu iba chrániť krajinu pred nepriateľom, ale plnilo aj globálnu misiu, na ktorú je Nemecko predurčené rasovou nadradenosťou, a možno ju uskutočniť len pomocou mohutného loďstva. V Hitlerovom programe (vrátane diela Mein Kampf) dobytie sveta (životného priestoru) malo prebehnúť vo dvoch etapách: spočiatku – hegemónia na kontinente kolonizáciou východnej Európy vládnucim národom, na čo bolo potrebné priateľstvo (alebo aspoň neutralita) Veľkej Británie, a potom, využijúc cudzie zdroje, by bolo možné bojovať s Veľkou Britániou a Spojenými štátmi o vládu nad svetom vrátane morí.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x