bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Hotel Vendôme

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:54

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Hotel Vendôme

Hotel bol starý, schátraný, ale pre mladého, ambiciózneho hoteliera švajčiarskeho pôvodu Hugua Martina, ktorý vyštudoval v najslávnejšej európskej hotelovej škole a praxoval vo vychýrených hoteloch, je to čosi ako nebrúsený diamant. Polohu mal ideálnu – nachádzal sa na tichej manhattanskej ulici. Podarilo sa mu nazbierať nejaké peniaze, niečo si požičal a napokon budovu kúpil. Dva roky ju rekonštruoval a premenil ju na jeden z najluxusnejších malých hotelov, známych svojou eleganciou, skvelým vedením, bezchybnými službami a diskrétnosťou, takže sa stal ideálnym útočiskom bohatých a slávnych, ale aj domovom pre Huguovu krásnu mladú manželku a ich dcérku Heloise. No keď mu manželka sčista-jasna utečie s rockovou hviezdou, Hugues sa musí starať o svoju štvorročnú dcérku sám. Heloise má napriek tomu šťastné detstvo a rada sa pohybuje medzi celebritami, cestovateľmi, politikmi, ale predovšetkým medzi hotelovým personálom, ktorý ju má veľmi rád. Hotel sa časom stane stredobodom jej života, vesmírom plným záhad a radostí, krízových situácií aj osláv, ktoré dodávajú jej životu čaro. Heloise túži kráčať v otcových šľapajach a jedného dňa by chcela viesť hotel spolu s ním. Radosť zo života jej však nečakane pokazí Huguova vážna známosť. Do tej chvíle bola Heloise jediná žena v jeho živote, a zrazu sa oňho musí deliť. Napokon sa cez to prenesie a aj sama nájde životnú lásku.
Vitajte v hoteli Vendôme!

Z anglického originálu Hotel Vendôme (Delacorte Press,
A Division of Random House, Inc., New York 2011)
preložila Tamara Chovanová.

Detaily o knihe

Názov: Hotel Vendôme

Originálny názov: Hotel Vendome

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Danielle Steel - Hotel Vendome (Monika Jozafová, 22.10.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už dlhšiu dobu som v rukách nedržala žiadnu "Steelovku", no táto ma znova presvedčila o kvalitách autorky, o ktorých nieto žiadnych pochýb. Mám od nej už takmer celú zbierku, no vždy ma milo prekvapí, aj keď viem, že môžem očakávať super čítanie, nech siahnem po hociktorom jej titule. A práve preto nič nenechávam na náhodu a vyhľadávam práve jej knihy:-). Medziiným... Hotel Vendome je ako už samotný názov prezrádza, z hotelového prostredia. Oproti autorkiným ostatným dielam je však predsa len netradičný. Mne osobne sa príbeh veľmi páčil a to od úplného začiatku, kde opisuje majiteľa hotela a jeho zanietenosť preň. Je to téma môjmu srdcu veľmi blízka, nakoľko som vyštudovala cestovný ruch a hotelierstvo s ním veľmi úzko súvisí. Veľmi ma bavila, páčil sa mi aj krásny vzťah otca k dcére, ktorá "stratila" matku v čase, keď bola ešte dievčatko. Jeho výchova, hoci bol často pracovne zaneprázdnený vedením hotela, bola skutočne pozoruhodná a nič nenechal na náhodu. Veľmi zaujímavé boli pre mňa aj rôzne situácie, ktoré museli v hoteli riešiť, celá kniha bola venovaná tejto tematike. Bola perfektná, zaradila by som ju dokonca k jej najlepším knihám.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť plus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Keď sa lúčili na letisku, obom sa ligotali v očiach slzy. Cestou z letiska Hugues šoféra požiadal, aby ho vyložil pred Nataliiným domom. Prekvapila sa, keď ho uvidela. Usilovala sa netváriť sklamane, že počas Heloisinho pobytu si na ňu takmer nenašiel čas – naposledy ho videla na obed na Štedrý deň, teda pred šiestimi dňami, čo sa jej zdalo dosť dávno.
„Nenávidíš ma?“ spýtal sa, keď za ňou vošiel do bytu.
„Preboha, prečo by som ťa nenávidela?“ Usmiala sa, ale zdalo sa mu, že sa k nemu správa chladnejšie ako naposledy, keď si dávali vianočné darčeky. Potešilo ho, keď videl, že jej na krku visí retiazka s medailónom, ktorú jej daroval.
„Veď vieš, lebo som o nás nepovedal Heloise...“ Cítil sa previnilo aj pred Natalie, aj akoby sa k dcére zachoval nečestne. „Po návrate z polnočnej omše mi povedala, že sa jej páči, keď je jedinou ženou v mojom živote. Po takých slovách som jej ťažko mohol povedať, že už nie je jediná. Mám pocit, že bude potrebovať viac času, aby sa s tým zmierila, nie len pár dní pred odchodom. Budeš pre ňu veľké prekvapenie.“
„Dúfala som, že dobré prekvapenie,“ odvetila Natalie sklamane, „nie životná trauma.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x