bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Fantóm Opery

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Fantóm Opery

Fantóm Opery - inšpirácia umelcov, povera riaditeľov, výplod fantázie baletiek, ich matiek, uvádzačiek, šatniarok a vrátničiek? Autora pri pátraní v archívoch Národnej hudobnej akadémie ohromila prekvapujúca spätosť javov súvisiacich s fantómom a tragédiou rodiny grófa de Chagny, ktorá rozvírila pokojnú hladinu Paríža: unesená speváčka Kristina Daaé, zmiznutie vikomta de Chagnyho a smrť jeho staršieho brata grófa Filipa, ktorého telo našli na brehu jazera, rozprestierajúceho sa v podzemí Opery.
Príbeh Fantóma stvoril francúzsky spisovateľ Gaston Leroux, ktorý ho v rokoch 1909 až 1910 vydával na pokračovanie. Román sa preslávil aj vďaka početným filmovým spracovaniam.

Detaily o knihe

Názov: Fantóm Opery

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Jedinečná kniha (Ivana Buršová, 21.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ku knihe som sa dostala na základe filmu, ktorý bol natočený podľa nej. Film som zbožňovala, ale po jej prečítaní som zistila, že film nebol nič oproti knihe. Človek sa vžije do deja, ako keby bol sám hlavným hrdinom , prežíva útrapy v mučiarni, ktoré pripravil Fantóm pre Raoula, aby získal Christínu. V závere si človek záhadného Fantóma nakoniec obľúbi, súcití s jeho osudom. Je mu odopieraná láska, ktorú chce získať, ale nakoniec obetuje vlastné šťastie aby bola Christína s tým, koho miluje, lebo vidí, že Christina a Raul sú si súdení. Dokonalé dielo, ktoré vtiahne svojho čitateľa do opery.

ten pocit, ked je kniha zrazu ziva.. (miroslava pagacova, 16.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je natocenych mnoho adaptacii tejto knihy, no ta najkrajsia vznikne len vo vasich predstav. Len vy si prisposobite a predstavite hlas hlavnej hrdinky tak, aby znela ako Fantomov spievajuci anjel. Len vy si dokazete vytvorit obraz znetvoreneho no v istom svetle nadherneho Fantoma. A len vy si zrezirujete pribeh ocarujucej lasky v prostredi jedinecneho sidla opery.

Fantóm Opery nie len v opere, ale aj v mojej hlave... (Ivka, 12.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
... a to takmer doslovne, jednoducho sa tam usídlil :-) Túto knihu som si kúpila len pred dvomi týždňami, ale dlho som o jej existencii ani nevedela. Najprv ma totiž očaril najnovší film natočený podľa nej a keď som na internete hľadala informácie o filme, náhodne som narazila na jeden blog, kde bola spomenutá aj kniha... a to bol zásah do čierneho, pretože takéto romány milujem :) A tak som si ju kúpila a pustila sa do čítania. Opisy sú v nej úžasné a ja prestávam žiť v tomto svete, ale prenesiem sa do Opery, popritom mi v hlave hrá hudba, ktorá bola vo filme... Ale v knihe je omnoho viac - komplikované vzťahy v opere, o ktorých diváci ani netušia, nenávisť, láska, tajomstvá, a to ma na nej fascinuje.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť mínus päť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x