bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Anna Kareninová

Vydavateľ: SLOVART (Vydavateľstvo Slovart, spol. s r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 23.04.2024 03:56

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,99 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Anna Kareninová

Monumentálna epická panoráma spoločenského života v Rusku na začiatku 19. storočia. Hlavná hrdinka Anna Kareninová žije spoločenským životom petrohradskej šľachty, pri istej príležitosti sa osudovo zaľúbi do mladého grófa Vronského, kvôli ktorému opúšťa nielen manžela, ale aj milovaného syna.
Opojená láskou nevníma spoločenské odsúdenie. Situáciu chce riešiť rozvodom a legalizáciou nového vzťahu, no jej manžel takéto riešenie rázne odmietne. Anna odchádza s milencom a ich dcérkou do cudziny v úsilí uniknúť ťaživej skutočnosti.
Po návrate do Ruska si uvedomuje bezvýchodiskové postavenie a čoraz nástojčivejšie sa jej vynára myšlienka, že jediné riešenie je smrť.

Detaily o knihe

Názov: Anna Kareninová

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

vynikajuca kniha (Jarmila, 25.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Krasna kniha. Darmo Tolstoj je Tolstoj. A ten je zaruka kvalitneho citania. A niet nad rusku literaturu. Dostojevskij, Tolstoj,Cechov......

Klasika (Ivka, 16.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Príjemné čítanie o spoločenskom živote v Rusku začiatkom 19. storočia. Tolstoj vykreslil charaktery postáv do najmenších detailov. Odporúčam každému, kto a rád na chvíľu prenesie do minulosti a zabudne na okolitý svet.

Príbeh tragickej lásky očami realistického autora (Miriama Džupinková, 30.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem ruskú literatúru a realistických autorov, ktorí ma vždy vedia upútať. Tento štýl je pre mňa výnimočný najmä tým, že realistickí spisovatelia sa pokúšajú čo najviac preštudovať ľudskú povahu a zmenu charakteru pod vplyvom určitých podmienok. V tejto knihe Tolstoj pozoruje, aké medze sú ľudia schopní prekročiť pri svojej túžbe po šťastí, sleduje proces uvedomovania si samého seba. Zamilovala som si túto knihu najmä kôli námetu: zobrazujúc tragickú lásku dvoch ľudí pod rúškom pokryteckej morálky a predstudkami ruskej spoločnosti. Pri čítani ma fascinovali medziľudské vzťahy a príbehy troch párov, ktoré sú každý iným spôsobom nešťastné. Mojou najobľúbenejšou postavou však pochopiteľne bola Anna - navonok je krásna, očarujúca, veselá a elegantná, no vo vnútri je nevyrovnaná, utrápená a nešťastná. Poviem Vám príbeh Anny s vami určite pohne, do deja sa dostáva ako vážena dáma, ktorá je ochotná urobiť pre svoju lásku čokoľvek dokonca nechať sa vylúčiť z vysokej spoločnosti. Chce sa vzdať všetkého. Nič však nie je také ako si vysníva a tak sa dostáva do stavu depresie, paranoje. Anna vo mne vyvolavala hlboký súcit i smútok nad jej osudom, pri čítani knihy som pociťovala jej beznádej, ale v istom smere som ju aj chápala. Veď čo je krajšie ako byť s milovanou osobou. Škoda len Vronského nejasných citov, ktorý len nemal dosť odvahy priznať sa verejne k láske svojej milej. Tento príbeh je síce tragický o nenaplnenej láske, ale mne ukázal, čo všetko je človek schopný urobiť aj neurobiť pre svoje šťastie. Tolstoj ma v tejto knihe dokonale previedol v spleti vzťahov, ktoré vidím aj v dnešnej dobe vo svojom okolí. Milí čitatelia verte, aj keď táto kniha možno na vás pôsobi odstrašujúco (kôli tomu, že bola na povinné čítanie, či nebodaj kôli hrúbke), oplatí sa ju prečítať. Každý čítateľ sa v nej určite najde. Nie nadarmo je to svetové dielo, ktoré navždy zostane v povedomí ľudstva. Skúste sa do tohto veldiela zahryznúť a určite budete prekvapení, aké je to fascinujúce dielo.

Fascinujúca kniha (Gabriela Vaňa, 28.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Práve pred pár dňami som dočítala túto výbornú knihu. Učili sme sa o nej v škole a tak som sa rozhodla, že si ju vypožičiam z knižnice. Veľmi som si ju oblúbila. Spisovateľ perfektne opisuje danú dobu a ruskú spoločnosť. Bližšie spoznáme hlavné postavy, ako v iných knihách a vďaka tomu sa vieme skvelo žiť do ich kože. Mojej generácie to odporúčam (chodím na strednú školu), nielenže sa príjemne číta, ale príbeh je aj užitočný pri maturitách. :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má mačka?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x