bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Šepot a lži, 2. vydanie

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 7,60 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Šepot a lži, 2. vydanie

Teery Painterová pracuje ako zdravotná sestra v nemocnici pre nevyliečiteľne chorých a seniorov. Má štyridsať rokov, je slobodná a po rokoch prežitých s despotickou matkou jej chýba zdravé sebavedomie. Jedinou útechou v jej osamotenosti je útulný domček, ktorý zdedila pred piatimi rokmi po matke. Jej život naberie nečakané obrátky, keď sa do chatky za jej domom nasťahuje nová podnájomníčka. Alison Simmsová vtrhne do Terrinho života ako hurikán, prinášajúc so sebou priateľstvo a vzrušenie. Alice jej dokonca pomôže zblížiť sa so synom jednej pacientky. Terry ešte nikdy nebola taká šťastná. No len čo sa počiatočná eufória trochu utíši, Terry sa pomaly dozvedá viac o svoje úžasnej spoločníčke. Spoznáva malý, no zvláštny okruh priateľov, ktorých si Alison získala od svojho príchodu do Delray, a stretáva sa s jej bratom, ktorý jej nechtiac odhalí kúsky Alisoninej starostlivo tajenej minulosti Terry čoskoro zistí, že priateľstvo, ktoré tak krásne presvecovalo jej život, bolo iba pretvárkou, a ona zostáva uväznená v Alisoninom záhadnom svete, naplnenom šepotom a lžami.

Dostupné verzie titulu

Šepot a lži, 2. vydanie Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Šepot a lži, 2. vydanie

Originálny názov: Whispers And Lies

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

wow! (Mária, 4.12.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Joy Fieldingová nesklamala... ďalšie zimomriavkové čítanie... do poslednej chvíle som sa od nej nevedela odtrhnúť, a ten záver, ten ma úplne šokoval... čakala som kadečo, ale toto? klobúk dole, skvelá kniha!

prekvapivá (Monika Hudecová, 1.10.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
skvelá kniha, úplne nečakaný koniec

SUPER (Berdáková Veronika, 15.6.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Najviac ma na tejto knihe upútal koniec...naozaj super..to by som nečakala..odporúčam prečítať..

fantastická !!! (Anet, 4.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak túto knihu som doslova zhltla, je fantastická a myslím, že sa Joy skutočne podarila. Od začiatku ma vtiahla do deja veľmi príjemným a nenásilným úvodom a dej sa postupne zamotáva a zase odmotáva a hlavná hrdinka Terri je jednou z postáv, aké poznáme z bežného života a myslím, že takmer každá si povieme, veď ja tú Terri poznám :) a takisto je a tom aj jej mladá, krásna podnájomníčka Alison. Naozaj sa mi pri čítaní tejto knihy zdali akési povedomé... A raz som nechápala správanie jednej, raz druhej a sama som sa zamotávala do deja čoraz viac a miestami som nevedela ani ,,kde je sever". Všetko sa na konci vyrieši a uzavrie, ale pár otázok mi zostalo v hlave ešte aj po prečítaní knihy a vracajú sa stále, keď si na túto knižku spätne spomeniem. Myslím, že to bol aj zámer autorky a vyšlo jej to. Určite sa po čase k tejto knižke ešte vrátim a znovu si ju prečítam, aj keď viem, ako skončí, ale postavy a udalosti sú v nej tak dokonale opísané a postupnosť deja je taká skvelá, že mám pocit, že stále mám čo nové ,,objavovať". Knižku naozaj vrelo odporúčam. Joy je fantastická spisovateľka :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Odkiaľ ste?“ Nemienila som snoriť. Bola som iba zvedavá, tak ako je človek zvedavý, keď sa zoznámi s niekým novým. Cítila som z jej strany istú opatrnosť, keď mala hovoriť o sebe. Alebo som možno necítila vôbec nič. Možno ten spoločenský rozhovor v kuchyni pred večerou nebol nič iné iba to, čím naozaj bol – dvaja ľudia sa pomaly a opatrne zoznamovali, kládli si zvyčajné otázky, nijako priveľmi neanalyzovali odpovede, skákali z témy na tému bez nejakého osobitného plánu, bez skrytého úmyslu.
Aspoň ja som nemala skryté úmysly.
„Z Chicaga,“ odvetila Alison.
„Vážne? Milujem Chicago. Odkiaľ presne?“
„Z predmestia,“ povedala neurčito. „A čo vy? Pochádzate z Floridy?
Pokrútila som hlavou. „Presťahovali sme sa z Baltimoru, keď som mala pätnásť. Otec pracoval vo firme – robili izolácie proti vlhkosti. Domnieval sa, že je prirodzené, aby vzhľadom na hurikány a iné okolnosti pracoval na Floride.“
Alison vyplašene vyvalila oči.
„Nebojte sa. Sezóna hurikánov sa už skončila.“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x