bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vznešený divoch

Vydavateľ: Slovenský spisovateľ (Slovenský spisovateľ, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 18.04.2024 02:55

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 5,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vznešený divoch

Píše sa rok 1857. Mladučká Emma Martinová prichádza do Dillí, aby sa vydala za svojho dlhoročného snúbenca Marcusa Lindleyho. Jej príchod poznamenala tragédia: ako jediná prežila stroskotanie lode, pri ktorom zahynuli aj jej rodičia. Slobodomyseľná, umelecky nadaná dievčina sa nevie zaradiť do pokryteckej, snobskej spoločnosti a sklame ju aj snúbenec, z ktorého sa čoskoro vykľuje podliak a sukničkár. Keď sa chystá Lindleyho opustiť, vypukne v Dillí krvavá vzbura proti Britom. Emminou jedinou nádejou na záchranu je Marcusov bratanec Julian Sinclair, záhadný a nebezpečne príťažlivý muž, ktorému v žilách koluje zmiešaná krv... .

Detaily o knihe

Názov: Vznešený divoch

Originálny názov: The Duke Of Shadows

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Stojí za to (Lucia, 5.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nie som na vojnové knihy. Takže tu som sa s tou vojnou, vzburou trochu pasovala a čítala som knihu na dva razy. Začiatok ma pohltil a v knihe som sa stratila. Najskôr sa mi veľmi páčila. Autorka nás hodila dá sa povedať do niečoho čo som najskôr nepochopila. Niekto stroskotal na mori, nejaká žena, umrela neumrela? Kto to bude? Nakoniec sme sa ocitli v Indii, kde sme sa stretli s očarujúcim hlavným hrdinom (ako lepšie prezrádza česky názov Vévoda dvojí krve - sexy exotika) a nie menej zaujímavou hlavnou hrdinkou. Keďže sa Julian nachádza medzi dvoma svetmi India (matka) a Anglicko (otec) príde mi veľmi zaujímavý. Ovláda zvyky svojej rodnej vlasti, ale taktiež, keď treba je z neho džentlmen. V strede knihy sa to možno trochu zvrhlo a ja som bola na neho nahnevaná ako Emma, ale ku koncu ma zase očaril, aj keď vzťah medzi nimi mohol byť viac opísaný. Emma bola na začiatku zaujímavá, silná osobnosť. Nebola vyplašená a všetko zvládala podľa mňa s rozumom, ale nejak ku koncu možno pri strede knihy mi prišla trochu ako blázon, ale človek sa jej nemôže čudovať to čo videla dostalo aj mňa. Niektoré opisy z vojny by som vyzmyzikovala, ale dej by stratil pointu, lebo práve kvôli tým opisom vieme čo Emma prežila a prečo sa zachovala ako sa zachovala. Bolo tam dosť vedľajších postáv. Zaujal ma najmä Lockwood. Bol taký podpichovačný a tá jeho záhadná manželka. Dúfam, že kniha o ňom je a ak nie, že bude. Taktiež sa mi páčilo, že sme mali nejakú exotiku v knihe India, ale taktiež aj Anglicko. Zapísala som si jednu vetu alebo múdrosť, ktorá ma zaujala: Chlapče, človek má niektorých ľudí vpísaných do dlane už od svojho narodenia. Sú s ním, aj keď to netuší, povedala mu kedysi dávno stará mama. Zhrniem to asi tak, kniha nie je pre slabé žalúdky, ale ak dokážete prekusnúť nejaké tie drastické vraždy, tak určite stojí za prečítanie a nie len raz.

romantika-nasilie-odpustenie (Marcela, 20.4.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Od tejto spisovateľky som začala čítať knihu Zvrhlosť ti pristane , ale žial nedočítala som ju, čo ovšem nemôžem povedať o tejto knihe.Prvá časť knihy sa odohráva v Indii, kde hrdinka vycestuje za snúbencom, kde stretne jeho bratranca a .... a druha časť knihy sa odohráva v Londýne kde sa títo dvaja stretnu po pár rokoch a .... určite ju odporúčam kniha vás vtiahne do deja a nepustí až do poslednej strany.

Kniha ktorá vtiahne do deja (Janka, 5.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neviem čím to bolo, ale táto kniha ma nesmierne chytila za srdce a vryla sa mi do pamäti. Prvá časť knihy, ktorú tvoril útek pred obyvateľmi ma spočiatku zaskočil. Opísanie vraždenia obyčajných ľudí ma veľmi prekvapil pri knihe, ktorú som sama zatrieďovala medzi ľahkú romantiku. Ale zároveň musím priznať, že práve vďaka takémuto začiatku ma kniha sťahovala stále viac a viac do deja. Útek, skrývanie sa, nájdenie lásky a jej strata. Práve týmito slovami by sa dala opísať prvá časť. Hlavná hrdinka takisto prekvapila keďže jej autorka vybrala osud jedinej preživšej potopenia lode plaviacej sa, ak sa nemýlim keďže som túto knihu čítala už pred dlhším časom, do Indie. Mne osobne sa zdala veľmi sympatická predovšetkým preto, že napriek svojmu osudu sa nevzdávala a bojovala ďalej. V druhej časti sú bravúrne vykreslené jej pocity potom ako prežila vraždenie, lásku, ktorú v Indii našla a zároveň aj stratila. To, že sa hrdinka nevie zbaviť spomienok a je nimi priam väznená je podčiarknuté citátmi Tennysonovej Pani zo Shalottu, ktoré sa k tejto knihe veľmi hodili. Nájdenie takejto aspoň pre mňa emotívnej knihy ma nesmierne prekvapilo a okamžite zaradilo autorku medzi mnou sledované a čítavané. Rozhodne ju odporúčam ako úžasné čítanie pre každého.

:) (Lucia, 13.5.2012) Odpovedať

Táto vyzerá dobre. Nemohla by som ju vyhrať? :D

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x