bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Korisť

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Korisť

Správu som napísal na kamarátovom obstarožnom písacom stroji. Počuli sme síce aj o mobiloch, počítačoch a o akomsi internete, no všetko sa stratilo v elektromagnetickom poli vybuchujúcich bômb.
Omega. Tak volali ten deň. Definitívny koniec.
V prietrži elektromagnetickej radiácie sa všetko, čo iba vzdialene pripomínalo elektroniku, spieklo na uhoľ. Počítače sa stali predmetom legiend. Väčšina áut zostala nepojazdná. A hoci som zachytil čosi o lietadlách, v živote som nijaké nevidel. Ani som nečakal, že sa to niekedy zmení.

Nová vláda nad vojnou zničenou krajinou vyhlási stanné právo a obyvateľstvo rozdelí do táborov. O dvadsať rokov nato skupinka bažantov, ako ich označujú, zisťuje, že svet je iný, než im tvrdili. Poznačení radiáciou putujú do záchytných táborov, kde z nich vychovávajú korisť, nevyhnutnú súčasť každého lovu. Jedinou nádejou je útek do susednej krajiny, lenže lovci pozorne sledujú stopu. Utečenci bojujú za lepšiu budúcnosť a čelia nielen sadistickým chúťkam svojich nepriateľov, ale aj vnútorným výzvam na ceste k osobnej zrelosti.

Z anglického originálu The Prey (HarperTeen, an imprint of HarpeťCollins Publishers, New York 2015) preložil Matúš Kyčina.

Dostupné verzie titulu

Korisť Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Korisť

Originálny názov: The Prey

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Čo ďalej (Steeeva, 28.1.2018) Odpovedať

príjemné čítanie
Nebolo to také ako Hry o život ale stále ma to oslovilo viac ako trilógia labyrint. Ako aj mne to prišlo, že som v tom videla podobnosť niekoľkých kníh ale bolo to naozaj príjné čítanie. Jasnačka našli sa tam malé chybičky ale to je odpustiteľné. Tak by som sa chcela spýtať či sa chystá preklad aj ďalších častí.

dalšie časti (Alžbeta Mederová, 1.9.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
skvelá kniha určite odporúčam . a týmto by som sa chcela spýtať či sa chystá aj preklad ostatných dvoch kníh z tejto série?

Korisť (Mária Pitekova, 21.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Bolo tam určite viac akcie ako v labyrinte ale bolo to vystupňovane do poslednej strany. Nikdy ste sa nenudili a kniha vás držala v napätí po celý čas.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť mínus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Popoludní sme sa vydali na sever. Náš odchod zaregistrovalo niekoľko hnedokošeliarov, no nevenovali mu pozornosť. Tábor voľnosti nebol oplotený a v jeho dvadsaťročnej histórii sa nikto nepokúsil o útek. Kam by aj utekal?
Približne po tridsiatich minútach šliapania do kopca sme sa otočili na západ smerom k Holým vrchom. Prestávku sme si spravili, až keď sme sa vyšplhali na hlavný hrebeň. Ľahli sme si na zem a sledovali okolie. Pod nami sa rozprestieralo tiché údolie s prameňom a roztrúsenými balvanmi.
„Načo sme sem šli?“ soptil Fakľa. Bol o niekoľko rokov mladší a chýbala mu trpezlivosť. Stačilo sa však pozrieť na nášho sprievodcu a človek hneď dostal odpoveď: Veď uvidíte.
Prešla hodina. Začínal som toho mať plné zuby, no vtom sa na protiľahlom kopci zjavila červená dodávka. Zastala a hneď z nej povyskakovali hnedokošeliari s puškami.
Pomaly prešli dozadu a otvorili nákladný priestor, v ktorom sedelo zo šesť bažantov. Akýsi vojak jedného z nich schmatol za tričko a sotil von. Chalan tvrdo dopadol, bolo to počuť až k nám.
Neveril som vlastným očiam. Prečo sa k nim takto správajú? Iný vojak vyskočil na korbu, ziapal a kopal ostatných. Zakaždým, keď niektorého bažanta vyhodil von, ostatní vojaci sa rehotali ako zmyslov zbavení. Nešlo mi do hlavy, prečo sa nebránia, no potom som si všimol, že majú zviazané ruky.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x