bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Za múrom

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Za múrom

Keď si Susan prečíta zápisky svojho záhadne zmiznutého otca, jej život sa radikálne zmení. S priateľmi sa vydá po záhadných stopách, ktoré ich dovedú k tajomnému Portálu. Ocitnú sa v divokom a nebezpečnom svete zvanom Alagonit. Susan sa dozvie o vzácnom dedičstve, ktoré jej dáva výnimočnú moc. No nie je sama, kto vlastní podobný dar. Alagonit už niekoľko rokov pustoší Jednooký cudzinec, pochádzajúci z ľudského sveta. Susan zistí, že drží v zajatí jej otca, a je rozhodnutá spolu s priateľmi z oboch svetov ho zachrániť. Nádherný, no nebezpečný svet stavia odvážlivcom do cesty mnohé prekážky, ohrozujú ich šabľozubé tigre, mečozobáky či skalné hyeny, ale i magické čary. Cesta k záchrane sa tak mení na skúšku, od jej výsledku závisí osud oboch svetov.

Detaily o knihe

Názov: Za múrom

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Odkazy

Akcie

Blesková súťaž o 3x Za múrom

Jej otec záhadne zmizol a keď sa Susan dostala k jeho zápiskom, okamžite sa do nich pustila. Prečítala ich jedných dychom a tie slová zmenili jej život. S priateľmi sa vydala po záhadných stopách, ktoré ich doviedli až k tajomnému Portálu a Susan sa dozvedá o vzácnom dedičstve, ktoré jej dáva výnimočnú moc. viac

Hodnotenie čitateľov

Za murom (Veronika Jurčišinová, 19.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ku knihe som sa dostala náhodou, keď som listovala v kníhkupectve. Čakalo ma prekvapenie, keď posledná strana o autoke prezradila, že ju dopísala ako 12-ročná. Prekvapilo ma ako vizuálne veľmi živo a detailne vykreslila pestrý svet. Nádhera miesta by pošteklila i predstavivosť nejedného ilustrátora. Kniha obsahovala všetky prvky, ktoré mám rada - zvláštny svet, verní zvierací kamaráti, tajomstvá, zlý nepriateľ, fantastické bytosti pevné bezvýhradné priateľstvo. Oceňujem, že každá postava má inú osobnosť, každý sa so situáciou popasuje iným spôsobom. A to prispieva k spestreniu príbehu, ktorý má rezký priebeh. Kniha je napísaná jednoduchou rečou no kultivovane, možno naivná, ale remeselne dobre zvládnutá. Takže klobúk dole.

Som milo prekvapená :) (Ema Šašalová, 7.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma milo prekvapila, pretože som nečakala, že v tejto knihe sa skrýva tak veľa. Počas choroby som túto knihu zhltla a nevedela som sa od nej odtrhnúť. Všetko sa mi páčilo- dej, zápletka, rozuzlenie a aj to, že dobro zvíťazilo nad zlom. V knihe sa striedajú šťastné chvíle so smutnými a pri konci, keď niekoľkí umreli som sa rozplakala. Kniha je veľmi dojemná, pekná a dojímavo napísaná. Autorka má naozajstný talent, pretože si všetko (od iného sveta cez všetky živočíchy a kúzla) vymyslela a dala to v peknom podaní na papier. Fantasy mám čoraz viac radšej, aj keď to bol a stále je obľúbený žáner. Ešte by som sa chcela ku knihe vrátiť a doplniť, že v knihe bola aj malá romantika, čo sa mi tiež strašne páčilo. Úžasná kniha- patrí k mojim najobľúbenejším a som rada, že takéto mladé spisovateľky máme aj u nás na Slovensku. Odporúčam!! Úžasná!!

Mila prvotina ;) (Katarína Greňová, 3.8.2013) Odpovedať

Hmmm, tak rozmyslam co povedat na tuto knihu. Fantasy zaner mam coraz radsej. Toto je fantasy z pera 12-rocnej dievciny, takze ako hodnotit. Dejovo, no musim povedat, ze mi v mnohom pripominala tato kniha ine knihy ci filmy. Postavy, no mozno az prilis dokonale a sebaiste. Citalo sa to celkom dobre, ale dej bol predvidatelny a mnohe veci neboli vysvetlene alebo velmi nedavali zmysel. Celkovo davam 3 hviezdicky, myslim, ze to bol mily pokus mladuckej spisovatelky a verim, ze vekom moze vyrast do uspesnej a kvalitnej spisovatelky. Odporucam najma mladsim citatelom :)

Odporúčam (Martin, 21.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dozvedel som som sa o autorke z Facebooku na jej profile Za Murom. Páčili sa my reakcie ľudí, tak som bol na knihu zvedavý. Priznám sa, že často nečítam, ale fantasy žáner mám obľúbený. Chcel som porovnať zahraničných spisovateľov a našich slovenských. Knihu som si kúpil minulý týždeň a prečítal som ju za pár dní. Mne sa páčila a neviem či by som jej niečo vytkol. Vedel som, že prvá kniha nebude úplne dokonalá, ale že je to tak mladá a sympatická osôbka, dávam knihe známku výborná a držím autorke palce a zdieľam jej profil na FB.

Jajo (Jana Čúzyová, 17.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Keď som chytila do ruky túto knihu, nevedela som čo od nej čakať. Predsa len dievčina, čo napísala túto knihu je mladučká, je to jej prvotina. Do čítania som sa pustila s veľkým očakávaním. Priznám sa, na začiatku mi vadilo, že dej uteká akosi rýchlo, človek sa vžije do jednej situácie a zrazu zistí, že už má byť niekde inde. Našťastie sa to neskôr spomalí, a potom začína tá správna jazda. Páči sa mi, že Vanessa v knihe dala voľný priebeh svojej fantázii, veľa rastlín a tvorov je úplne nových. Priznám sa, v mojom veku som mala problém si niektoré tvory predstaviť, v tomto majú deti pred nami obrovský náskok. Knihu odporúčam skôr pre mládež, dospelým čitateľom fantasy kníh tam budú niektoré veci chýbať. Každopádne, keď vezmem do úvahy vek Vaneesky, je to skvelo napísané, som rada, že som si knihu prečítala a dúfam, že bude v písaní pokračovať a zlepšovať sa. Dúfam, že o nej budeme ešte počuť, má obrovský talent.

Som spokojný - skvelá kniha (Miro, 13.2.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Som fanúšikom fantasy kníh a táto ma veľmi potešila. Zaujímavý dej a zápletka. Odporúčam.
Všetky komentáre (6)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Jared zbledol ako stena a priškrtene zašepkal: „Pereneje!“ Bola to výstraha – tichá, ale hrozivá.
Už nie sme jediní na love. Máme spoločnosť.
Strieborný blesk sa mihol kúsok od mojej nohy, dlhé telo sa čoskoro stratilo v kroví, no cítila som, že nás pozorne sleduje. Už neprenasledoval tvory miznúce v diaľke. My sme boli lákavejšia korisť.
„Utečme!“ zachripela som.
Po niekoľkých metroch divokého šprintu nás však dravce obkľúčili. Vedeli sme, že im neunikneme, a tak sme zastali a pomkli sa k sebe, chrániac si chrbty.
Jeden po druhom sa vynárali z krovia v dokonalej formácii. Jantárové oči im horeli loveckou vášňou.
Na zemi som našla konár, hrubý ako bejzbalová palica. Zohla som sa poň, zovrela ho a v tej chvíli ich vodca zaútočil.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x