bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Budem tvojimi očami

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Edícia:Príbehy z kabelky
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 4,80 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Budem tvojimi očami

S Elenou sa osud nepekne zahral. Pri autonehode prišla o zrak. Musí sa naučiť základné veci – rozmýšľať, pohybovať sa a orientovať v okolí. Jej sestra, ktorá bola vtedy tiež v aute, si poranila chrbticu. Hoci chodí, ostali jej trvalé následky. Henriete sa zrútil svet, prišla o prácu. Rozvodom stratila aj strechu nad hlavou, lebo jej manžel, od ktorého je aj po rozvode ďalej citovo závislá, predal spoločný byt a peniaze premárnil. Elena teda prichýli sestru v rodičovskom dome, z ktorého Henrietu kedysi rodičia vydedili. Henrieta si po čase nárokuje na časť majetku po rodičoch, zlomyseľne ide za svojím cieľom, využívajúc Elenin pocit viny. Našťastie, do Srnčieho Hája sa vráti Daniel, Elenin priateľ z detstva. Prichádza, aby očistil meno svojej rodiny, no súčasne sa stane ochrancom nevidomej priateľky...

Dostupné verzie titulu

Budem tvojimi očami Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Budem tvojimi očami

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Akcie

Blesková súťaž o novinku Budem tvojimi očami

Sú sestry, no každá je iná. Elena je skromná plavovláska a statočne bojuje s nepriaznivým osudom – následkami autonehody. Nesťažuje sa, ide krok za krokom vpred a snaží sa vybudovať nový život. Jej sestra Henrieta je samoľúba zatrpknutá žena, takže je pre ňu jednoduché obviňovať Elenu zo svojho nešťastia – v osudnom aute sedela s ňou a tiež si nesie následky nehody. Príbeh, ktorý vás dojme, nahnevá, ale rozhodne vás nenechá chladnými. Hrajte oň v dnešnej Bleskovke! viac

Hodnotenie čitateľov

... (Michaela, 3.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha o tom,že sa dá vyrovnať s nečakanou stratou zraku, o láske, pomste, a víťazstve spravodlivosti. Všetci predsa majú právo na šťastie...

Budem tvojimi ocami (Veronika Jurčišinová, 21.8.2013) Odpovedať

Uzasny ,,kabelkac". Knihy Pribehy z kabelky zacinaju plniz moju policku. Autorka sa dotkla neľahkého života slepcov, pekne opísala ich každodenný život a všetky nástrahy, s ktorými sa musia deň čo deň popasovať. Knižka má happyend - iný som si k tomuto príbehu ani nevedela predstaviť. Samotný život hlavnej hrdinky Eleny je dosť ťažký a zložitý, preto ma potešilo, že záver autora pojala šťastne.

Super knižka (Broňa Toroková, 11.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neskutočné ako sestra môže sestra strpčovať život za niečo čo bola nešťastná náhoda a chcieť junobrať o všetko. Ešte že existujú dobrí ľudia. Veľmi zaujímavá knižka, odporúčam!

Na jeden dych (Simona Dubakova, 5.5.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knizku some dostala do daru.Precitala som ju za jeden vecer . Velmi pekna a dojimava kniha.

Budem tvojimi očami (Martina Chytráčková, 8.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma úplne pohltila. Keď som ju začala čítať, moja fantázia začala si predstavovať, že ako to skončí. Záver bol úplne prekvapivý, nečakala som, že takto to skončí. Táto kniha Budem tvojimi očami bola prvou z Príbehov do kabeliek. A už dnes viem, že si prečítam aj ostatné vydania z tejto edície. Knihu vrelo odporúčam.

Ďalšia srdcovka (Mirka, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma vôbec nesklamala, bola som našená hneď od začiatku , nevedela som sa dočkať ako sa zlej Henriete otvoria oči a ona uvidí to zlé čo napáchala, dojímala ma krehkosť Eleny ale zároveň aj jej sila a žiarlila msom na ich lásku.

Pútavé (Alena Žiačiková, 13.2.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižku som zhltla za jeden večer. Nemohla som sa od nej odtrhnúť. Pútavý príbeh, dobre napísané. Hlavne oceňujem, že sa autorka ujala tak citlivej témy ako sú nevidiacich a ich začlenenie do spoločnosti.

veľmi pekný príbeh (marcela, 13.2.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi pekný príbeh, zaujímavý a napínavý.

velke sklamanie (Dagmar Furuglyasová, 5.10.2012) Odpovedať

táto kniha ma velmi sklamala.je o ničom,škoda,zatial vsetky knihy boli super

krásny príbeh (Eva Ferančíková, 31.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Evka Dedinská ako autorka opäť raz nesklamala. Krásny príbeh, chcela som mať dovolenku, aby som ho mohla dočítať. Na pozadí života dvoch sestier po autonehode autorka analyzuje ľudské charaktery. Henrieta si urobila z Eleny otrokyňu, pripútala ju k sebe a svoje zmrzačenie postavila nad sestrinu slepotu. Hoci Elena je po nehode slepá, vyrovnáva sa so životom, statočne nesie svoj osud, Henrieta je presný opak, síce žije s poranením chrbtice, ale jej život je plný nenávisti a intríg.

krásny príbeh (Eva Ferančíková, 31.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Evka Dedinská ako autorka opäť raz nesklamala. Krásny príbeh, chcela som mať dovolenku, aby som ho mohla dočítať.

život (anna, 25.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Další príbeh ,ktorý si prečítate jedným dychom. je to také naše slovenské. V knihe sú popísané ludské vlastnosti a ludia ,ktorí sa najdu v každej rodine...patria tam aj čierne ovce...ludia,ktorí závidia,ktorí sú utláčaní,obete...ale všetko skončí dobre...

Budem tvojimi očami (PaedDr.Helena Rusnáková, 28.7.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Z úryvku a stručného obsahu knihy vyplýva, že je to dobrá a poučná kniha. Už sa na ňu teším.
Všetky komentáre (13)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má vrabec?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Narovnala sa. Uvoľnenosť, s akou do tej chvíle sedela v kresle, zmizla.
„Prepáč. Nedomyslel som to,“ ospravedlňoval sa. Hneval sa sám na seba za to, že ju takto prepadol. Prepadol...? Hej, počkať! Tento dom je predsa jeho. „Keď som vošiel, začul som hudbu. Nedalo mi,“ vysvetľoval, pričom rukou ukázal na dvere. Akoby ho mohla vidieť! Zhrozený z vlastnej necitlivosti spustil ruku ku stehnu. Nerád by sa jej dotkol, urazil ju... Došľaka! Veď ťa nevidí! Spamätaj sa! napomenul sám seba. Nezvládal neistotu, ktorá sprevádzala jeho prvé stretnutie s Elenou, jeho prvé stretnutie so slepcom „zoči-voči!“.
„Daniel?“ spýtala sa potichu. Na kresle dlaňami nahmatala opierku na ruky, postavila sa.
„Mhm, ja.“
Ticho. Bolo by dobré, keby niekto niečo povedal – čokoľvek, len nech prerazí to trápne ticho, do ktorého Zagorová naďalej spievala: Je naprosto nezbytné, aby nebe bylo blankytné...
„Si tu dlho?“ zisťovala Elena. Celým telom sa otočila za hlasom, ponorená do tmy.
„Viem ja? Päť minút?“
„Aha.“ Nervózne si siahla na výstrih, rukou brnkla do slnečných okuliarov, ktoré viseli zavesené na tričku. Strhla si ich a rýchlo si nasadila okuliare na oči. Našťastie si ich aj dnes zobrala so sebou – verného spojenca, ktorý jej pomáhal vyjsť medzi ľudí.
Ošíval sa, rukou si uhládzal pramienky dlhých vlasov, ktoré sa mu vzdorovito uvoľnili z chvostu, stieral si pot zo šije, obzeral si miestnosť, aj keď nič z nej nevnímal... nič či nikoho okrem ženy, stojacej uprostred. Chcel jej poskytnúť aké-také súkromie, nezízať na ňu, dožičiť jej priestor na prepotrebnú úpravu zovňajška.
Elena akoby si spomenula, že je v cudzom dome bez vedomia či pozvania majiteľa, navyše používa cudzie veci – na gramofóne sa ďalej krútila lesklá vinylová platňa, izbou sa šíril hlas speváčky, jednoducho, cítila sa prichytená pri čine. Odlepila sa od kresla a zamierila ku stolíku pod oknom, na ktorom ležal staručký prístroj. Odhodlaná zastaviť platňu, ubrala na ostražitosti, jej vnútorný zrak zoslabol. Narazila do prvej prekážky na trase medzi kreslom a oknom. Stojanová lampa, o ktorej za normálnych okolností vedela, dokonca si pamätala farbu a vzor tienidla, sa po náraze zakolísala. Zbehlo sa to tak rýchlo, že ani Elena, ani Daniel nestihli zareagovať. Mosadzná lampa zrachotila na kamennej podlahe bez koberca, ktorý by aspoň čiastočne stlmil jej dopad.
„Fajn, fajn! To je dobré. Som v poriadku!“ Na ramene pocítila jeho ruku. Pevne ju chytil, pomohol jej nájsť stratenú rovnováhu.
„Určite?“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x