bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Rúhač

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Rúhač

Leto 1584. Fanatickí katolíci zavraždili protestantského princa Viliama Oranžského a povráva sa, že ďalšia na rade je kráľovná Alžbeta. V Londýne zavládol strach, obyvatelia utekajú pred hrozbou morovej nákazy.
Giordano Bruno, kontroverzný filozof a vyzvedač, sa rozhodne zostať, no cíti, že ho niekto sleduje. Keď sa ocitne zoči-voči svojmu prenasledovateľovi, zistí, že je to žena, ktorú kedysi ľúbil. Teraz je na úteku, lebo ju obvinili z vraždy.
Bruno cestuje do Canterbury, aby očistil jej meno a splnil úlohu, ktorou ho poveril Francis Walsingham. Šéf kráľovninej výzvednej služby už dlhší čas podozrieva odveké pútnické miesto z náklonnosti ku katolíckej viere a chce od Bruna, aby odhalil zámery nepriateľov.
Keď však náš hrdina začne pátrať po skutočnom vrahovi, vír udalostí ho zatiahne do centra sprisahaneckých plánov v najposvätnejšej anglickej svätyni...

Z anglického originálu Sacrilege (HarperCollinsPublishers, Londýn 2011) preložil Milan Kopecký.

Detaily o knihe

Názov: Rúhač

Originálny názov: Sacrilege

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Akcie

Blesková súťaž o novinku RÚHAČ

Po historických trileroch Kacír a Prorok je tu Rúhač, ktorého nepustíte z ruky. Opäť skvelý príbeh o vyzvedačovi, tajnom agentovi Giordanovi Brunovi, ktorý vás vtiahne do centra sprisahaneckých plánov v najposvätnejšej anglickej svätyni. viac

Hodnotenie čitateľov

Rúhač ma zaujal ;) (Evita, 17.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Konečne som sa dostala aj k tretej časti "detektívky" a opäť nesklamala :) dočítala som ju pred pár hodinami a ešte stále ma neopúšťa ten pocit z prečítania perfektnej knihy. Človeku doslova nedovolí robiť nič iné len sedieť/ležať a čítať :) do konca knihy som samozrejme netušila ako to dopadne a ten koniec volá po pokračovaní :) tak, ako predchádzajúce diely. Hneď sa zaradila medzi moje obľúbené... dej bol zaujímavý, záver nečakaný a ako vždy, plný tajomných scén a opisov :) So samozrejmosťou boli nové úžasné myšlienky na každej strane :)Autorka touto knihou predstihla predošlé dve knihy Kacír a Prorok práve skutočnosťou, že príbehu dodala aj romantický nádych, čím dielo získalo na pútavosti. Samozrejme múdre myšlienky, predvídavosť, tajomnosť je súčasťou aj tohto diela. Po prečítaní s napätím čakám jej ďalšie dielo, pretože tajomnosť života Giordana Bruna je jednoducho fascinujúca. Vrele ju odporúčam každému, kto sa rád zahĺbi do tajomna histórie.

Skvelé (Denisa Petríková, 28.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak túto "lakotinku" som dostala ako vianočný darček. Autorka výborným spôsobom zobrazuje spoločenskú situáciu v danom období v istej societe. Napätie od prvých stránok až po záverečné nedovolí sa od knihy odpútať. Parrisová brilantným spôsobom nadviazala na svoje predošlé diela Kacír, Prorok. Subjektívne si dovolím tvrdiť, že každým dielom prináša kvalitnejšie čítanie.

Oplatí sa kúpiť (Silvia Slaminková, 13.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
táto kniha je vynikajúcim zakončením predošlých dvoch kníh - Kacír a Prorok.. všetky 3 mám doma prečítané... určite sa oplatí kúpiť... najprv som váhala, ale teraz neľutujem.. perfektne napísané, udržuje vo vytržení čitateľa do poslednej stránky :)

Ďalšia skvelá kniha (Katarína Kopincová, 11.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak ako prvé dve, aj táto bola skvelá... Začala som čítať ráno a skončila som večer a už sa neviem dočkať ďalšieho pokračovania.

Úžasná kniha (Jana Džuková, 1.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi dobrá kniha, odporúčam všetkým čo majú radi historické detektívky. Bola to moja prvá knihy od tejto autorky, no vôbec neľutujem a už sa teším ako si prečítam ďalšiu.

Kúpila som, neľutujem. (slávka jakubíková, 28.2.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Perfektná, tak ako dve predošlé pred ňou. Strhujúci dej, skvelý preklad.

Teším...:) (Dominika Feriancová, 2.12.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Obidve predchádzajúce knihy mám doma a napriek tomu, že v poslednej dobe si na beletriu kvôli škole nájdem čas len málokedy, Kacíra a Proroka som prečítala v rekordnom čase a neskutočne sa mi páčili. Osobne som detektívky nikdy nemala rada, ale detektívka s hitorickým podtónom ma naozaj oslovila. Určite bude aj tretia kniha aspoň taká dobrá, ako tie predchádzajúce.

ježiško má na zozname -) (anna krišaková, 16.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
tuto knihu si určite nenechám ujsť ,,velmi sa mi páčil Kacír a teraz začnem čitať Proroka takže Ruhač nemôže chýbať

Kupujem! (Marek Haring, 14.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Zatiaľ som čítal len Kacíra, druhú knihu knihu Prorok mám doma a určite si plánujem kúpiť aj túto tretiu, pretože Kacír bol napínavý a ľahko čitateľný. Taká skvelá detektívka trochu "inak". Určite odporúčam!
Všetky komentáre (9)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem plus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Počas niekoľkých ranných hodín som sa prehadzoval v spánku, snívalo sa mi, že ma z tmavej hrobky dočahujú ruky kostlivcov s poslednými zvyškami zhnitého mäsa a chcú ma chytiť za šaty. Napokon ma jeden z nich schmatol za plece a začal mnou lomcovať, do tváre mi vial odporný smradľavý studený vzduch z krypty, a keď som to už nemohol vydržať, prestrašene som skríkol a zobudil som sa. Hľadel som do tváre strážnika Edmontona. Spod ryšavých fúzikov mu ranný dych páchol cibuľou a pivom.
„Vstaňte,“ prikázal mi.
Skúsil som si sadnúť, nočné výčiny mi udreli do hlavy ako úder päsťou. Naklonil som sa dopredu a pomaly som dýchal, aby som získal stratenú rovnováhu.
„Čo tu robíte?“ opýtal sa ma tým istým úsečným tónom.
„Spím,“ odvetil som. „Teda – spal som.“
„Tak môžete vstávať. Ste zatknutý.“
„Prosím?“ Zdvihol som sa a bolestivo som sa mykol, keď som preniesol váhu na poranenú ruku. Na myseľ mi prišla živá spomienka na zakrvavenú tvár Nicka Kingsleyho. „Spať v stajni je protizákonné?“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x