bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Matylda - 2. vydání

Vydavateľ: Knižní klub (EUROMEDIA GROUP, a.s.)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Poradie vydania:2.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Matylda - 2. vydání

Rodiče o Matyldě říkají samé hrozné věci. Ve skutečnosti je Matylda inteligentní a nadaná dívka a oni jsou hloupí. Pojďme si přečíst, jak nad nimi a nad zlou ředitelkou školy zvítězí, jak si s nimi poradí, a zjistíme, že Matylda má zvláštní, mimořádnou moc. Roald Dahl si pamatoval, jaké to je žít v dětském světě a na to také myslel, když Matyldu psal. Jednou řekl, že abychom viděli dětský svět z dětského pohledu, musíme dolů na ruce a kolena a dívat se nahoru na dospělé, kteří se nad námi tyčí a říkají nám, co máme dělat. Matyldino vítězství nad protivnými dospělými je na tom založeno. Matylda získala v roce 1988 Children´s Book Award a v roce 1999 byla zvolena nejpopulárnější dětskou knihou roku. V roce 1996 byl v USA podle knihy natočen film.

Detaily o knihe

Názov: Matylda - 2. vydání

Originálny názov: Matilda

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

výborná kniha (Linda Grollmusová, 30.6.2016) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha sa mojej dcére veľmi páčila, môžem len odporučiť. Je fajn aj pre rodičov a spoločné čítanie, nastavuje dospelákom zrkadlo, akí vedia byť necitliví k detskému svetu. Dalh píše veľmi pútavo, rozprávkovo aj reálne a zároveň vtipne.

Skvelá knižka :) (Monika, 9.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižka Matilda je nádherná knižka. Autor si na nej dal záležať. Neodtrhla som od nej oči pokial som ju nedočítala. Táto knižko ma veľmi nadchla a vrelo ju odporúčam všetkým verným čitateľom tejto planety :). Knižku som síce trošku poznala s filmu ale aj tak som sa prekvapenila. Bola som štastná že som si ju požičiala v mestkej knižnici (tak ako aj Matilda)a ďakujem autorovi že dostal nejakú myšlienku aby napísal tuto knižku. Vrelá Vďaka :)...Skvelá knižka, skvelý autor !

vhodná kniha pre deti i dospelých :) (andrea, 9.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Matilda je kniha, ktorú by mal svojmu dieťaťu kúpiť každý rodič a prečítať si ju spolu s ním, aby si spomenul na to, aké to je byť dieťaťom vo svete dospelých...a deti si z tejto knihy môžu odniesť len to najlepšie- Matilda rada číta, robí sama lievance :), je inteligentná a nadaná a do školy chodí naozaj rada..aký iný vzor by sme si mohli pre naše deti priať? :)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem plus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x