bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Kone

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Kone

Vďaka kráse, elegancii, vernosti a charakteru je kôň obľúbeným a váženým spoločníkom človeka už dlhé stáročia. Príručka pre všetkých milovníkov koní predstavuje vyše 100 plemien koní, prináša rozsiahlu charakteristiku koňa, informácie o spôsoboch jeho chôdze, sfarbení srsti a chorobách. Nájdete v nej hodnotné tipy, ako koňa kúpiť, aj návod, ako sa o neho správne starať.

Z nemeckého originálu Handbuch Pferde (Naumann & Göbel Verlagsgesellschaft mbH, Köln) preložila preložila Silvia Smidová.

Detaily o knihe

Názov: Kone

Originálny názov: Handbuch Pferde

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je osem deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Biele miesta na hlave koňa, na nohách a na mnohých iných miestach konského tela (napríklad brucha) sa nazývajú odznaky. Sú vrodené a nikdy nezmiznú. Keďže kone, dokonca aj sivý beluš, sa pomocou tohto výrazného označenia identifikujú, odznaky sa uvádzajú aj v identifikačnej karte koňa.

Odznaky môžu byť čisto biele, roztrúsené, tieňované alebo škvrnité. Rozlišujeme ich podľa toho, na ktorej časti tela koňa sa nachádzajú, ale aj podľa veľkosti a tvaru. Odznaky na hlave sa nazývajú vločka (malý biely fliačik na čele), hviezda (väčší fliačik ako vločka, má rozličnú veľkosť a tvar), prúžok (úzky biely pás ťahajúci sa na prednej časti tváre), lysina (biely pruh rôznej šírky ťahajúci sa od čela po horný pysk), šňupka (biela škvrna rozličných veľkostí medzi nozdrami alebo na hornom pysku), biele pysky (biele znaky na pyskoch a v ich okolí), žabka (malá ružová škvrna na papuli), mliečna papuľa (úplne biela papuľa od nozdier až po priehlbinku brady). Odznaky na končatinách pomenúvame podľa polohy, veľkosti, farby a tvaru napríklad: korunka, pančucha, ponožka, vysoko biela sponka.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x