bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Putinovo tajomstvo

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Putinovo tajomstvo

Máloktorá téma vzrušuje politických analytikov tak ako zákonitosti ruskej politiky. Rusko, krajina opradená rôznymi mýtmi a poverami, krajina obrovských sociálnych rozdielov, medveď, ktorý čaká na svoje prebudenie... Ak však hovoríme o Rusku ostatných desiatich rokov, zákonite hovoríme aj o jedinom mužovi – Vladimirovi Putinovi. Ako je možné, že tento bývalý príslušník KGB a presvedčený byrokrat si udržiava výsostné mocenské postavenie už viac ako desaťročie, a to v krajine, kde mnohé závisí iba od šťasteny? V čom spočíva jeho čaro? A má vôbec nejaké? Vladimir Putin, jeden z najmocnejších mužov sveta, je v mnohom odrazom svojej rodnej krajiny, prostredia, ktoré ho vynieslo až na politický vrchol. Ak ho chceme pochopiť, musíme preto navštíviť nielen Moskvu, ale aj vzdialené mestečká či regionálne centrá, o ktoré sa často nikto nezaujíma.
„Knihu som začala písať pred štyrmi rokmi a mala odpovedať na otázku, prečo sa okolo ruských politikov stále vznáša kult osobnosti,“ píše autorka. „No čím hlbšie som prenikala do problematiky, tým viac som si uvedomovala, že tento jav odzrkadľuje hlboko zakorenené spoločensko-ekonomické a psychologické pomery v Rusku, spôsob, ako sa tu chápe štátna moc.
Nie je to kniha o Vladimirovi Putinovi, tých už bolo napísaných dosť a čitateľ si z nich ľahko urobí názor. Táto kniha je o Rusoch a ich vzťahu k štátnej moci – o rôznych vymyslených či nepísaných pravidlách, podnikateľských záujmoch a mýtoch, ktoré ho určujú. Putinova éra iba poodhalila, že ruský vládca sa naozaj stále podobá na cára.
... Putinovo čaro musí raz vyprchať, ale hlavnou otázkou tejto knihy je, či sa Rusi dokážu zbaviť iného čara – tisícročného čara Kremľa – a či prežijú vládu obyčajného politika z mäsa a kostí.“

Z anglického rukopisu The Putin Mystique (Goumen & Smirnova Literary Agency and OKNO Literary Agency ) preložil Matúš Kyčina. Verše preložila Zora Jasná.

Detaily o knihe

Názov: Putinovo tajomstvo

Originálny názov: The Putin Mystique

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Skvele citanie (Dr Ing Mgr ART Csc Phdr Dc., 22.2.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vyborna kniha. Kto ma zaujem vediet viac o situacii v Rusku a dozvediat sa co to o Putinovi, kniha ponuka fantasticke informacie, o ktorych sa u nas viac sepka a malo vie. Komentar dole? Co to trepete, pan Dr.? Pezinok nema strankove dni?

všetky novodobé kapitalistické žvásty a hovadiny v slušnom vyjadrení (Dr. Štefan Škrabák, 14.2.2013) Odpovedať

som sklamaný(á)
nikto ich nekomentuje,lebo ich nekupujú a teda nečítajú. nezaujímajú ich predražené kapitalistické žvásty a hovadiny v slušnom slova vyjadrení. nech je na hanbu všetkým bulvárnym autorom, že píšu nezmyslí a nemajú hanby ponúkat predražené knihy.

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má holub?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Skutočný dôvod opatrení sa nikde neuvádzal. Zamestnanci si však šepkali o tajomnej „návšteve“ a žartovali, čo sa spýtajú „hosťa“, ak dostanú príležitosť.
Každý si musel upratať pracovný stôl. Všetky fotografie a plagáty mali byť schované vrátane malej pohľadnice, ktorú mal náš prekladateľ v akejsi kutici. Bola to kresba v štýle propagačných plagátov päťdesiatych rokov, lenže na tejto bol zobrazený Putin a nápis: Všetko vidím, už zasa nepracuješ!
Keď sme sa správkyne opýtali, prečo zvesili dvere, neveriacky si nás premerala pohľadom.
„Nepočuli ste, kto k nám zajtra príde?“ čudovala sa. Prirodzene, zamestnanci o tom hovorili už od piatka, no o premiérovi Vladimirovi Putinovi sa rozprávalo iba nepriamo ako o „dôležitej návšteve“ či „výnimočnej udalosti“, prípadne – a taký postoj zaujala správkyňa – ako o „ňom“.
„Príde okolo jedenástej, teda ak bude mať chuť. Prejde tadeto do archívu a odtiaľ do tlačovej miestnosti.“
Správkyňa Tatiana poznala itinerár a cez víkend osobne tri razy povysávala určené chodby a miestnosti. V podstate to robila doteraz, čistila každý kút, do ktorého by predseda vlády mohol zablúdiť čo i len pohľadom.
„Nie je to žiadna novinka,“ zdôverila sa, „inak to nebolo ani za Jeľcina. A potom nás pošlú preč, aby sme nezavadzali.“
Lenže jej námaha nakoniec mohla vyjsť nazmar. „Čo ak vôbec nepríde?“

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x