bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Izbové rastliny

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 23.04.2024 03:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Izbové rastliny

Begónie, ibišteky, palmy, miniatúrne stromčeky, kaktusy a sukulenty – kvetinárstva a záhradníctva nám ponúkajú veľký výber rozmanitých izbových rastlín. Rovnako rozdielne ako pôvod rastlín sú aj ich nároky na starostlivosť. Koľko vody potrebujú, aké stanovište je najvhodnejšie v období rastu, aké v čase vegetačného pokoja? Čo treba robiť pri napadnutí chorobami a škodcami?

V tomto bohato ilustrovanom poradcovi nájdu odpovede na svoje otázky nielen začiatočníci, ale aj skúsení pestovatelia. Získajú informácie o rozmnožovaní a pestovaní izbových rastlín, ale aj tipy na dekorácie či rady, čo s kvetmi v čase našej neprítomnosti. Dozvedia sa, ktoré rastliny sú nebezpečné, ba až jedovaté, ktoré, naopak, čistia vzduch v interiéroch. Kniha prináša charakteristiku 240 najobľúbenejších rastlín, doplnenú farebnými fotografiami, a tabuľky s prehľadom podmienok, za akých sa konkrétne rastliny pestujú, vďaka čomu predstavuje kompaktného poradcu a zároveň obsiahly lexikón izbových rastlín.

Z nemeckého originálu Zimmer Pflanzen (Naumann & Göbel Verlagsgesellschaft mbH, Köln) preložila Katarína Šmidtová.

Detaily o knihe

Názov: Izbové rastliny

Originálny názov: Zimmerpflanzen

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Kritériá výberu

Nevedomky si väčšinou vyberáme rastliny, ktoré už poznáme a ktorým sa dobre darí, ale aj sezónne rastliny ako vianočné hviezdy a narcisy, alebo rastliny, ktoré okamžite lahodia oku. Veľa ľudí miluje kvitnúcu zeleň, odráža sa to napríklad v predajných číslach orchideí, ktoré sú stále na čele zoznamu najobľúbenejších izbových rastlín. Iní zas uprednostňujú zelené rastliny ako paprade, asparágus alebo kaktusy.
Sotva si je nejaký izbový záhradník vedomý toho, že existuje toľko druhov a variet. Výber je obrovský, určite sa vyplatí vybrať si nový typ alebo neznámy druh.
Spontánni kupujúci sú náchylní k tomu, že si jednoducho vezmú peknú rastlinu, ktorú objavili v kvetinárstve. Šťastie s nimi majú však skutočne iba skúsení záhradníci. Pri nákupe rastlín by ste mali rastlinu posudzovať podľa rozličných kritérií a len potom po nej siahnuť:

– Hodí sa rastlina k štýlu zariadenia?
– Hodí sa veľkosťou, farbou atď. k ostatným rastlinám?
– Mám pre ňu vhodné miesto?
– Koľko starostlivosti si vyžaduje?
– Do akých rozmerov narastie?
– Je zdravá?

Kto si nie je istý a izbovú rastlinu možno vôbec nepozná, mal by si dať poradiť, pokiaľ ide o miesto, nároky a starostlivosť, aby sa tak vyhol neskoršiemu sklamaniu.
Okrem dôležitých znakov zdravia a nárokov má veľký význam ešte iný aspekt, a tým je štýl zariadenia miestnosti. Existuje síce veľa rastlín, ktoré sa dajú použiť všade, ale určité druhy symbolizujú osobitný štýl, ktorý korešponduje s romantikou, modernou, klasikou alebo mladosťou a pestrosťou.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x