bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Nenaplnená nevinnosť

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Nenaplnená nevinnosť

Jessica Foxová nebola vždy sebavedomá mladá dáma v centre londýnskej smotánky. Narodila sa ako chudobná a žila na ulici, kým jej osud neprihral ochrancu – starnúceho markíza z Belmoru. A osud pokúša aj ďalej, keď sa zaľúbi do arogantného markízovho syna kapitána Matthewa Seatona.
Matthew sa po návrate z námornej služby rozhodne, že sa poráta so zmyselnou kráskou, ktorá, ako sa nazdáva, má záujem o titul markízy. Hoci sa citom bráni, postupne proti svojej vôli podlieha túžbe mať ju pre seba. Jessica je odhodlaná urobiť čokoľvek, aby získala jeho lásku. Minulosť ju však prenasleduje a ohrozuje splnenie jej snov.

Z anglického originálu Innocence Undone
(St. Martin's Press, New York 1997) preložila Zuzana Dudíková.

Detaily o knihe

Názov: Nenaplnená nevinnosť

Originálny názov: Innocence Undone

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Dokonalá kniha (Sandra, 26.4.2017) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kat Martinová ,, je dokonalá spisovatelka lubostných romancí , milujem jej knihy , škoda že sa k nám nedostannú jej nové knižočky .

Sadnúť si, začítať sa a už ste na konci (Lucia Magátová, 20.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jessica bola síce dcérou prostitútky, ale srdcom väčšia dáma ako niektoré, ktoré sa ako dámy narodili. S jej veľkým úsilím a s markízovou pomocou sa jej podarilo zmeniť sa na dámu aj v spoločnosti. To bola pekná myšlienka, že nezáleží ako sa narodíme, ale ako sa posnažíme a zariadime si život. Aj keď jej pomohli v živote viacerí - Vi, jej "slúžka", baby z bordelu, markíz..., ale musela preto tiež niečo urobiť. Keď sa spojila Gwen a Jessie, tak to stálo zato. Aj keď väčšinou v tom bola Jessie nevinne, lebo chcela pomôcť svojej priateľke, ale Gwen nechcela nič zlé, len nejakú inšpiráciu do svojej knihy. Niekedy mi Matt liezol na nervy, ale inokedy bol zase úžasný. Najmä tie jeho reči proti hlavnej hrdinke boli hnusné, ale tak chápem. Keďže ju bral ako zlatokopku a on ako dobrý syn chcel otca aj majetok ochrániť proti takej mrche, tak mal aj blbé reči. Páčilo sa mi ako Jessica vyučovala deti. To bolo od nej naozaj pekné, ale keďže bola chudobná, tak určite sa vedela vžiť do ich situácie, ale keď už sa dostala na vrchol mohla sa nato vykašlať a len si užívať, ale ona sa o svoje šťastie a o všetko čo vedela chcela podeliť a tak učila chudobné deti. Bála som sa, že tatko Reggie (páčilo sa mi toto Jessino oslovenie) zomrie, lebo sme sa s ním dosť zoznámili a bol vtipný, múdry, dobrý... Nemám rada, keď si v knihe niekoho obľúbim a on potom umrie. Nestáva sa to často, ale predsa občas áno. A čo myslíte, čo spravila autorka s markízom? Dávať ďalších dvoch hlavných hrdinov do knihy má aj svoje plusy, aj mínusy. Ušetríte na ďalšej knihe, ale zároveň sa im nemôžte tak venovať a hrozí odpútanie od prvých hlavných hrdinov. Čo sa tak trochu stalo aj tu. Potom ma viac zaujímala Gwen so svojim nápadníkom. Gwenin nápadník bol síce skazený, ale aj tak ma priťahoval. Hlavne tým, čo spravil na jej záchranu. A aby som nezabudla, aj markíz by sa hodil na hlavného hrdinu. Lišiak jeden prefíkaný.

„Nenaplnená nevinnosť“ skvelý romantický príbeh (Jarka, 30.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Niet divu, že táto skvelá knižka je už vypredaná ... pretože je fakt vynikajúca...Kat Martinovu považujem za najlepšiu spisovateľku romantických príbehov, čítala som už viac jej kníh a všetky sú úžasné, presne dokáže vystihnúť, čo žena považuje za romantické a dáva to do týchto príbehov. Nenaplnená nevinnosť spôsobila, že som ešte pár dní po prečítaní chodila s hlavou v oblakoch a túžila som byť Jessie Foxovou a mať vedľa seba takého chlapa ....ďakujem pani spisovateľka, toto dielo sa skutočne vydarilo! Vrelo odporúčam ženám, ktoré majú radi romantiku všetky vaše knihy ...:) Môžem skutočne konštatovať, že to je znova ďalšia výborná kniha Kat Martin. Pekný príbeh s výbornými postavami, proste skvelé čítanie. Táto autorka zatiaľ nesklamala, všetky jej knihy majú niečo do seba. Mňa osobne nenudila ani jedna stránka, krásny príbeh :) Odporúčam, určite prečítajte! Snáď sa vám podarí zohnať ju, aj keď je vypredaná :(alebo sa dočkáme 2. vydania!

Nenaplnená nevinnosť (Daniela, 17.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kat Martinovu považujem za najlepšiu spisovateľku romantických príbehov. Čítala som už viac jej kníh a všetky sú úžasné, presne dokáže vystihnúť, čo žena považuje za romantické a dáva to do týchto príbehov. Nenaplnená nevinnosť spôsobila, že som ešte pár dní po prečítaní chodila s hlavou v oblakoch a túžila som byť Jessie Foxovou a mať vedľa seba takého chlapa :) klobúk dolu, vrelo odporúčam všetky jej knihy. Je naozaj úžasná! Neviem čo dodať...:)

Skvelá (Dominika Klanicová, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Už od začiatku vás autorka vtiahne do deja, musíte sa s hlavnými postavami smiať, ale aj plakať a dokonca aj červenať :-) Napr. vtedy, keď Jessie spadla do blata rovno pred Matta :D Do tatka Reggieho sa nedalo nezamilovať :-) Neváha a predstiera aj chorobu, len aby ich dal dokopy a dosiahol svoj vytúžený cieľ - vnúčatá :-) Kniha určite stojí za prečítanie, som rada, že sa na mňa deň čo deň usmieva z poličky :-)

nevinnost (Eva Biela, 14.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Takze dalsia skvela knizocka od Kat.Milujem jej knihy a tato ako aj ostatne od nej urcite potesi kazdu romanticku dusu!Paci sa mi aka je hlavan hrdinka odhodlana a odvazna,ze nazabuda z kade pochadz a snazi sa takym detom pomoct pri vzdelavani a samozrejme aj Matthew neni na zahodenie.Milujem ked su hrdinovia ochrancovia zien ;)a najma tej svojej :)

NENAPLNENÁ NEVINNOSŤ (Marta Pustá, 10.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďalšia super kniha od Martinovej už sa teším na ďalšiu Tajomstvá noci určite bude super.

Opäť RAZ (Radka Rabíková, 3.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Hlavná hrdinka silná emancipovaná žena a hrdina tvrdohlavý no nezabudnuteľný muž,ako to už u Kat Martinovej býva kolosálny príbeh.Páči sa mi ako autorka vo svojich románoch rozvíja aj iné postavy,inú lásku.V tomto prípade to bol príbeh vedľajších postáv Gwen a Adama.Odporúčam ju,tak ako odporúčam aj iné knihy od Kat Martinovej.

Nenaplnená nevinnosť (Barbora Eliašová, 12.9.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
vynikajúca kniha:)) nemám čo dodat... všetky knihy od Martinovej sú nádherné:))) vrelo odporúčam...

Nenaplnená nevinnosť (Romy, 8.8.2012) Odpovedať

Nečítala som tú knihu, ale verím, že je výborná. Rada by som ju prečítala.

Krásna kniha od skvelej autorky (Ivana, 30.7.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vynikajúca kniha z podania skvelej autorky kat martin. Kniha sa čítala skvele, úplne ma pohltila..panujúce napätie,tajná láska sprevádzaná obavami o budúcnosť hlavnej autorky, to všetko Vás čaká v Nenaplnenej nevinnosti. Opisy postáv a aj prostredia sú vynikajúce,žiadne zdĺhavé,zybtočne neprifarbené. autorka ma opäť nesklamala. Teším sa na ďalšiu knihu z jej pera. V relo odporúčam, stojí za čas, ktorý pri nej strávite!
Všetky komentáre (11)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko nôh má pes?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Matt sa pokúšal sústrediť na drobné písmo na titulnej strane novín Morning Chronicle, ale myšlienky mu ustavične odbiehali k Jessie Foxovej. Nepredpokladal, že ju nájde v kuchyni. Bola to malá podvodníčka a jeho otec bol do nej zbláznený, preto si ju predstavoval v jedálni obklopenú sluhami usilujúcimi sa splniť každé jej želanie.
Vzápätí si spomenul na Jessie ofŕkanú blatom, ako ju videl pri prvom stretnutí,, a povedal si, že do kuchyne možno patrí.
Pri tej myšlienke sa cynicky uškrnul. Žena, ktorá vyzerá ako Jessie Foxová, patrí do mužskej postele. Chce sa vzdelávať? Veľmi rád sa podujme začať tým, čo ju v škole madam Seymourovej nenaučili.
Pozrel na zadné dvere, ktorými odišla. V jednoduchých žltých šatách vyzerala naozaj pôvabne. Pousmial sa nad vidinou Jessie Foxovej, ako číta noviny, no zvážnel pri pomyslení na to, že otec sa dal očariť malou klamárskou zlodejkou.
Uvažoval o jej náhlivom odchode. Prečo odišla zadným vchodom, a nie predným? Kam sa vybrala tak skoro? Čo „iné“ môže mať dohodnuté o pol siedmej ráno?
Napadla mu nepekná myšlienka. Jessica Foxová je krásna žena. Zvonka sa správa pôvabne ako dáma. No je fakt, že dievča vyrástlo v nevestinci. Mala pätnásť rokov, keď ju jeho otec priviedol do Belmoru, čiže bola dosť stará na to, aby podľa zvykov U čierneho diviaka prevzala matkino remeslo.
Možno Jessie Foxová nie je taká nevinná, ako sa otec nazdáva. Možno má milenca.
Matt strhol z vešiaka na kuchynskej stene jazdecký kabát, vybehol von zadným vchodom a zabuchol za sebou dvere.
V stajniach nebolo po Jessie ani stopy. Ani jeden koč nechýbal. Nariadil paholkovi, aby mu osedlal koňa, a pobral sa na rýchlu prehliadku okolia. Prešiel záhrady, potom kráčal dolu k jazierku. Jessie stále nikde. Asi sa zmýlil a už sa vrátila do domu. Obzrel sa k stajni. Paholok držal vysokého čistokrvného valacha červenohnedej farby, osedlaného a nedočkavo prestupujúceho, kedy už vyrazí

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x