bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Advokáti

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 16.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Advokáti

John Grisham: Advokáti
Firma Finley a Figg, ktorú obidvaja partneri radi označujú za butikovú, je v skutočnosti bezvýznamná právnická firma v chudobnej štvrti Chicaga. Rieši bežné prípady rozvodov, úrazov, šoférovania pod vplyvom alkoholu a sotva zarobí dosť na to, aby prežila. Po dvadsiatich rokoch spolupráce sa Oscar Finley a Wally Figg hádajú ako starí manželia a rozhodcu im robí Rochelle Gibsonová, ich sekretárka a jediná zamestnankyňa.
Jedného dňa sa do ich kancelárie doslova vtacká David Zinc, mladý právnik, ktorý ušiel z veľkej firmy v strede mesta, opil sa a nakoniec sa ocitol na prahu firmy Finley a Figg. Keď vytriezvie a uvedomí si, že je bez práce, rozhodne sa tam zamestnať.
Firma s novým zamestnancom je pripravená pustiť sa do veľkého prípadu, ktorý by mohol znamenať rýchle zbohatnutie takmer bez práce. Advokátov čaká proces na federálnom súde, o akom sa im ani nesnívalo. Súboj Dávida s Goliáša s neistým koncom.

Z anglického originálu (Doubleday, a division of Random House, Inc., New York 2011) preložila Alena Redlingerová.

Detaily o knihe

Názov: Advokáti

Originálny názov: The Litigators

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Neprečítať ju, by bola chyba. (Martina Kováčiková, 4.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Grishem je sám o sebe skvelý autor a touto knihou vás určite dostane Dej v advokátskom prostredí, ktorý v niektorých pasážach chytí aj za srdce. Autor tu poukazuje ako na problémy farmaceutiky tak aj na to, že nie každý, kto zarába veľké peniaze a pracuje pre prestížnu firmu musí byť šťastný. Stačí mu ak bude mať skromný plat a čas na rodinu. Knižka v sebe nesie aj viac zaujímavých postrehov a vykreslení autora takže určite neváhajte a čítajte. U mňa je a stále bude vytavená na čestnom mieste.

Super (Zuzana uškertová, 11.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Super knižočka na pohodové čítanie, John Grisham je super spisovateľ, od ktorého som prečítala už viacero kníh a musím povedať, že všetky sú super, ale mojou srdcovkou je aj tak práve táto. Advokáti. Napínavý dej, nečakané zvraty, úžasné postavy. Odporúčam prečítať každému, kto rozmýšľa, akú knihu čítať ďalšiu. Nudiť sa určite nebudete. Naozaj super čítanie. Hodnotím ju veľmi vysokým číslom =)

odporucam (jaroslava fikarova, 1.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
ano dvaja advokati tvrdo nahanajucich klientov a to doslova....Na strategickom mieste pri rusnej krizovatke. Nahanaju obete havarii inzeruju na kartickach na bingo. Cakaju na svoj velky pripad....Leniva otravena sekretarka. David prepracovany advokat s cennymi papiermi. A pes NS Nahanac sanitiek Velmi nesuroda trojica advokatov. Kniha ma prekvapila cakate nieco a v polovici knihy sa dej rozdvojuje co knihu este vylepsuje. Ak ste citali niektore jeho starsie romany kniha sa vam bude pacit... Boj za prava mensiny utlacovanych chorych nebudu chybat ani v tejto knihe....

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je šesť deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Emma mala jedenásť mesiacov, keď Helen priviedla na svet dvojčatá, chlapcov. Pri tej príležitosti sa David rozhodol, že je najvyšší čas myslieť na novú budúcnosť. Prenajal si kancelárske priestory neďaleko ich domu v Lincoln Parku a dal si záležať, aby okná kancelárií na treťom poschodí boli obrátené na juh s výhľadom na majestátnu siluetu mrakodrapov, uprostred ktorých sa vypínala Trust Tower. Ten pohľad ho nikdy neprestal povzbudzovať.
Keď bolo všetko vybavené, informoval Oscara a Wallyho, že plánuje odísť, keď vyprší ich dohoda. Rozlúčka bola ťažká a smutná, ale nie nečakaná. Oscar vzápätí oznámil, že odchádza do penzie. Aj Wallymu sa uľavilo. S Oscarom sa dohodli, že predajú budovu a zatvoria firmu. Keď si všetci traja podali ruky a zaželali si veľa šťastia, Wally už plánoval útek na Aljašku.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x