bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Žena v klietke

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Žena v klietke

Neobyčajne pútavý triler o bezbrannej žene, ktorá musí znášať utrpenie, o jednom tvrdohlavom kriminalistovi a o páchateľovi, ktorý nepozná zľutovanie. Napínavé čítanie a súčasne sonda do temných hlbín ľudskej duše.

Po traumatickej udalosti, ktorú komisár Carla Morck prežil počas služby, ho preložili do nového Oddelenia Q, kde sa má zaoberať nevyšetrenými prípadmi z minulosti. Prípad mladej političky Merete Lynggaardovej, ktorá pred rokmi zmizla bez stopy, v ňom prebudí detektívne inštinkty, ktoré považoval za dávno vyhasnuté. Pri pátraní mu účinne pomáha svojrázny arabský prisťahovalec Asad, ktorého prítomnosť v príbehu je zdrojom multikultúrneho napätia i mnohých humorných situácií. Čím hlbšie Carl Morck preniká do prípadu, tým väčšie nezrovnalosti nachádza.
Naozaj je možné, že tá žena ešte žije, že ju niekto väzní a týra na neznámom mieste?
Autor sa pohráva s detailmi, s potešením dávkuje dej a na konci pozvoľna spája jednotlivé diely skladačky. Zápletka je zložitá, premyslená do najmenšieho detailu. Máloktorému autorovi sa podarí vytvoriť takú napätú atmosféru. Kniha je ako stvorená na námet pre úspešný seriál alebo filmové plátno.

Z dánskeho originálu Kvinden i buret (JP/Politikens Forlagshus Kobenhavn, 2007, Dánsko) preložil Peter Kerlik.

Mrazivé príbehy z drsného severu. Všetko o severských detektívkach nájdete na www.severskekrimi.sk.

Detaily o knihe

Názov: Žena v klietke

Originálny názov: Kvinden i buret

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

fajn krimi (Linda Grollmusová, 7.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Fajn detektívka, určite z tých lepších, čo som čítala. Zaujímavý dej, žiadna prehnaná brutálnosť a hnusné krváky. Čo oceňujem, že bola miestami vtipná, hlavné dve postavy sú fajn, vyšetrovateľ a jeho pomocník. Boli mi sympatickí. Odporúčam :-)

zaujímavé čítanie (andy, 24.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Milujem krimi a zvlášť severské krimi, takže som sa potešila ďalšiemu prírastku v mojej knižnici. Kniha sa mi však na počudovanie čítala zo začiatku o dosť ťažšie ako iné z tohto žánru, bolo to spôsobené hlavne tým prelínaním dejov, ako sme doslova skákali z roku 2007 do r. 2002, a zase späť. Postupne som si však zvykla a stranou po strane sa predo mnou postupne odkryl fascinujúci príbeh plný napätia, sledovala som ako vyšetrovateľ neúnavne krok po kroku odhaľuje záhadu zmiznutia političky a hoci skoro od začiatku vieme, kde Merete je, netušili sme, prečo. A tak si, presne ako vyšetrovateľ, spájame kúsok po kúsku dej do skladačky, kde nakoniec všetko pekne do seba zapadne.

skvelá (stanka, 18.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborná kniha, aj ked ja nerada severských autorov- píšu síce kvalitnú literatúru, no ja neviem čítať ich mená, názvy miest, potom sa mi pletú postavy ,proste ma to znervózňuje. No poradila som si, dúfam, že si to autor neprečíta - premenovala som si postavy podľa našim mien - Karol, Marika ... príbeh je napínavý, hlavného hrdinu som si obľúbila, bola som zvedavá ako sa dej bude vyvíjať dalej . Záver potešil a takisto by ma potešili aj dalsie knihy o komisárovi Carlovi, ktoré by som si prečítala.

Dobrý námet, výborné spracovanie (Emily, 15.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Žena v klietke je prvá kniha, ktorú som od tohto autora čítala. Inklinujem k severskej krimi. Ktovie prečo... Komisár Carl mi bol sympatický od prvého momentu. Možno aj pre svoju zraniteľnosť. Aj politička Merete. Obávam sa, žeby som svojím komentárom spoilovala, tak iba poviem, že hoci je príbeh napínavý a trest, ktorý únosca vymyslel pre Merete nesmierne krutý... na okraji celého toho všetkého je vlastne smútok a prázdno v duši.

vynikajúce krimi (Petra Hanzelová, 16.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
K tejto Olsenovej knihe som sa dostala ako k jeho poslednej a dočítala som ju pred chvíľkou, jej príbeh vo mne ešte stále rezonuje..Uff, nechcela by som zažiť Meretino zúfalstvo :/ Aká bezvýznamná maličkosť môže zničiť životy dvoch rodín a vystupňovať tak silnú túžbu po pomste a nenávisť do vražedných rozmerov..perfektné čítanie

Zena v klietke (Frantik, 6.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Neobyčajne pútavý triler o bezbrannej žene, ktorá musí znášať utrpenie, o jednom tvrdohlavom kriminalistovi a o páchateľovi, ktorý nepozná zľutovanie. Napínavé čítanie a súčasne sonda do temných hlbín ľudskej duše. Po traumatickej udalosti, ktorú komisár Carla Morck prežil počas služby, ho preložili do nového Oddelenia Q, kde sa má zaoberať nevyšetrenými prípadmi z minulosti. Prípad mladej političky Merete Lynggaardovej, ktorá pred rokmi zmizla bez stopy, v ňom prebudí detektívne inštinkty, ktoré považoval za dávno vyhasnuté. Pri pátraní mu účinne pomáha svojrázny arabský prisťahovalec Asad, ktorého prítomnosť v príbehu je zdrojom multikultúrneho napätia i mnohých humorných situácií. Čím hlbšie Carl Morck preniká do prípadu, tým väčšie nezrovnalosti nachádza. Naozaj je možné, že tá žena ešte žije, že ju niekto väzní a týra na neznámom mieste? Autor sa pohráva s detailmi, s potešením dávkuje dej a na konci pozvoľna spája jednotlivé diely skladačky. Zápletka je zložitá, premyslená do najmenšieho detailu. Máloktorému autorovi sa podarí vytvoriť takú napätú atmosféru. Kniha je ako stvorená na námet pre úspešný seriál alebo filmové plátno

Zena v klietke (Veronika Jurčišinová, 1.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
táto kniha sa ku mne dostala ako darček..pravdu povediac, trvalo dhlsie kym som sa dostala do deja, ale postupne sa mi kniha zapacila a do dvoch dni som ju precitala....je zaujimavo napisana, ako sa prelinaju deje z casovo roznych obdobi, ako vsetko so vsetkym suvisi ...miestami sa clovek zasmeje ale aj ho strasie pri myslienke ako tá ,,žena v klietke" žila.....odporučam precitat, bola do moja pra kniha s krimi tématikou ...

zena v klietke (Ing.Miriama Kollárová, 14.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Velmi dopre prepracovany dej strhne citatela od zaciatku. Myslienka je skvela a zaroven mraziva. Ak je niekto fanusikom krimi zanru tak tato kniha je prenho ako stvorena. Precitajte si ju :-)

odporúčam (Zuzana, 9.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
veľmi dobrý priemer =) fanúšikom detektívok odporúčam prečítať...plná napätia ale aj "humoru" vďaka Asadovi =D a asi skúsim aj ďalšie Jussi-ho diela =)

úžasná (nika, 28.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
moja prvá kniha takéhoto žánru. je písaná pútavým štýlom kde autor zachytáva osudy kriminialistu ktorý prišiel o kolegu pri zásahu a političky, ktorú uniesli.. Vyšetrovanie do už uzavretého prípadu prináša viac svetla a postupne sa zisťuje že šlo o únos.. Autor popisuje aj Mereetin únos do takmer každučkého detailu..Otázkou znie prečo bola unesená? Stojí za tým politický dôvod alebo osobné vzťahy. Táto kniha nieje len pútavá ale nachádzajú sa tu i humorne ladené pasáže .. Odporúčam ju je to perfektné čítanie

vynikajúci román (Mily, 24.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Moja prvá kniha od tohto autora. Výborné čítanie, napínavý dej. vrelo odporúčam.
Všetky komentáre (11)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je deväť mínus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Prečo si niekedy nevyjdeš s Tagem Bagessenom?“ dorážala na ňu jej sekretárka, keď sa vyhýbali v malej modrej audine kalužiam na parkovisku parlamentu v Christiansborgu. „Dobre viem, že mnohí by si s tebou niekam vyšli, ale on je z teba celý paf. Koľkokrát sa už pokúšal pozvať ťa na rande? Zrátala si niekedy, koľko odkazov ti nechal na stole? Naposledy dnes. Daj mu predsa šancu, Merete.“
„Prečo mu ju nedáš sama?“ Merete na ňu zazrela a hodila na zadné sedadlo kopu zložiek s písomnosťami. „Čo by som si počala s hovorcom za dopravu zo strany Radikálny stred, vieš mi to povedať, Marianne? Som azda nejaký kruhový objazd v Herningu?“
Merete pozrela smerom k Múzeu zbraní, kde stál muž v bielom baloniaku a fotografoval budovu. „Odfotografoval si aj ju?“ Potriasla hlavou. Pocit, že ju niekto sleduje, ju začal obťažovať. Úplná paranoja. Už by si mala odpočinúť.
„Tage Baggesen má tridsaťpäť rokov a vyzerá bohovsky dobre. Možno by mal zhodiť niekoľko kíl, ale na druhej strane má usadlosť vo Vejby. Áno, a myslím, že aj nejaké pozemky v Jutsku. Čo viac by si chcela?“
Merete na ňu pozrela. Skepticky potriasla hlavou. „Áno, má tridsaťpäť a ešte býva s mamou. Vieš čo, Marianne, vezmi si ho sama. Si z neho celá paf. Vezmi si ho. Je tvoj!“
Vzala sekretárke z rúk štós spisov a položila ich na sedadlo k ostatným. Hodiny na palubnej doske ukazovali 17.30. Už mešká.
„Tvoj hlas bude dnes večer v parlamente chýbať, Merete.“
„No a?“ pokrčila plecami. Pri vstupe do politiky uzavrela s predsedom klubu Demokratickej strany dohovor, že po šiestej hodine večer je voľná, ak nepôjde o nejaké dôležité zasadnutie alebo hlasovanie. „To nie je problém,“ povedal jej vtedy, lebo si uvedomoval, koľko hlasov pritiahla. Tak že by to nemal byť problém ani dnes.
„Priznaj sa, Merete. Kam ideš?“ Sekretárka zvedavo sklonila hlavu. „Ako sa volá?“
Merete sa na ňu pousmiala a zabuchla dvere. Bol najvyšší čas, striasť sa Marianne Kochovej.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x