bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Zachráň ma

Vydavateľ: Motýľ s.r.o. (Vydavateľstvo Motýľ, s.r.o.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:325
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:45

Lepšia cena: 9,16 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 9,37 € (vrátane DPH)
Bežná cena:10,90 €
Ušetríte: 1,53 € (zľava 14%)
Lepšia cena
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Zachráň ma

Takýmto spôsobom na ňu nenápadne dozerá. Melly je totiž veľmi plachá, pretože sa narodila s materským znamienkom na tvári, kvôli ktorému je terčom každodenných posmeškov spolužiačky Amandy.
Keď sa Amanda znova pustí do Melly, Rose je pripravená zakročiť, ale práve v tej chvíli školskou jedálňou otrasie obrovský výbuch a budovu zachváti požiar. Rose sa musí v zlomku sekundy rozhodnúť, koho zachraňovať, pretože ohrození sú všetci. Má právo zachrániť vlastné dieťa, aj keď to znamená obetovať dieťa niekoho iného?
Jej rozhodnutie napokon ohrozí nielen ju, ale aj všetkých, ktorých má rada. Keď sa však na povrch dostanú nekalé praktiky miestnej továrne aj tajomstvo z Rosinej minulosti, vezme Rose veci do vlastných rúk a riskuje život, aby ochránila svoje dieťa, rodinu, manželstvo - a samu seba.

Detaily o knihe

Názov: Zachráň ma

Objednávací kód NA325952

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Kniha (Adriana, 10.6.2016) Odpovedať

príjemné čítanie
Rosina dcera, Melly, je sikanovana spoluziackami, preto Rose okrem ineho pomaha v skolskej jedalni, aby tomu predisla. Dojde vsak k vybuchu. Ked sa Rose preberie, vidi Amandu, ktora Melly sikanovala, ze je zranena a pomoze jej aj inej jednej ziacke von z jedalne. POtom uteka na WC zachranit Melly. V nemocnici sa vsak dozvie, ze Amanda sa nasla na schodisku vo vaznom stave. Vsetky matky ju preto odsudzuju, ze nepomohla cudziemu dietatu. Dokonca matka Amandy na nu chce podat zalobu. Rose sa vsak neciti vinna, zacne v tom sprtat a nakoniec nic nie je tak, ako sa zda. Nooo....toto je presne namet, ktory vymysla Jodi Picoult. A predpokladam, ze keby pisala knihu ona, tak dopadne uplne inak :). Namet bol fajn, normalne som sa zamyslela nad jednou otazkou: Ak by ste mali len jednu sedacku a viezli by ste svoje a cudzie dieta, ktore by ste polozili do sedaky??? Kniha bola hlavne v zavere napinava, koniec som necakala, ale miestami ma nudila. Skoda, davam priemernu 3.

Kniha o rodine a o rozhodovaní (Lenka Šišmičová, 7.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha Zachráň ma.. Ako názov vypovedá, bude o zachraňovaní. Matka dozerá pri obede v školskej jedálni, aby mohla zároveň dozerať aj na svoju dcéru, ktorá sa občas stane terčom šikanovania. Matka ju chce ochrániť, a preto dohovára dcérinej spolužiačke. Vtedy ale vypukne v škole požiar a ona sa musí rozhodnúť - ktorú zachráni? Svoju dcéru, ktorá je ďalej alebo jej spolužiačku, ktorá stojí hneď vedľa? Samozrejme, najlepším riešením je zachrániť obe, ale či sa jej to podarí... Jej rozhodnutie má dopad nielen na ňu, ale na celú rodinu. Mne osobne bolo hlavnej postavy niekedy ľúto, to, ako sa k nej správali ostatní obyvatelia mesta, neviem, či by som také správanie dokázala. Postupne sa príbeh preniesol do žánru kriminálky a detektívky - a z obyčajného požiaru v škole (ževraj) bolo zrazu niečo oveľa viac, z obyčajnej pracovnej nehody, ktorá sa odohrala pred siedmimi rokmi je zrazu udalosť zasahujúca do súčasnosti. Veci z minulosti nemôžeme skryť a zatajiť - určite sa objavia. Kniha sa nestala mojou obľúbenou, no napriek tomu to bolo čítanie napínavé a zaujímavé. Určite knihu Zachráň ma odporúčam :)

Skvelá kniha o skvelej mame (Miška, 4.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je to skvelý príbeh o matke, ktorú si ja dovolím nazvať ozajstnou hrdinkou a ktorá má odo mňa veľký obdiv. Nie len, že prekonáva ťažké situácie a tiež čelí zlým nástrahám, ale neuteká pred problémami. táto kniha je jednoznačne jednou z tých, ku ktorý sa rada vraciam a ktoré si rada prečítam zas a znova. Ten príbeh, dej, napätie autorka to všetko podáva tak dôveryhodne a pútavo, že sa vám len ťažko chce od tej knihy odtrhnúť.A keďže každá kniha by nám mala niečo dať, mne táto kniha dala iný pohľad na veci a hlavne ma naučila to, že pred problémami a vlastnou minulosťou neutečieš!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x