bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Stres

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Stres

Skúmajte:
- ako stres pôsobí
- ako mu môžete čeliť
- ako mu predchádzať

Stres sa stáva novodobou epidémiou, sprevádza nás takmer na každom kroku. Tri z piatich návštev u lekára súvisia s ťažkosťami so stresom, preto túto skutočnosť netreba podceňovať. Čo je teda stres, na koho vplýva a ako mu možno čeliť?

Táto prehľadná a užitočná kniha zrozumiteľnou formou vysvetľuje príznaky a príčiny stresu. Zdôrazňuje, že stresovaný človek nie je slabý, pretože stres je neodvrátiteľnou súčasťou života v 21. storočí. Aj najvýkonnejší a najúspešnejší ľudia zažívajú veľa stresu. Doktorka Middletonová ponúka overené techniky na zvládnutie tohto problému a vyvracia predstavu, že jediným riešením je zbaviť sa pracovných povinností. Ak úspešne zvládnete stres, budete sa cítiť omnoho lepšie a vaša výkonnosť sa zvýši, aj keď sa nestanete supermužom či superženou.
Ak niekedy máte pocit, že vám hrozí vyhorenie, alebo už trpíte akútnym stresom, doktorka Middletonová vám pomôže prekonať tieto situácie aj za predpokladu, že život na vás stále bude klásť vysoké nároky.

Z anglického originálu Stress (Lion Hudson plc, Oxford 2009) preložila Elena Diamantová.

Detaily o knihe

Názov: Stres

Originálny názov: Stress

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Odkazy

Hodnotenie čitateľov

Knihu ešte nikto nekomentoval, budete prvý.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri plus sedem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Pracujem s rozličnými ľuďmi v najrôznejších situáciách – na ich pracovisku, v školách, v ich komunite, pri práci aj u nich doma. Keďže sa stávam súčasťou života týchto ľudí, stretávam sa i s množstvom problémov. Rozprávajú mi o svojich cestách, o tom, čo prežili, o ťažkostiach, s ktorými bojujú, a prostredníctvom ich príbehov mám možnosť aj výsadu deliť sa o emocionálne skúsenosti s mnohými ľuďmi a sledovať, čo v nich tieto emócie vyvolali. Naučila som sa veľa – omnoho viac ako počas celého štúdia - o tom, aký dopad mali určité životné okolnosti na bežných ľudí, či už to boli vyhrotené emócie, ťažkosti so závislosťami, traumatické spomienky, alebo zložité, neprimerané predstavy o sebe a okolitom svete.
Pri písaní tejto knihy som získala ďalšiu možnosť podeliť sa s poznatkami, ktoré som nadobudla pri svojej práci. No keď mám byť úprimná, jej písanie bolo veľmi odlišné, a to z jedného zásadného dôvodu. Hoci naozaj dobre chápem problémy, s ktorými som sa zaoberala v predchádzajúcich knihách, nešlo vlastne o nič, čo by sa ma priamo týkalo. Boli to otázky, ktorými som sa oboznamovala prostredníctvom druhých, keď som bola svedkom ich ťažkostí a využívala teóriu, ktorú som už poznala. Ochotne priznávam, že s týmto problémom sa konfrontujem dennodenne - podobne ako mnoho iných ľudí - a keďže sa chystáte prečítať si túto knižku, nepochybne sa týka aj vás.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x