bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Potomkovia

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Potomkovia

Píše sa rok 2076. Kira Walkerová, šestnásťročná začínajúca lekárka, žije v krajine rozdelenej občianskou vojnou, medzi ľuďmi zúfalo bojujúcimi o prežitie. Na ich záchranu však treba aj niečo viac než len liek proti smrtiacemu vírusu RM, ktorý vykynožil takmer celé ľudstvo. Nestačí už ani mier s potomkami, geneticky zostrojenými bytosťami, ktoré vírus vypustili. Ak sa ľudia chcú zachrániť, musia sa pozrieť na seba, na svoj svet, na všetky chyby, ktorých sa dopustili, a nájsť niečo, čo naozaj stojí za záchranu – vidieť v konci nový začiatok.
Román Dana Wellsa Potomkovia je prvotriedny postapokalyptický triler, vzrušujúca, riskantná, rýchla jazda plná dobrodružstiev, lásky a napätia, ktoré nás neopustí do poslednej stránky a núti nás netrpezlivo čakať na ďalšie pokračovanie.

Z anglického originálu Partials (HarperCollins Publishers, New York 2012) preložil Oto Havrila.

Detaily o knihe

Názov: Potomkovia

Originálny názov: Partials

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Potomkovia (Evita, 15.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som dostala, ako darček, lebo milujem sci-fi...Keď som prvý krát zahliadla informáciu o tom, že vo vydavateľstve IKAR vychádzajú Potomkovia Dana Wellsa, pomyslela som si, že ide len o ďalšiu knihu, ktorá sa zaradí (a možno i stratí) medzi množstvom ďalších kníh tohto žánru - no samotní Potomkovia sú vynikajúci a taktiež záhadní, takže mňa osobne veľmi bavili.Dej rýchlo napreduje a kniha by nemala nikoho začať nudiť. V príbehu dominuje romantika, s ktorou to autor podľa mňa trochu preháňa, ale dievčatám sa to bude určite páčiť. Kniha je určená na oddychové čítanie ... je výborná. Odporúčam ju určite všetkým dievčatám a tým, ktorým sa páči apokalyptické sci-fi a nemajú náladu na ťažší román. Príjemným bonusom je aj sexy hlavná hrdinka. dúfam, že sa čoskoro dostanem aj k pokračovaniu :)

prekvapená (Renáta, 4.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Túto knihu som si kúpila napriek tomu , že moji známi z nej nemali príliš veľký zážitok. A tak som bolla nakoniec prekvapená prečo nie , keď je to vážne super kniha a dúfam, že jej pokračovanie bude taktiež zaujímavé. Som zvedavá, koho si nakoniec Kira vyberie :) Proste zaujímavé sci-fi

vyborna kniha krfy bude pokracovanie (nepodstatne, 30.11.2014) Odpovedať

Vyborna kniha ale toto je uz treti roman ktoremu nevydaju pokracovanie. Naco vydaju jeden diel ked potom nemaju v plane vydat dalsie? Tak to bolo aj s romanmi zahrada vecnosti a darcovia banka tiel I ked to ma zase nastvalo ine vydavatelstvo fortuna . Nezaradili si ich do editorskeho planu a ja sa pytsm naco toto robia? Ked uz nieco zacnem tak to dokoncim ... som nastvana lebo mam pocit ze ikar nas odbije tiez argumetom zial nemame to v editorskom plane ale to neuvedu pri knihe ked ju vydaju. Zavazky voci citatelom im nic nevravia. Som ozaj nahnevana zrejme to nebol taky trhak ako cakali.

OTáZKA (pepan, 20.6.2014) Odpovedať

existuje šanca, že niekedy v budúcnosti v ikare výdu pokračovania tejto skvelej knižky?

nie (ka, 28.10.2014) Odpovedať

ak ja a ty rozhodne. čiže nikdy.

mimoriadne (Veronika Berdáková Pavlík, 22.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
tak táto kniha ma ozaj prekvapila. Za dva dni som ju mala prečítanu, bola napínava ale aj krásne zvláštna. Páčila sa mi myšlienka aj prešpekulovaný dej. Veľmi sa teším na pokračovanie. Odporúčam každému či už ste sci-fi fanatik alebo nie. Mna zaujala a to takého knihy nečítavam. Tie písmenka Vás nepustia od knihy....(-: A je plná zvratov tak sa do toho pustite...

vynikajúce... prekvapenie (Barbora Jagnešáková, 28.4.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
teda aspoň pre mňa :) kniha ma dostala, som strašne zvedavá na pokračovanie, pretože taktýto koniec si ho doslova žiada! Po dlhšom rozbehu nasledovala jedna parádna jazda, kniha má všetko, čo má dobrý príbeh mať, rozhodne odporúčam! PS - PROSÍM o info, či chystáte v Ikare pokračovanie?! ďakujem vopred :)

Odpoveď (Bux.sk, 28.4.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, žiaľ, pokračovanie zatiaľ neplánujeme.

ďakujem za odpoveď (Barbora Jagnešáková, 28.4.2014) Odpovedať

joj to je škoda :( aj keď sa ho dožadujú čitatelia?

Odpoveď (Bux.sk, 5.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Je nám to ľúto, zatiaľ ho v pláne nemáme :(

prosím info (Ž. Síkorová, 17.2.2014) Odpovedať

Bude aj pokračovanie? Kedy? Ďakujem

Perfektnéééééé (Dominika, 18.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Akurát som dočítala túto knihu a som z nej nadšená ako ešte zo žiadnej predtým. Jednoducho skvelá kniha- perfektná myšlienka, skvelý dej, pri ktorom sa človek nenudí ani keby sa chcel :) neustále niečo prekvapujúce, žiadna nuda.... Perfektná kniha, skutočne som lepšiu ešte nečítala :) žiadne nudné dlhé opisovačky, proste samá akcia... a záver je tiež skvele napísaný :) proste bomba :) odporúčam skutočne všetkým!!!! nie je to žiadne upírska sága ani nejaký románik, proste paráda! ODPORÚČAM!!!!!!!!!

perfecto (Pavol Melišo, 17.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborná post-apokalyptická kniha ktorá ma ani trochu nenudila. Akcia slušná, post-apokalyptický výzor nemá chyby, potomkovia dokonale vytvorený a hlavnú hrdinku by som chcel mať za priateľku. P.S. Neverím, že RM vypustili potomkovia.

Potomkovia (Lucia, 6.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prave docitana a mne osobne sa velmi pacila :) o to viac ze sa mozem tesit na pokracovanie (aspon teda dufam ze bude :))

potomkovia = deti (Michaela Töröková, 4.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Ešte mi pár strán chýba do konca, ale kniha je dobrá. Na YA, či podobné zamilované SF dystópie je dokonca dosť dobrá :). Viem si ju predstaviť aj sfilmovanú, alebo ako hru (niečo ako Fallout, či Metro, alebo podobné postapokalyptické hry). A aj keď ten dej je dosť priamočiary, je tam pár zaujímavých postrehov... Hneď prvá strana je ako ľadová sprcha, také vhodenie do stredu problému... veľmi smutné.. a keď si človek uvedomí, že rovnaký stav trvá už 11 rokov...A potom je tu aj samotná myšlienka ovládania ľudí zákonmi (znižovania veku núteného otehotnenia), strachom, silou. Popri snahe hlavnej hrdinky nájsť protiliek, je tu aj jej vzťah s priateľom, či nepriateľom. Asi by som to skôr odporučila pre čitateľov od 13 r., pretože už budú mať v 7. ročníku prebratú biológiu človeka a snáď im niečo povedia aj tie lekárske "prkotiny" :). A ak hľadáte niečo podobné, mohla by vás zaujať aj kniha Naprieč vesmírom.

Potomkovia (Júlia Danihelová, 4.2.2013) Odpovedať

Túto knižku som si kúpila kôli tomu, že sa mi páčila jej obálka. Námet knižky bol vcelku dobrý ale boli tam úryvky, ktoré som čítala tak že som ich preskakovala. Zbytočné rozpisovanie lekárskych prkotín, ktorým laik nerozumie:)

Potomkovia (Janka, 14.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Úchvatná kniha s ktorou sa človek rozhodne vie vžiť. Námet knihy ma nesmierne potešil keďže prinúti človeka zamyslieť sa kam vlastne ľudstvo speje. Pasáže popretkávané napätím a očakávaním čo sa stane, prinútia čitateľa prečítať knihu priam na jeden dúšok. Rozhodne odporúčam.

Človek vs. Potomok? Alebo človek vs. človek? (Lenka Matejíková, 8.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čo sa stane, ak prežitie ľudstva závisí na tom, že človek bude ľudský? Že bude ľudský k neľuďom, ktorých umelo vytvoril, a ktorí pred jedenástimi rokmi zapríčinili vyhynutie viac ako 99% obyvateľstva zeme? Že dokáže počúvať a pochopiť, že nie je všetko tak, ako to vyzerá? Stane sa to, že prídu problémy. A to obrovské... Keď som prvý krát zahliadla informáciu o tom, že v ikare vychádza YA dystópia Dana Wellsa, pomyslela som si, že ide len o ďalšiu knihu, ktorá sa zaradí (a možno i stratí) medzi množstvom ďalších kníh tohto žánru. No keďže som bola zvedavá, ako pojme túto tému muž (okrem Westerfelda som sa s mužským pohľadom "na vec" veľmi nestretla), knihu som si zohnala a prečítala. Priznám sa, že spočiatku sa čítanie zadŕhalo. Svet bol zaujímavý, tušila som problémy, intrigy, vzťahy... no hlavná hrdinka mi nesmierne liezla na nervy. Kira si podľa mňa len myslela to, čo väčšina 16-ročných dievčat - že vie všetko lepšie, ako ostatní. Možno to nebola pravda, no spočiatku ničím nedokázala opak. No po jej návrate z Manhatannu sa veci zmenili. Na moju škodu sa tak stalo približne o polnoci. Dopadlo to tak, že som stihla ledva dve hodiny spánku pred nástupom do práce :D Ale stálo to za to! I keď Kirino správanie bolo stále dosť nelogické a i keď mi trochu chýbala tá správna "chémia" vo vzťahoch, kniha mala spád, napätie, akciu i nečakané odhalenia. O potomkoch stále tak veľa nevieme! A koniec... Koniec bol vlastne len začiatkom Kirinej cesty, na ktorú som nesmierne zvedavá...

Ako inak....Amerika ;) (Katarína Greňová, 3.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Potomkovia ma celkom bavili. Zaciatok pribehu sa mi tazko cital, neviem, nejako som mala problem so slovenskym prekladom. Nastastie bol dej zaujimavy. Ako inak, v Amerike zostali posledni ludia na Zemi (okolo 40-tisic) a bojuju o prezitie. Problemom su potomkovia, ktori, vytvoreni ludmi na boj, sa vzburili a udajne vypustili virus RM, ktory vyhubil takmer cele ludstvo. Pribeh sleduje skupinu ludi v komunite, ktori sa snazia najst liek proti virusu, a tak dat ludstvu nadej na buducnost a taktiez najst sposob ako vyhubit potomkov. Je to pribeh o priatelstve, dovere, nadeji, odvahe, laske, moci. Ako som sa dozvedela, Potomkovia je prva cast trilogie, takze sa tesim na pokracovanie:)

Hodnotenie - Potomkovia Dan Wells (Ján Hlodák, 31.10.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Veľmi dobre spracovaný dej a príbeh takisto. Čo ma najviac potešilo bolo, že to nie je tá typická "love story". Také príbehy nemám veľmi v obľube. Ale autor nezabudol ani na túto dôležitú zložku príbehu. Isteže sa v nej nachádza ten "milostný trojuholník", ale nie je až tak vrúcne opisovaný. Taktiež samotný potomkovia sú vynikajúci. A takisto trocha záhadný. Pretože si stále nie som istý, či vírus RM vytvorili oni!... Tým sa dej stáva zamotanejším. Dúfam, že pokračovanie vyjde už čoskoro, pretože chcem vedieť ako to bude ďalej. Koho si nakoniec Kira (hl. hrdinka) vyberie. Či Marcusa alebo Samma - potomka. Ja osobne dúfam, že to bude Samm. Bolo by to zaujímavé. A nakoniec dúfam, že naša existencia predsa len nevymrie. Aj keď... jeden nikdy nevie. :) --> Samozrejme, že odporúčam hlavne milovníkom sci-fi sveta, ku ktorým sa hrdo hlásim aj ja... :-)

prosím info (Sikorová, 29.10.2012) Odpovedať

Prosím vyjde pokračovanie?

pokračovanie (Ján Hlodák, 31.10.2012) Odpovedať

v angličtine vyjde vo februári, takže si ešte trocha počkáme. A myslím, že keď vydavateľstvo začne vydávať trilógiu, tak vydá všetky časti a nie len jednu... :)

Partials :D (Janči, 22.9.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
vynikajúca kniha... teda pre sci-fi fanatikov.. :D veľmi dobre vymyslený dej aj postavy.. už sa teším na Fragments... teda 2. časť.. dúfam, že bude.. :)

hh :) (Saš, 3.9.2012) Odpovedať

"DAla by som si " :) :D
Všetky komentáre (24)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Kira stála na rohu ulíc Turnpike a Prospect v tieni starej zničenej reštaurácie jeden blok domov od nemocnice. U Aladina. Zdalo sa, že tu kedysi predávali kebab, ale teraz bolo všetko spustošené a zarastené trávou. Rozlezený pavinič jej umožnil nebadane nazerať sa za roh a pozorovať nemocnicu. Už sa tam začali schádzať ľudia. Rozkríklo sa to.
„Isolde to ide dobre,“ zamrmlala. „Zdá sa, že ľudia jej ako známej spolupracovníčke Senátu veria.“
„Senát zistí, že to bola ona,“ obávala sa Soči. „Za to ju zabijú.“
„Aj keby to zistili, nič sa jej nestane,“ uistila ju Kira. „Je tehotná. Ani Mkele nebude riskovať, neublíži jej.“
„Načisto stratí tvár,“ povedala Soči. „Zabiť dieťa by bolo to najmenej, čo by vo svojom živote spravil.“
„Nič sa jej nestane,“ zopakovala Kira. Urobila niekoľko krokov, aby vyskúšala nohu. Stále ju príšerne bolela a pri predstave, akú zaťažkávaciu skúšku jej pripravila, sa uškrnula. Chvíľu mlčky premýšľala, potom si sňala z pleca batoh a otvorila lekárničku.
Soči zamračene sledovala, ako vytiahla injekciu a fľaštičku naloxu. „Drogy?“
„Ledva chodím,“ zastonala Kira a pripravila ihlu. „Ak mám celú noc utekať pred ostrostrelcami z Obrany, musím si dať viac liekov proti bolesti.“
Soči sa usmiala. „A vzala si dosť pre všetkých?“
„Buď ticho!“ Kira si pichla do nohy injekciu a priložila si na ranku obväz. Takmer okamžite pocítila reakciu: nie v nohe, ale v hlave, narušené vnímanie, spomalené pohyby. Morfium bolo silné. Nedala som si priveľa?

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x