bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Čo nás čaká po smrti

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Čo nás čaká po smrti

Človek sa zväčša nebojí smrti samej osebe, bojí sa predstavy nebytia – stavu, keď prestane existovať. Predstava nebytia je nám taká cudzia, že sa s ňou nedokážeme stotožniť. Nechceme prestať vnímať život, nechceme prestať existovať. Keď myslíme na smrť a na to, čo môže nasledovať, zaujíma nás naše osobné prežitie. Bojíme sa, že stratíme najvnútornejšie myšlienky a pocity – samu podstatu ľudského bytia. Keby sme sa smrti nebáli, keby sme s určitosťou vedeli, že ďalej budeme žiť, náš život by nadobudol hlbší zmysel. Vedeli by sme, že naša duša je na ceste vývoja. Jeho smer nie je náhodný ani bezúčelný. Z určitého dôvodu existujeme a budeme existovať večne...
Kniha Čo nás čaká po smrti prináša významné vedecké a osobné dôkazy o tom, že naša osobnosť neumiera spolu s naším telom. Autorka majstrovsky spája empirický svet vedy s éterickým svetom ducha a prináša výskumom podložené argumenty o prežití duše. A čo je najdôležitejšie – dáva nám nádej.

Detaily o knihe

Názov: Čo nás čaká po smrti

Originálny názov: What Happens After Death

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Co nas caka po smrti (Janka Grznarova, 10.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prva cast knihy je dost vedecky spracovana ale druha cas je uplne skvela. V Prvej casti autorka spomina rozne vedecke teorie o posmrtnom zivote. Dalsia cast je prezentovana ako inkarnacia jednej duse vo viacerych zivotoch ide o opis jednotlivych zivotop pocas inkarnacii. Odporucam kazdemu kto sa zaujima o problematiku inkarnacii a zivote po smrti....

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť plus šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Väčšina ľudí sa bojí zomierania tak, že o tejto téme nechce vôbec diskutovať. Patrí medzi tie témy, o ktorých sa hovorí šeptom a s najväčšou neochotou. Najradšej by sme na túto nechutnú tému zabudli a sústredene si donekonečna vychutnávali radosti života. No i keď budeme túto pochmúrnu perspektívu nášho nevítaného zániku ignorovať, neznamená to, že sa jej vyhneme. Z času na čas, najmä keď prežívame osobnú krízu a predstava smrti vystrčí svoju škaredú tvár, v nemom ochromení začneme uvažovať o tej nevyhnutnej chvíli.
To, čoho sa bojíme, nie je smrť sama, ale perspektíva nebytia, či stav absolútneho zániku bytia. Stav nebytia je nám taký cudzí, že si ho vôbec nedokážeme predstaviť. Dôvod, prečo sa nevieme postaviť zoči-voči smrti spočíva v tom, že sme takí hlboko ponorení do vlastného pocitu vedomia, že nedokážeme zniesť predstavu jeho definitívnej straty. Nejde ani tak o to, že sa nechceme života vzdať, ale že ho nechceme prestať prežívať. Nechceme prestať jestvovať.
Mnohým ľudským tragédiám a žiaľom by sa dalo predísť, keby sme sa nebáli umierania, keby sme necítili takú veľkú beznádej pri pomyslení na nebytie. Myšlienka na koniec vlastného vedomia je často menej traumatická a bolestná než predstava konca blízkej, milovanej osoby. Neopísateľná, srdcervúca bolesť zo straty milovaného človeka sa nevyrovná nijakej inej bolesti. Neexistuje nič, čo by ju mohlo utíšiť. Nijaké náboženské presvedčenie, nijaké slová útechy nie sú schopné neutralizovať alebo aspoň zmierniť strašný pocit neznesiteľnej prázdnoty a zúfalstva. Dôvodom tohto zúfalstva je pocit, že táto osoba je pre nás neodvolateľne stratená, že jej osobnosť prestala existovať, že už nikdy nebudeme prežívať spoločnú lásku či dokonca bolesť. Náboženstvo nám možno ponúka nádej na budúci život v oveľa lepšom svete, no vo chvíli smrti sú naše najhlbšie náboženské presvedčenia vystavené skúške ohňom a často ich s hnevom a odporom odvrhneme.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x