bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Narodeniny

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:53

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Narodeniny

Valerie Wyattová je kráľovná dobrého vkusu a pekného bývania a vedie úspešnú televíznu šou, v ktorej divákom radí, ako si zariadiť byt či usporiadať svadobnú hostinu. Odkedy sa v mladosti rozviedla, všetku svoju ctižiadosť vložila do budovania kariéry a už roky je vo svojej profesii na vrchole. Prečo však nie je šťastná? Ani nekonečné hodiny cvičenia s osobným trénerom, ani starostlivosť najlepších newyorských kaderníčok, ani skvelá práca plastických chirurgov nedokáže zmeniť nič na tom, že Valerie práve dosiahla šesťdesiat rokov.
Valeriina dcéra April nemá nijaký ľúbostný život, ani chvíľu oddychu, ani nádej, že sa to v dohľadnej budúcnosti zmení. Jej obľúbená jedinečná reštaurácia v centre New Yorku, kde je nielen majiteľkou, ale aj šéfkuchárkou, pohlcuje všetku jej energiu. Ale či už je na to April pripravená alebo nie, jej život sa zmení vo chvíli, keď si ráno uvedomí, že má tridsať rokov. A čo dosiahla? Má reštauráciu, no nemá ani muža, ani deti.
Jack Adams zavesil profesionálnu futbalovú kariéru na klinec, pôsobí ako športový komentátor a analytik, vo voľných chvíľach si najradšej užíva s dvadsaťročnými dievčatami. Ale po pamätnom halloweenskom večierku sa zobudí v deň svojich päťdesiatych narodenín s boľavým chrbtom a zrazu sa cíti na svoj vek.
Desivá rukojemnícka dráma spojí osudy dvoch ľudí, ktorým sa život zrazu obráti naruby. V románe, ktorý sa začína jednými narodeninami a končí sa inými, Valerie, April a Jack zistia, že život sám osebe môže byť oslavou – a jeho najväčšie dary sú vždy prekvapením.

Z anglického originálu Happy Birthday
(Delacorte Press, a Division of Random House, Inc.,
New York 2011) preložila Tamara Chovanová.

Dostupné verzie titulu

Narodeniny Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Narodeniny

Originálny názov: Happy Birthday

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

narodeniny (Veronika Berdáková Pavlík, 30.6.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
Stále mám pocit ..pustit sa do Steelovej alebo nie ? Môže mi ešte niečo dať ked som od nej už prečítala cca 30 kníh? A stále ked sa do toho pustím som príjemne prekvapená....je úžasná, stále vie ako upútať čitateľa, krásna kniha krajšia ako Veľké dievča a to oveľa. Neľutujem že som sa do nej pustila.

Pohodové čítanie (Lia, 24.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Daniel Steel, kráľovná romantických príbeho, ma opäť raz nesklamala :) Príjemné čítanie s dávkou napätia. Príbeh sa odohráva v období narodenín. Troch ľudí - matku a dcéru, ktoré úplne pohltila práca a bývalého profesionálneho športovca. Ich životné cesty pretne osud...

narodeniny (jaroslava urbanova, 20.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
velmi pekna kniha,dobre sa cita,zaujimavy dej od zaciatku do konca,odporucam si ju precitat,autorka ma este nesklamala,rada citam jej knihy.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko mesiacov má rok?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Deň po Novom roku bola Valerie na obede s April. Jackovi poslala fľašu Cristalu s odkazom: Ďakujem za najkrajší Silvester v mojom živote. Valerie. Počas obeda sa o tom zmienila April. Zhodli sa, že Jack je milý chlap, i keď chodí s dvanásťročnými babenkami, ako sa vyjadrila April. Keď s nimi prišiel do jej reštaurácie, väčšina jej pripadala ako zlatokopky, ale jemu to očividne neprekážalo.
Valerie sa zdôverila dcére, že Jack ju pozval na Superpohár, a April neverila vlastným ušiam.
„Ale ty predsa šport nenávidíš, mami. A o futbale vieš ešte menej ako ja, čo je naozaj málo.“
„Máš pravdu, ale Jack mi na Silvestra povedal, že človek by mal byť otvorený životu, začínať nové veci, stretávať sa s novými ľuďmi, otvárať nové dvere. Myslím, že to je najlepší liek proti starnutiu. Šport možno nenávidím, ale mohla by to byť zábava. Prečo by som to neskúsila?

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x