bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Posledný prístav

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 9,- €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Posledný prístav

V najnovšom románe Patricie Cornwellovej Posledný prístav sa znovu objavuje hlavná hrdinka Kay Scarpettová spolu s Marinom, Bentonom a Lucy. Dej sa sústreďuje okolo doktorky, ktorá rozpráva svoj príbeh.

Posledný prístav je doslova prístavom smrti. Do Port Mortuary v Doveri privážajú mŕtvych vojakov, obete z oblastí ozbrojených konfliktov vo svete. Na začiatku kariéry musela doktorka Scarpettová zaplatiť za štúdium službou v armáde a poslali ju do Juhoafrickej republiky, aby vyriešila tamojší hrozný prípad. Po vyše dvadsiatich rokoch, keď sa doktorkina kariéra úspešne rozbehla, ju jej vojenská minulosť znovu prenasleduje. Povolajú ju na vojenskú základňu v Doveri, kde sa oboznamuje so špeciálnym program virtuálnych počítačových pitiev.
Medzičasom sa v Cambridgeskom forenznom centre v štáte Massachusetts,
ktorému Scarpettová šéfuje, odohrajú veľmi podivné udalosti, ba vyskytne sa prípad, ktorý ju môže zničiť profesionálne aj osobne. Neďaleko jej domu zomrie mladý muž, zrejme v dôsledku srdcovej arytmie. Keď nasledujúce ráno patológovia prezrú jeho telo, zhrozia sa, pretože muža do vaku pravdepodobne zazipsovali ešte živého a následne ho previezli do chladničky Cambridgeského forenzného centra... Doktorka Scarpettová sa ponáhľa z Doveru späť a ešte v noc návratu zistí rozsiahle devastačné vnútorné zranenia, aké dovtedy nikdy nevidela. Naznačuje to, že ide o sprisahanie. Doktorka si uvedomuje, že čelí silnému, neviditeľnému nepriateľovi, ktorý ju chce zničiť. Musí zistiť, prečo mladý muž zomrel a kto mimoriadne brutálnym spôsobom zavraždil ďalších ľudí. Čas sa však nedá zastaviť...
Takúto stránku Kay Scarpettovej čitatelia doteraz nepoznali. Príbeh je plný napätia a noviniek z oblasti najmodernejších technológií. Patricia Cornwellová znovu dokazuje svoju výnimočnú schopnosť zaujať a zároveň zabávať.

Z anglického originálu Port Mortuary (G. P. Putnam’s Sons, New York, USA) preložila Miriam Ghaniová.

Dostupné verzie titulu

Posledný prístav Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Posledný prístav

Originálny názov: Port Mortuary

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

recenzia (Majka Kuncová, 6.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako sa hovorí sto ľudí sto chuti.Mne sa kniha veľmi páčila..moja najobľubenejšia knižna partička Lucy,Kay,Marino a Benton...páči sa mi,že v každej knihe sa dozvieme niečo nove o minulosti Kay..Teraz ju mátal prípad spred 20tich rokov..na začiatku ma Kay zlý pocit nahle po ňu prídu Lucy kontroluje helikoptéru a nedoveruje ani Marinovi...Benton je čudný naozaj je zase v FBI??Zrazu 3 prípady davaju zmysel a maju spoločneho menovateľa?..Najviac sa mi páči keď opisuju pitvu a krok po kroku rozmyšľaju o prípade..naozaj sa pri tom naučím nové veci..a pri tejto knihe som si uvedomila,že ake my máme vlastne nové a nové technológie...Každá postava ma svoju povahu,ktoré je dokonalé opísaná..teším sa na ďalšiu knihu o doktorke a jej nové prípady..Túto som zhltla za 2 a pol dňa...:)

Cakala som viac (Kristina Lipovska, 5.8.2012) Odpovedať

priemerná kniha
Som sklamana a pisem to hned na zaciatok mojho komentara. Od Patricie Cornwellovej a jej doktorky Scarpettovej som cakala viac. A zial, nedockala som sa. Na moj vkus (a pri porovnani s jej starsimi knihami) sa v detektivke prilis filozofuje a hovori v naznakoch. Precitajte si sami a mozno budete mat iny nazor.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je štyri plus deväť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x