bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Cudzia krv

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Počet strán:240
Poradie vydania:1.
Na sklade 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Lepšia cena: 7,48 € (vrátane DPH)
Vaša cena: 7,65 € (vrátane DPH)
Bežná cena:8,90 €
Ušetríte: 1,25 € (zľava 14%)
Lepšia cena
Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,20 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Cudzia krv

Cudzia krv je skutočný príbeh troch priateliek – Zuzany, Karly a Ely, zachytávajúci ich životy od mladého idealistického až po zrelý, ich cestu za sebapoznaním a takpovediac za vlastnou krvou.
Zuzana vyrastá bez rodičovskej lásky. S odhodlaním nežiť život svojej matky a vyhľadať pravého otca spoznáva Karlu, adoptovanú Poloarabku. Ela je bezstarostná, obetuje ambície kvôli dieťaťu. Zuzana sa zaľúbi do svojho profesora, s ktorým objavuje svet, lásku, no ich vzťah pre vekový rozdiel krachuje. Karla bezhlavo odíde s Arabom do Spojených štátov a Ela zostane neplánovane tehotná...
Podarí sa Zuzane nájsť otca, pochopiť matku, zachrániť vzťah s Petrom? Nájde Karla skutočné šťastie v náručí muža z „vlastnej krvi“? Stihne si Ela usporiadať priority, rodinu a byť pre dcéru Barborku najlepšou mamou tak, ako sníva?

Detaily o knihe

Názov: Cudzia krv

Objednávací kód NA201576

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Akcie

Krst krvou

V bratislavskom hoteli tiekla krv. Síce ľudská – 0 Rh pozitív – ale našťastie iba na krste knihy Cudzia krv od Andrey Coddington. Novinku od autorky dvoch bestsellerov, z ktorých sa predalo doteraz 50.000 výtlačkov, krstil herecký pár Eva Matejková a Marián Slovák, tenistka Dominika Cibulková a moderátorka Hana Rapantová, ktorá si neodpustila otázku: „Preboha, a koho je tá krv?!“ Eva Matejková nezaváhala a odvetila: „No predsa cudzia!“ viac

Hodnotenie čitateľov

Cudzia krv (Mária Kalincová, 20.1.2015) Odpovedať

príjemné čítanie
Zvláštna kniha, taká smutno-sladká... Na jednej strane je to príbeh inšpirovaný realitou, na druhej strane autorka občas "skĺza" do "červenej knižnice", až mi to príde také nereálne... Ale kniha sa mi páči, v príbehu lásky Zuzany a Petra som sa kúsok našla, hoci u mňa to zďaleka nedopadlo tak ideálne :-D, a aj som chvíľami pociťovala taký zvláštny, nedefinovateľný smútok z ich odcudzenia. Aj keď sa mi viac páčilo to iskrenie vo vzťahu profesor študentka, malo to väčší "náboj" :-) Na konci som plakala, strata Ely bola úplne zbytočná, ale taký je život... Neviem do akej miery sú tie udalosti, dejové linky reálne, ale otvorený koniec o Barborkinom otcovi sa mi páči, aj keď mi to, ako zvedavej ženskej vŕta hlavou :-D a je mi ľúto, že sa to nedozviem.. Ale aspoň si môžeme rozvíjať svoju predstavivosť ;-)

vynikajuca kniha (Jarmila, 3.4.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Coddington je zaruka kvalita. Ani tato jej kniha nesklamala. Vdaka

príjemné čítanie zo života (Emily, 22.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha sa ľahko čítala, avšak nepohltila ma až natoľko ako autorkina prvotina.... ale neľutujem, že ju mám doma

Od tejto autorky (Zdenka P., 15.3.2013) Odpovedať

priemerná kniha
som mala možnosť prečítať 2 knihy, Židovku a Mal to byť pekný život..Obe knihy boli skvelé,prečítala som ich za jeden večer,resp. jednu cestu domov vlakom. Kedže obe sa mi veľmi páčili,rozhodla som sa kúpiť si aj ďalší titul,no musím povedať,ostala som sklamaná..Priemerný príbeh,priemerne napísaný..Od Coddingtonovej som po jej 2 knihách čakala oveľa viac...Teraz vážne uvažujem,či sa oplatí čítať jej poslednú knihu Predohra...

Opäť nesklamala (Miriama Džupinková, 17.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Rovnako ako iné knihy od tejto autorky sa mi aj táto kniha veľmi páčila. Autorka ma znovu zaujala novatívnym príbehom, do ktorého som sa pohltila od prvého slova až po posledné. Aj keď som bola sklamaná tým, že ten príbeh je len na 240 stranách, pretože ja by som len čítala a čítala ďalej :) Myslím, že aj práve takýmto knihám ako je táto sa oplatí investovať aj do slovenskej literatúry, ktorá je dosť často odsudzovaná. Takže milí čítatelia nechajte sa zlákať napr. touto skvelou knihou.

odporucam (Jaroslava Kovaľová, 16.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
zajal ma zivotny pribeh troch kamaratok,ktore sa postupne prepracovali zivotom.Pribeh ma zaujal jednoduchostou ale pravdivostou.Dojal ma najma pribeh Ely,ktora mala najsmutnejsie zivotne skusenosti.Knihu vrelo odporucam vsetkym,ktori maju radi pribehy obycajnych ludi,ktore sa nie vzdy musia koncit hapypendom.

Prekvapenie (Martina Gregová, 8.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Pomaly ale iste sa začínajú na trhu objavovať konečne autorky, ktorých knihy sú reálne, zo života a nemajú to v živote ľahké. Táto kniha ma prekvapila, nie len samotnou témou, opisom, dejom ale aj štýlom písania. Žiaden vysnený sen, žiaden ľahký prelet životom. Reálne príbehy, zápletky...to všetko som tu našla. Preto odporúčam, oplatí sa túto knihu vziať do rúk a nechať sa unášať dejom od prvej strany až po prekvapivý koniec.

Cudzia krv (Katy Sládečková, 1.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto autorku som si veľmi obľúbila a to nie len ja ale aj moja rodina a na moje odporúčanie aj kamaráti. Hneď po prečítaní tejto knihy som bola nadšená. Táto knižka je jednoducho skvelá, inak sa ani nedá popísať. Opis skutočnej udalosti tak presvedčivo a zároveň pútavo. Táto knižka patrí ku knihám, ku ktorým som ochotná sa s veľkou radosťou vracať. No čo ma príjemne prekvapilo, bol tak veľmi rýchly zvrat. Opis skutočnej udalosti bez umeleckých prikrášlení,... To sa málo komu tak dobre podarí napísať. Naozaj veľmi dobrá knižka, ktorú sa oplatí prečítať, vrele odporúčam.

Coddington je úžasná :-) (Heni, 7.2.2012) Odpovedať

prečítala som všetko od tejto autorky, čo dosiaľ od nej vyšlo, a aj táto splnila moje očakávania. Páči sa mi, ako autorka dokáže bravúrne skĺbiť rôzne príbehy a dať ich dokopy takým spôsobom, ako to len ona vie. Nepustíte ju, kým ju celú neprečítate :-)

príjemné a pohodové čítanie (Andrea Urbanová, 2.2.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Od A. Coddington som čítala len Židovku a tá ma dostala.. Cudziu krv som prečítala už asi pred 2 týždňami, ale potrebovala som čas, aby sa mi rozležala v hlave. Začínala trochu pomalšie a nemala som riadne záchytné body.. Potom to ale cyhtilo spád a už som sa z príbehu dostala až po zavretí knihy. Opis 3 rôznych, a predsa tak podobných osudov. Príbehy lásky - buď žiaducej/majetnej, chýbajúcej/nezištnej alebo len tej obyčajnej.. Každá z nás sa tam trochu nájde.. Jedine čo ma trochu zaskočilo, bol koniec knihy.. Nie je dobré, keď spisovateľ všetko "vypovie". Treba nechať priestor na fantáziu samotného čitateľa.. Ale tu bol ten koniec - aspoň pre mňa - dosť otvorený.. Nič ale nemení na tom, že som si s radosťou túto knihu prečítala a odporúčam ju vrelo ďalej..

Po prečítaní prečítať znova... (Evelin, 11.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
..láska nepozná hranice a neriadi sa vecami ako vek, názor iných či neprajnosť..láska je nádherná v akomkoľvek veku a (časo) priestore a je rovnako pútavá, živá a nekonečná ako táto kniha..keď som otočila poslednú stranu, chcela som, aby ich tam bolo ešte aspoň sto.. :) Už teraz sa teším čo ďalšie nás čaká od tejto skvelej spisovateľky ;)

NEklasická kniha o klasickej láske (Danka, 15.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma príjemne prekvapila. Opisuje príbeh 3 kamarátok, ktoré sa spoznali pri štúdiu na vysokej škole, zvládajú spolu radosti i starosti a plynulo prechádza až do obdobia kedy majú vlastné rodiny. Nieje však písaná tým klasickým presladeným štýlom romantických kníh pre ženy, naopak, dej je priamy, so zvratmi, ktoré nečakáte avšak zbytočných citových výlevov. Samozrejme hlavná je v ňom láska a vzťahy, no štýlom ktorý zaujme a nieje z neho ihneď zo začiatku jasné, že všetko dobre dopadne a všetci budú všetkých ľúbiť, ako sa to pri väčšine slovenských autoriek stáva  Dej ma veľmi zaujal i preto, že je situovaný do reálneho života a prostredia, pri čítaní som si teda veľa vecí vedela reálne predstaviť. Knihu vrelo odporúčam, rovnako ako ďalšie 2 knihy tejto autorky.

Cudzia krv (Katarína Hugyárová, 24.11.2011) Odpovedať

Veľmi som zvedavá na túto knižku, kedže som čítala Židovku a tá ma veľmi zaujala, dosť som rozmýšľala, aké to bolo veľmi ťažké v minulosti.... Priznám sa slovenským autorom som sa vyhýbala, a doteraz nechápem prečo.... Odkedy som si prečítala prvú, prešla som ich viacero....

Trošku iné ako jej prvé dve, (Katarína Stančíková, 24.11.2011) Odpovedať

priemerná kniha
no rovanko dobré. Priam skvelé - knihy pani Coddington som si zamilovala už dávno, Mal to byť pekný život som zhltla, Židovku ešte rýchlejšie a s napätím som čakala na jej novinku. Kúpila som si ju u vás na Biblioteke a neľutujem. Tri priateľky sú plasticky vykreslené, vedela som sa vžiť minimálne do dvoch, lebo aj ja som bývala na intrákoch v Mlynskej doline. Bolo to nádherné, bezstarostné obdobie ako u Karly, Zuzany i Ely, no už tam sa formovala moja osobnosť, pohľady na svet, naberala som skúsenosti. Napohľad je možno Cudzai krv bežný príbeh, ale nie je to pravda. Skrýva v sebe množstvo sily, inšpirácie, energie, ktorá ak chcete, prenesie sa aj na vás cez stránky, písmenká. Výborné čítanie, ktoré ma chytilo, držalo, večer som si vždy dala pohárik bieleho a začítala sa. Pani Andrea, ďakujem za takého skvelé príbehy, milujem váš štýl, prirodzené dialógy a hlavne to človečenstvo v nich. Vidieť, že píšete zo srdca. A so srdcom. Nech sa darí!
Všetky komentáre (14)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť plus tri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Je ti niečo, zlatko?“
„Chýbaš mi,“ povedala som a tiež som nemyslela len na bezuzdnú fyzickú lásku.
Chcela som ho len obyčajne. Blížilo sa však ráno, ktoré mi vychádzajúcim slnkom neúprosne naznačovalo, že rozprávke je koniec a môj sen treba dosnívať. Každý deň sa s nocou stretne, chvíľu zápasí, ale nakoniec prehrá. Temnota s hviezdnou oblohou dá dušiam opäť priestor na snívanie.
Vtedy zatvoril notebook, zložil si okuliare a pozrel na mňa zahmleným pohľadom potulného pocestného z Marseille.
„Život nie je len biely alebo čierny, nie je v ňom len nedosiahnuteľné dobro a zhmotnené zlo, ale milión odtieňov širokospektrálnej sivej.“
Vôbec neviem, čo tým myslel.
Porozumela som až šmátrajúcim rukám, zrýchlenému dychu a šepotu do vlasov.
Napriek tomu, že to bol len klam.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x