bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Stačí si (ne)želať

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Stačí si (ne)želať

Renáta je zrelá, energická, dobre vyzerajúca žena, ktorej sa podarilo vydobyť si silnú pozíciu vo firme. Trochu ju otravuje stereotyp pokojného manželstva v porovnaní s úspešným pracovným životom, v ktorom, ako inak, dominujú muži. Pokušenie je veľké! Aj pod vplyvom kamarátky Kamily sa rozhoduje, či zvedie mladého sympatického šéfa Dušana. S príchodom novej kolegyne sa však všetko začína komplikovať a spustí sa lavína udalostí – odrazu zistí, že jej manžela fascinujú plnšie ženy so zmyslom pre rodinu, že firemný kasanova nadovšetko miluje svoju ženu, že najkrajší muž, akého kedy stretla, je pre ženy nedostupný... Toto a všetko iné Renáta zaslepená pýchou a predstieranou dokonalosťou doteraz nevidela.
Novela je malým prieskumom ženskej duše. Aj keď ide o príbeh určený prednostne ženám, práve vďaka irónii až sarkazmu hlavnej hrdinky a vtipným zápletkám si istotne nájde spokojných čitateľov aj medzi mužmi.

Detaily o knihe

Názov: Stačí si (ne)želať

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

„Stačí si (ne)želať“ (Ľuboš, 24.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Stačí si (ne)želať je skvelo napísané dielko, ľahký seba ironizujúci štýl, jednoducho, výborné. A ak začnete čítať, všimnite si údenáča niekde na začiatku a potom na konci knižky, na tejto pointe som sa musel nahlas smiať :)Táto kniha ma už hneď zaujala svojim strhujúcim dejom, keď som začal čítať tak som nemohol prestať, lebo som chcel vedieť ako to bude ďalej pokračovať, vyvíjať sa. Taktiež ma zaujalo aj prostredie, v ktorom sa dej odohráva, hlavná postava. Konečne aj niečo z prostredia starších ľudí, nie len nejaké tínedžerské príbehy. Síce kniha bola zakončená až prílišným happyendom, na atraktivite knihy to u mňa neubralo, podstatné pre mňa bolo to ostatné. Je to ženská kniha, ktorú si určite rád prečíta aj chlap, a dobre sa pri nej zabaví. Niektorí uži síce ženské romány čítať nemusia, ja však občas na ne siahnem, pretože manželka ich má v knižnici veľa. A ani ja by som možno nečítal, keby manželka nezabudla túto knihu položenú večer na stole v obývačke pred televízorom. Len tak som ju chytil do ruky... Čítal som do rána a spať som išiel s tým, že na druhý deň to musím dočítať... Konečne kniha pre ženy, ktorá je aj pre chlapov! Odporúčam, je to ľahké čítanie, na ktorom sa pobavíte :)

vyborna (jaroslava, 31.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
knihu odporucam,je fajn na oddychove citanie,stala sa mojou oblubenou,mam aj dalsiu knihu jedneho pekneho dna,ktora ma tiez zaujala.

slabá (Danina, 21.5.2013) Odpovedať

neoslovila ma
Tak ja som mala naozaj problém knihu dočítať nezaujala ma ani trošičku.

Vynikajúca! (Jane, 28.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Priznám sa, že na túto knihu som nepočula žiadne odozvy, dokonca som si ju pôvodne ani neplánovala kúpiť, ale - ako to už v živote býva - niekedy vás upúta najviac to, po čom až tak moc netúžite. Presne to je prípad tejto knihy, ktorú som si kúpila len tak, veď skúsim..a nebanujem! Je písaná veľmi sviežo, vtipne, pri jej čítaní sa niekedy nahlas smejete, inokedy súhlasne prikyvujete hlavou, niekedy aj premýšľate, nakoľko ide o celkom reálny príbeh zo života. Ak hľadáte knihu, pri ktorej si aj oddýchnete, aj sa zabavíte, určite si ju kúpte, je skvelá!:-)

Oddychové čítanie (Daniela, 4.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha ma už hneď zaujala svojim strhujúcim dejom. Hneď ako som ju začala čítať, tak som nemohla prestať, pretože som chcela vedieť ako to bude ďalej pokračovať ... vyvíjať sa. Taktiež ma aj zaujalo prostredie, v ktorom sa dej odohráva a najmä hlavná postava. Konečne aj niečo z prostredia starších ľudí, nie len nejaké tínedžerské príbehy. Síce kniha bola zakončená až prílišným happy endom, avšak na atraktivite knihy to u mňa neubralo. Podstatné pre mňa bolo to ostatné... Je to kniha pre ženy , no určite si ju rád prečíta aj chlap - dobre sa pri nej zabaví a uvedomí si, že aj my ženy máme všelijaké predstavy ... Kniha je veľmi pútavá - s reálnym príbehom a ľuďmi. Autorka používa humor, ktorý mi je vlastný a veľmi som sa pobavila. Toto dielko vrele odporúčam!

Odporúčam do pozornosti (Alia S., 4.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Vtipne napísaný netuctový príbeh som mala možnosť čítať ešte pred vydaním. Pobavil ma a prečítala som ho takmer na jeden šup. Nadhľad, humor a nenásilnosť podania situácií sprevádzal všetky stránky.

Celkom ujde (Andrea, 28.2.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Knizku som dostala, celkom dobra... samozrejme s happy endom... ale celkom ujde... a dokonca som vdaka nekvalitnej korekture zazila aj zachvat smiechu na konci... Citujem: Na rukach mala patnastrocneho vnucika. Pri tej predstave som sa schuti zasmiala aj pri dalsom citani, ako ho dala do kociarika a podobne :)

bonbónik pre všetky ženy (Martina Putoráková, 20.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha ma zaujala už na prvý pohľad svojím obalom. Nie je to síce žiaden siahodlhý román, ale o to viac som v tomto, dovolím si napísať "knižnom diele" našla veľmi pútavý príbeh, ktorý je o žene, snažiacej sa zmeniť manželské každodenné rituály. Hlavná hrdinka Renáta sa snaží navonok pôsobiť pred okolím dokonale, bez najmenšej chybičky, no len ona vie, že tomu nie je ani zďaleka tak, ako to vyzerá. Jedného dňa si povie dosť zaužívaného ( podľa nej nudného) života a rozbehne sa sled udalostí, pri ktorých sa budete určite smiať. Celkovo sa v tejto novele nachádza veľa humorných scén, ktoré Vás odbremenia od vašich každodenných starostí a príjemne si oddychnete. Ja som ju prečítala veľmi rýchlo, nedalo mi od nej odísť, takže vrelo odporúčam! Dúfam, že spisovateľka Havelková už pre nás chystá opäť niečo nové:)

Zostala som prekvapená (Denisa Bodrocká, 26.11.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Pritiahla ma obálka a napokon si ma získala aj autorka: svojím štýlom, príbehom, nadhľadom a zábavnými momentmi. Chvíľami som sa od nej nedokázala odtrhnúť, hlatala som ju ďalej a užívala som si ju. Tá sebairónia, vtipné postrehy, ľahký štýl, ktorý vás doslova ťahá, navíja ako rybku na udici, aby vás na záver pobavila pointou. Naozaj som sa bavila a vždy ma poteší, keď narazím na slovenskú autorku, ktorá vie písať. Evitovky sú čoraz horšie, slabšie a som rada, že som objavila čosi takéto

Děkuji (Radka, 13.10.2011) Odpovedať

Děkuji za pěkný víkend s knihou. Příjemné a zábavné čtení.

Super čítanie (Dagmar Blažová, 6.10.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som prečítala na posedenie, bola vtipná a nenudila, po každej stránke som čakala aká bude tá ďalšia až som zistila, že som dočítala a ďalšia už nie je, tak hádam bude aspoň nová kniha od autorky. Už sa na ňu s priateľkami tešíme. Kniha totiž ide z rúk do rúk, alebo z očí do očí? Nie, ide z očí do srdca:-)

Super (Luba Červenáková, 6.10.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knizku som "zhltla" za jeden den, zasmiala som sa, zamyslela, nazrela aj do svojho vnutra a s usmevom na perach otocila poslednu stranu. Naozaj dobre citanie, a hlavne nie bezduche. Zelam vela elanu do dalsieho pisania.

Blahoželám! (denysa, 8.9.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi sa teším z tvojho úspechu :-)

Pre autorku (ala, 8.9.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak ako in tvorba autorky aj táto knižka sa bude "čítať sama"..

Pre Silviu (Zuzka Šlepecká, 8.9.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Blahoželám a teším sa až si ju prečítam celú.

Naozaj vďaka (Silvia Havelková, 8.9.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ďakujem všetkým za podporu. Ja verím, že sa bude páčiť Vám i ostatným čitateľom!

Ďakujem (ivan, 8.9.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako jeden normálny chlap dúfam, že sa táto kniha stane inšpiráciou pre mnoho normálnych žien :-) Pod úsmevným povrchom sa totiž skrýva pravda o tom, že život sa často nedá dopredu naplánovať. Že sú v ňom situácie, ktoré život jednoducho prinesie nezávisle od našej vôle. A že by sme sa mali naučiť skloniť sa pred týmto faktom a necikať za každú cenu proti vetru :-) Že schopnosť prijať svoj osud vyjadruje veľkosť človeka a je možno tou najkrajšou vnútornou ľudskou vlastnosťou. Že šťastie ktoré hľadáme, máme často priamo pred nosom, len ho nevidíme. Niekedy ho prehliadame, pretože nemá dostatočne "atraktívny obal". A v horšom prípade si po ňom sami šliapeme. A nakoniec, že život by sme v konečnom dôsledku nemali brať až tak strašne vážne. Veď aj tak z neho živí nevyviazneme :-)

Gratulujem (Gabriela, 8.9.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu už mám objednanú, moc sa na ňu teším. :-)
Všetky komentáre (18)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je päť mínus jeden?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Bola som vnútorne naštvaná. Cestou do svojej kancelárie som sa snažila upokojiť. Myslím, že to bude taká tá malá tučná s okuliarmi, ktorá si nemôže nájsť partnera. Áno, áno, presne tak to bude...
Ako som sa blížila k sekretárke, evidovala som, že pri nej stojí nejaká vysoká postava. V ruke držala kabelku a kabát. Dlhé husté rovné plavé vlasy si práve prehodila zľava doprava. Verila som, že prvé, čo mi prišlo na um, nie je pravda...
„Pani Kenderová,“ oslovila ma naša sekretárka zvonivým hlasom, „toto je nástupkyňa pána Muranského, inžinierka Jana Budinská.“
Ešte stále som dúfala, že bude mať aspoň pleť plnú vyrážok a veľký nos...
Vystrela ruku smerom ku mne a usmiala sa... Pozrela som jej do tváre. Nezábudkové oči žiarili, noštek ako vystrihnutý z katalógu plastickej chirurgie... A tá pokožka! No zamat!
Vložila som moju dlaň do jej...
„Renáta Kenderová,“ predstavila som sa bezradne.
„Budinská,“ povedala skromne a neprestávala sa usmievať. Uvedomila som si, že medzi hornou jednotkou a dvojkou má malú medzeru. Napodiv, pristalo jej to.
Určite je to zlý sen, pomyslela som si.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x