bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Obraz Doriana Graye

Vydavateľ: Odeon CZ (EUROMEDIA GROUP, a.s.)
Jazyk: český
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 29.03.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Obraz Doriana Graye

Slavný Wildeův román v sobě nese autobiografické rysy: Mladý muž se nechává portrétovat známým malířem, a když poprvé spatří svůj krásný portrét, projeví přání, aby sám nikdy nezestárl a všechny proměny tváře se objevovaly pouze na obraze… Román obsahuje hororové prvky i faustovský motiv, dotýká se i tématu homosexuality. O popularitě díla svědčí filmová zpracování i původní český muzikál.

Nový český překlad: Kateřina Hilská .

Detaily o knihe

Názov: Obraz Doriana Graye

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Dobrá kniha (Eva Pitlová, 4.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Táto kniha sa úplne ľahko a príjemné číta lebo sama je tak napísaná. Zaujímavý dej a pekne spracovaný do konca a hlavne všetky tie myšlienky a úvahy ktoré skrýva. So všetkými som sa stotožnila a keď si predstavím na tú dobu aká to bola nadčasová kniha. Na začiatu nevinný ovplyvniteľný Dorian, ktorého zvábila cesta márnivosti a samoľúbosti k čomu určite dopomohol v značnej miere vplyv okolia a priateľov (Lord Henry) na druhej strane jeho svedomie predstavujúce priateľstvo s Basilom (autorom obrazu), ktoré postupne zanikalo a posilnovalo sa priateľstvo s Lordom Henrym. Aj v dnešnej dobe by si človek mal dať pozor na to aký ma na neho kto vplyv a čo všetko ho pretvára a snažiť sa odolať skazenosti a povrchnosti dnešnej doby. Teraz je na svete určite viac Dorianov Grayov ako v dobe v ktorej mu dal život Oscar Wilde...

Pre mňa jedna z naj (Eva, 31.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
K románu o Dorianovi Greyovi som sa dostala nie príliš romantickým spôsobom - prostredníctvom filmu. Spomedzi všetkých hrdinov (napr. kapitán Nemo, či dr. Jekyll), ktorých osudy tento film dáva dohromady, ma postava Doriana zaujala najviac a pritiahla ma ku knižnej predlohe. Bol to príbeh, námet, ktorý ma upútal, no kniha mi dala omnoho viac. Je plná myšlienok, takých, ktoré si zapíšete na najbližší kúsok papiera, aby vám nezutekali medzi riadkami. Každá postava má svoj účel, plní úlohu posla, sprostredkovateľa Wildeových ideí. Pre mňa je táto kniha jednou z mojich naj. Hoci nie som majiteľom konkrétne tohto vydania, čítala som ju v slovenčine, dielo ako také môžem len a len odporučiť. Veď napokon je to príbeh o ľudskej márnivosti, pokrivených hodnotách a irónii života, čím dokonale vystihuje i dnešnú dobu.

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x