bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Hlbšie ako mŕtvi

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 19.04.2024 02:55

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Hlbšie ako mŕtvi

Štyri deti sa vracajú zo školy cez les a natrafia na napoly zahrabané telo ženy, ktorá má oči aj ústa zalepené sekundovým lepidlom. Keď príde na miesto ich učiteľka Anne Navarrová, je z nálezu zhrozená a trápi ju pomyslenie, že to navždy poznačí psychiku jej žiakov. Neuvedomí si, že to poznačí celú komunitu, lebo putá, ktoré navzájom spájajú rodiny a priateľov, podstúpia ťažkú skúšku. Pri pátraní po sériovom vrahovi sa totiž vynárajú na povrch tajomstvá, ktoré boli dovtedy bezpečne skryté.
Vyšetrovatelia si prizvú na pomoc agenta FBI Vincea Leoneho a požiadajú ho o vysvetlenie vrahovho vzorca. Vince si pomocou priekopníckej techniky – profilovania – vypracuje istú teóriu a preniká čoraz hlbšie do životov štyroch detí. Zároveň sa zbližuje s ich učiteľkou, ktorá chce držať deti pod svojimi ochrannými krídlami, a práve preto sa dostáva do kolízie s vrahom.
Vince aj Anne si nástojčivo uvedomujú, že v dôsledku vrahovho vyčíňania trpia nielen jeho obete, ale aj príbuzní a priatelia vraha – tí netušia, že niekto z ich blízkeho okolia je psychopat a šíri čoraz krutejšiu hrôzovládu.

Z anglického originálu Deeper Than The Dead (Penguin Group, New York 2010) preložil Andrej Chovan.

Detaily o knihe

Názov: Hlbšie ako mŕtvi

Originálny názov: Deeper than the Death

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Neodporúča sa slabým povahám :D (Veronika Výrostková, 18.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Z kľudného prostredia sa vykľuje útočisko sériového vraha...Celý čas skrýval svoju identitu až kým sa na konci nestala chybička..Úžasná knižka a vrelo odporúčam 15+. Človek sa až vžije do súčasti deja a napínavo sa číta každá kapitolka :)

napínavé (Ester Hvozdíková, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha sa mi neskutočne páčila, nemohla som sa od nej odtrhnúť :) Skoro každá kapitola sa konči nejako nečakane, párkrát mi to priam vyrazilo dych a musela som prestať na chvíľu čítať :D No jednu vec by som vytkla - je tam príliš veľa vulgarizmov, ktoré sa tam nie vždy hodia. Ale inak je to fakt úžasná kniha, vrelo odporúčam :)

Odporúčam (Petra Longauerová, 25.3.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Výborná kniha, prečítaná za pár dní, nie a nie sa mi dostať z rúk - taká je napínavá! Osoby sú sú krásne predstavené-opísané, čiže si ich nebudete pliesť.

Kniha (Maja, 28.11.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak toto je bomba, už dávno som nič také skvelé nečítala. Odporúčam.

Áno (saša, 4.10.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Táto kniha sa dobre číta, ale keďže som zatiaľ iba v polovici, ďakujem marcele, že prezradila celý dej, :(, to si mohla odpustiť, asi si pomýlila recenziu s čitateľským denníkom :( , to je ako keď Vám v kine niekto dopredu vykričí, čo sa stane ďalej...

Fajn čitanie (dasenka, 18.9.2013) Odpovedať

Prave dočítaná.Zaujímavý záver.Super

oddychovka (kristína, 10.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
ríbeh je pútavý a dynamický, na každej novej stránke je čitateľ o krok bližšie k dolapeniu sériového vraha a tí s väčšou fantáziou a zmyslom pre detaily môžu pri čítaní špekulovať, komu sa prívlastok psychopatického zločinca hodí najviac. Zástupcovi šerifa, ktorý zrejme nenávidí ženy alebo právnikovi, ktorý im nezištne pomáha, zubárovi, ktorý je pre svojho syna vzorom, či chlapcovi, ktorého fascinujú mŕtvoly a šikanovanie spolužiakov.... Kniha je ako stvorená pre čitateľov, ktorí sa s týmto žánrom ešte nestretli, pretože po prečítaní tohto príbehu ju pravdepodobne budú v kníhkupectvách priam vyhľadávať, aby sa znovu ponorili do pátrania až pod povrch, hlbšie ako sú mŕtvi.

Privábi každého.. (Jarka Šurinová, 9.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
knižka sa veľmi dobre číta, doslova som ,,zhltla" dej - odporúčam :)

nie zlá (Erika Jajcayová, 25.8.2012) Odpovedať

asi cca v 4 kapitole som vedela kto je vrah, ale aj tak ju dočítam je dobre napísaná

skvelá (veronika, 24.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
kniha pre milovníkov napätia

Nikdy neviete... (marcela, 20.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Čoho je schopný muž pod papučou?? Znie to ako začiatok niakej komédie...no nie je.Peter Crane už neunesie manželkine tirády a zabíja.Jeho obeťami sú nevinné ženy.Všetky z krízového centra.Je dôsledný ,nič mu nemôžu dokázať.Až pokým neurobí tú chybu ,a neunesie učiteľku vlastného syna. Anne Navarová je však bojovníčka a navyše chodí s detektívom Vincom Leonom.Petra chytia a zavrú.Ľudia sa už nemusia doma zamykať a spať v strachu. Manželka Petra Cranea ,Janet nemieni žiť v meste kde na ňu ukazujú prstom.Aj so synom utečie,ďaleko...Rodina Craneovcov prestala existovať.Pred spomienkami však neujdete,a možno v tom nieste až tak nevinne... Kniha ma očarila,pokojne ju môžem označiť za top knihu roka.Nič pútavejšie som nikdy nečítala.Autorka vie narábať so slovami a dokazuje to na každej jednej strane. Odporúčam ,možno budete mať aj vy pri čítaní studené dlane...:o)

krimi (Blanka Bieliková, 6.6.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Smutné, napínavé, desivé, ale keď si človek nepredstaví všetky scény do detailov, tak vcelku príjemné čítanie, napísané ľahko, bez krkolomných súvetí, naozaj dobré. Odporúčam.
Všetky komentáre (12)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je sedem plus štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Tak čo myslíš, zlatko?“ opýtal sa Franny. Podal jej pohár bieleho suchého vína a sadol si vedľa nej na schody na verandu. „Poskytuješ v triede útočisko zločincovi?“
Anne si odpila dobrú tretinu pohára. Večer bol chladný. Obaja boli zababušení do hrubých svetrov. Sedeli blízko seba, aby sa navzájom zohrievali, zatiaľ čo Frannyho baset a kokeršpaniel dôkladne ňuchali po celej záhradke, každú chvíľu pribehli do slabého svetla na verande a vzápätí odbehli preč.
„Jasné, že nie. Len ma veľmi znepokojuje, že Dennis možno už pred včerajškom niečo videl. Sú tam aj ďalšie telá? Čo sa to, dopekla, deje? Navyše je nezvestná ďalšia žena...“

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x