bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Vôňa jazmínu

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 20.04.2024 02:53

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 6,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Vôňa jazmínu

Catherine Edilean Harcourtová pochádza z južanských vyšších vrstiev a na každý prst má desať ctiteľov. Cay je však obdarená nielen maliarskym nadaním, ale aj dobrodružným duchom a bez váhania vyhovie nezvyčajnej prosbe svojho krstného otca – sám je pre zlomenú nohu pripútaný na lôžko a nemôže splniť sľub, ktorý dal synovi svojho starého priateľa, a priviesť mu koňa naloženého jedlom a inými potrebnými vecami. Tento syn je však trestanec usvedčený zo zavraždenia vlastnej manželky. Cay sa podujme na túto úlohu, plán však nevychádza podľa predstáv krstného otca a Cay oblečená v drahých plesových šatách zrazu zistí, že aj sama uteká uprostred noci pred prenasledovateľmi Alexandra McDowella. Hoci Cay by sa mala Alexa báť, zisťuje, že ju neodolateľne priťahuje. Dopustí sa životného omylu, keď dôveruje tomuto mužovi? Alebo to, že sa doňho zaľúbi – a on do nej – bude pre oboch spásou, po ktorej túžia?

Z anglického originálu The Scent Of Jasmine (Simon & Schuster, Inc., New York, USA) preložila Tamara Chovanová.

Detaily o knihe

Názov: Vôňa jazmínu

Originálny názov: The Scent of Jasmine

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

úžasná (Veronika Berdáková Pavlík, 20.11.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Takého romantické knihy mám rada...romantiky , humor , dobrodružstvo...Pekný príbeh...rada by som si prečítala hoci aj príbeh každého z jej bratov...ak by také boli(-:Páčilo sa mi že tam bola takáto zaujímava zápletka s vraždou. Knihu som prečítala z dňa na deň(-: Páčila sa mi viac ako šarlátové noci najma hlavná hrdinka bola smelšia a vtipnejšia ako Sára. Bez váhania odporúčam sa pustiť do tejto knihy. Jediné čo sa mi nepáčilo bolo to že Lilith z toho vzišla veľmi dobre...na to že kvôli nej skoro odsúdili nevinného človeka...ale čo už...autorka musela vymyslieť čo našťastnejší koniec(-: Potešilo by ma aj ak by to na konci bolo trocha inak spracované...zdalo sa mi k tomu dosť málo napísané.....Napriek tomu výborná kniha na pohladenie duše...alebo na zasnívanie duše(-:

Pomaly vás namotá (Lucia Magátová, 26.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Začala som ju čítať, ale mala som chuť po prvých stránkach to vzdať a nechať na neskôr (ale som rada, že som tak nespravila) Cay a Alex boli na seba ako mačka a pes. To vie dobre okoreniť dej. Cay sa pekne vyjadrovala o bratoch. Bolo z toho cítiť ako má rada svoju rodinu. Bola som zvedavá čo sa stane. Ostanú spolu a ona pôjde s ním alebo sa rozdelia a každý pôjde svojou cestou? Na tých "chlapčenských" sporoch som sa dobre bavila. Hlavne to čo urobila Cay (hady a iná háveď). No čo, ženu netreba nahnevať. :D Dobre som sa bavila. V knihe nechýbajú ani prejavy súrodeneckej lásky. Mala sestrička veľkých bratov. To vykanie mi ku koncu prišlo trochu zvláštne. Vykať si s niekým s kým už človek spal? Nie je to zvláštne? Ja viem na tú dobu zrejme nie, ale predsa už sa videli nahí, tak by si mohli aj tykať. Tipovala som všeličo, ale od určitej pasáže ma skoro všetko prekvapovalo. Zaujímavý zvrat v deji. Nečakané rozuzlenie.

Super (Barbora, 21.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak ako aj všetky ostatné knihy od Jude Deverauxovej, aj táto bola super. O začiatku do konca sa čítala jedna radosť, na strane cca 230 som sa rozplakala, pretože v tejto knihe sú emócie, ktoré nikoho nenechajú chladným. Klobúk dolu pred spisovateľkou, pretože nie každej sa to podarí a nie každá predá milióny kníh po celom svete tak ako Jude. Obdivujem ju a myslím, že napíše ešte strašne veľa podobne dobrých kníh :-)

dalo sa (Gabriela, 22.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Potrebovala som dnes niečo ľahké na čítanie do vlaku, a tak som si požičala túto knihu od mamy. Musím uznať, že aj keď je to romantická kniha,čo nie je veľmi moja šálka kávy, bolo príjemné zistiť, že je šmrcnutá aj trochou histórie, čo mne vôbec neprekáža, a opisy prírodných krás Floridy, wow, hneď by som sa na takú cestu vybrala.

milujem takéto knihy (Martina Žigrayová, 19.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prečítala som ju na jeden šup, je v nej romantika, vtipná, autorka nesklamala, tak ako vždy.

Historický román s netradičnou zápletkou (Kristína Vančíková, 15.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Historický román s príjemnými postavami, dejom, zápletkou a rozuzlením. Po prečítaní anotácie som si myslela, že to bude nejaká nudná kniha s klasickou zápletkou, bohaté dievča sa zamiluje do chudobného chlapca, alebo v tomto prípade muža, niečo im však bráni v tom, aby boli spolu. S týmto sa môžme stretnúť aj v tejto knihe, ale autorka vložila do knihy takú zápletku, že sociálne rozdiely sú v porovnaní s prenasledovaním dvojice ,,utečencov" nič. Knihu by som odporučila každému čitateľovi, ktorý má záujem ponoriť sa do sveta, v ktorom nemusí riešiť žiadne problémy, len prežívať príbeh niekoho iného.

príjemná kniha (Zuzana Sviteková, 13.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
je to príjemná, oddychová kniha. Vhodná ku šálke čaju, sychravému počasiu a horiacej sviečke.
Všetky komentáre (7)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko hodín má deň?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

„Čo tu robíš, dočerta?“ spýtal sa Tally, keď ťahal Cay dnu cez hotelové okno. „A ako si sa, došľaka, dostala na druhé poschodie?“
„Ak neprestaneš nadávať, poviem otcovi o tej tučnej ženskej, čo ti sedela v lone. Vieš, že celá rodina si myslí, že si stále panic?“ Postavila sa na dlážku a obzerala sa po elegantnom zariadení. „Táto izba musí stáť celý majetok. Kto za ňu platí?“

Z anglického originálu The Scent Of Jasmine (Simon & Schuster, Inc., New York, USA) preložila Tamara Chovanová.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x