bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Strach múdreho muža (Kronika kráľovraha 2)

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Strach múdreho muža (Kronika kráľovraha 2)

Aj v ďalšom semestri musí Kvothe čeliť nepriateľom z radov študentov i profesorov a tvrdo si vybojovať každú mincu, aby sa udržal na škole. Po nevydarenom pokuse o záchranu prsteňa z rúk zlodeja a úhlavného nepriateľa Ambrosea zápasí doslova o holý život. K tomu sa pridáva obvinenie na súde. Kým utíchne rozruch, rozhodne sa na niekoľko mesiacov opustiť univerzitu. Vydáva sa do vzdialeného Severenu, kde vstupuje do služieb bohatého a vplyvného maera Alverona a okrem iného dostáva za úlohu zlikvidovať banditov rabujúcich na kráľovských cestách. Výprava sa nečakane zvrtne, Kvothe sa dostáva do ríše víl a neskôr do Ademu, krajiny obývanej mimoriadne zvláštnym a životaschopným národom. Chlapec získava užitočné skúsenosti a zručnosti. Popritom vytrvalo pátra po tajomných Chandriáncoch, vrahoch svojej rodiny.

Z anglického originálu The Wise Man’s Fear. The Kingkiller Chronicle: Day Two (Daw Books, Inc., New York 2011) preložil Michal Jedinák.

Detaily o knihe

Názov: Strach múdreho muža (Kronika kráľovraha 2)

Originálny názov: The Kingkiller Chronicle, Book2: Day Two: The Wise Man´s Fear

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

neskutočná (Martina, 20.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
užasna kniha, prvý diel mi zobral dych, milujem celý príbeh je užasny,Kvothe je užasná postava a jeho príbehy jednoducho skvelé, nemôžem sa dočkať 3. časti

Úžasná (Petra Zmatková, 17.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Milujem túto sériu, to je prvá vec, čo by ste mali vedieť. Páči sa mi, akým štýlom je písaná, aký má obsah a aj to, že ju ešte nemôžem dočítať. Druhá časť... No, nelíši sa od prvej, až na to, že táto má asi väčší spád, keďže Kvothe je už starší... Škoda len, že je tá kniha trochu komplikovanejšia a nevhodná, inak by som ju čítala aj skôr :)

kronika (Eva Pekarová, 8.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
toto pokracovanie mena vetra ma vobec nesklamalo, skor stale horym nedockavostou ako sa tento pribeh vlastne skonci ... a dufam, ze sa dockam coskoro pokracovania :-)

Ešte lepšie ako prvý diel (Natália Chudá, 4.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Príbeh Kvothea pokračuje v tomto druhom diele. A autor sa s tým znovu vysporiadal priam grandiózne. Kvothe pokračuje v rozprávaní svojho príbehu a znovu odhalí všetky prekvapenia, čo ho v jeho živote čakali. Okorenil to však aj trochou romantiky, ktorú Kvothe zažil. Autor má naozaj všetko do detailu premyslené a dokáže čitateľa prekvapiť tisíckrát po sebe. Myslíte si, že koniec Mena vetra bol otvorený a nečakaný? Fajn. Tak sa máte na čo tešiť tu. Toto bola rana pod pás. Takúto vec by naozaj nečakal vôbec nikto. Veľmi sa teším na pokračovanie.

Kvothe mania (Eva Fiľarská, 31.5.2014) Odpovedať

Kto sa raz odhodlá na "nekonečnú" knihu, už ju z rúk nepustí. Síce táto kniha má vyše 800 strán, avšak dokáže tak pohltiť svojím dejom, že si to ani nevšimnete. Prijala by som oveľa hrubšiu knihu, neskutočne ma zaujala :) V druhom dieli pokračuje neuveriteľný život Kvothea, jeho úspechy i pády na univerzite, v láske... Konečne sa mu začne dariť, opustí univerzitu aby zažil veci, o ktorých sa druhým ani nesníva. Strávi nejaký čas v ríši víl, ktorá naozaj existuje, spozná nových priateľov, naučí sa bojovať a mnoho iného. Kniha má rýchly spád, ani trochu nenudí a nenechá vás ani spať :) Určite odporúčam avšak až po prečítaní prvej časti, Meno vetra. Kvothe dozrieva, stáva sa z neho muž, bojovník a milovník. Začítala som sa do nej až tak, že som ju so sebou všade nosila aby som si ukradla kde tu chvíľku pre Kvothea :)

„Strach múdreho muža" najlepšia kniha (Martin, 29.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Má síce 840 strán ale je naozaj perfektná!Začalo sa to veľmi dobre - lepšiu knihu som ešte nečítal a strašne sa teším na tretiu knihu :)Je to až neuveriteľné, že na ďalší diel stále čakáme, ale pokiaľ to bude také kvalitné ako predchádzajúce dva diely, tak sa to určite oplatí! A čo sa týka toho, že to bude trilógia, tak je jasné, že sa len dorozpráva príbeh. Však uvidíme :) Ak ste si zamilovali prvú časť - Meno Vetra, od úžasného spisovateľa a páčila sa vám, neváhajte a skočte aj po druhom, výnimočnom pokračovaní plnom zvratov, intríg, nástrah, vrážd (áno, je to tak), napínavého deja a hlavne u mužského pokolenia by bol hriech nespomenúť Felurian ( tu sa fanúšikovia delia na dva tábory - jedni majú radi túto krásnu bájnu bytosť, druhí ňou pohŕdajú a hovoria, že do deja nič nepriniesla a zbytočne zabrala zopár stoviek strán, avšak názor si už vytvorte sami ). Kvothe s Dennou (alebo ako ju vy voláte :) ) tvoria úžasný pár, ktorému fandím od začiatku a musím povedať, že sa nemôžem dočkať tretieho pokračovania. Strach múdreho muža prekročil všetky moje očakávania. Autor v nej posunul hranicu fantasy literatúry na najvyššiu možnú úroveň. Dej je zmiešaný nielen s nadprirodzenosťou ale aj s krásnym myšlienkami, ktoré sa hodia aj do súčasnosti, napäté situácie, pri ktorých som zabúdal dýchať, striedali vtipné, dojímavé...Prečo túto knihu milujem? Lebo som na ňu myslel aj keď som práve nečítal a bolo mi neskutočne ľúto, že už končí, keď som sa blížil k posledným stranám...preto, že autor ponúka úžasný, originálny príbeh a znova nás nechal v napätí ako to celé dopadne...Teším sa na ďalší diel. Je to úžasné dielo a rozhodne ODPORÚČAM! Bolo to krásne ...

Perfektná (Radoslav Kmec, 1.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Myslím, že každý, kto nazrel do prvej knihy a holduje danému žánru, si v tejto časti nájde svoje. Autor si opäť dal záležať na deji a originalite, a tak si tu môžete nájsť všetko! Od priateľstva a nenávisti cez šľachtické intrigy po čarovné bájne krajiny. Nie som práve typ človeka, ktorý by ostával dlho do noci hore s knihou, no "Strach múdreho muža" ma neraz donútil ponocovať a neľutujem :)

huraaaa (Kal Leandros, 14.2.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
a neviete približne, kedy by to mohlo byť ?

Odpoveď (Bux.sk, 19.2.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, to sa presne nevie, keďže je to v štádiu úprav rukopisu. Každopádne dúfame, že to stihneme v druhom polroku 2014 :)

hmm (F., 13.4.2014) Odpovedať

zdravím, kniha bude vydaná v 2014 ? ale ja som čítal, že Rothfuss ju plánuje vydať 2015-17 a vy už máte rukopis ? neviem možno mám zlé info :) plánujete preložiť aj dalšie knihy ? napr. o auri a bastovi ?

Odpoveď (Bux.sk, 28.4.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, ospravedlňujeme sa za nesprávnu info z našej strany. Práva na pokračovanie máme zakúpené, akonáhle autor knihu dokončí, posnažíme sa ju čo najskôr vydať v slovenčine. Ďakujeme za pochopenie.

Kniha (Kajo, 26.3.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ak vravíte že druhý polrok 2014 tak to myslíte v akom zmysle ? však kniha ešte nie je ani v originále.

ahá (Kal Leandros, 20.2.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
ďakujem za odpoveď, bolo by bolo skvelé ak by to bolo do vianoc, fúú... ten rukopis by som chcel vidieť :)

Pokračovanie (Bux.sk, 4.2.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Chceli by sme všetkých fanúšikov série potešiť novou informáciou, že tretí diel sa predsa len pomaly pripravuje a máte sa na čo tešiť :)

+++ (Lenka, 12.2.2014) Odpovedať

Huráááá, teším sa. Jednoznačne kúpim, nech stojí tá kniha čokoľvek :D

Tretí diel (Donna, 14.6.2013) Odpovedať

Neviete niekto kedy bude vydaný tretí diel?

Ešte by som nepanikáril (Apollyon, 24.11.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ja zatiaľ nič o tretom dieli neviem. Na druhý sa čakalo 4 roky. Ikar nie je jediné vydavateľstvo. Síce nevidím dôvod prečo by to nemali vydať, zrejme ide o nejakú kačicu. Táto séria má úspech... Ak to nebude ikar, bude to niekto iný, kto knihu vydá. Okrem toho, autorom správy je 'bux.sk' nie ikar.

odporúčam (Juraj, 2.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
veľmi dobrý fantasy román, aj keď má úctyhodných viac než 800 strán číta sa jedným dychom. Len škoda že prvé dva diely vychádzajú s takým veľkým časovým odstupom, dúfam že na trojku nebudeme musieť čakať 4 roky

dokonalosť sama o sebe (Dominika, 23.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak túto knihu som čítala v lete, keď som si po desiatich mesiacoch v škole mohla konečne dopriať kvalitný zážitok v podobe kvalitnej knihy. Keď som čítala prvú časť, kamarát mi povedal že je to lepšie ako Harry Potter, na čo som sa naňho pozrela a takmer mu poťukala po čele so slovami "Blázniš? Čo môže byť lepšie ako Harry?" a veruže mal pravdu... pri prvej knihe som si zaviedla zošit, kde som si písala všetky citáty ktoré ma niečím zaujali a pri druhej časti sa zošit krásne rozrástol. Veľmi veľa vecí je v nej napísaných neskutočne krásne, pútavo, jednoducho s citom, autor do poslednej chvíle drží čitateľa v napätí a núti ho premýšľať nad rozličnými koncami knihy. Keď som si čítala recenzie, resp. názory na druhú časť, kde veľa ľudí tvrdilo, že sú tam zbytočné zdĺhavé pasáže, ktoré nehovoria o ničom, dosť som sa bála, ale keď som si ju nakoniec prečítala opak bol pravdou... je to naozaj super kniha a už sa neviem dočkať na pokračovanie :)

skvelá (Ivana, 4.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Jednotku som si kupila,pretoze som vyhrala dvojku...Ale oplatila by sa aj kupit.Trojku si určite kúpim aj ked si na nu pockame...Perfektne napísané,vždy sa tam niečo deje, hlavní hrdinovia majú vlastnosti,ktoré niesu bežné...vyskytujú sa tam nadprirodzené bytosti...Plus má kniha u mna aj preto,že je hrubá...:), aspon ju mozem dlhšie čítať...ale myslim,že ked si ju niekto kúpi a prečíta neolutuje...

Pokračovanie (Angelika Sebőková, 2.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Prvou knižkou tejto trilógie ( Meno vetra ) som bola doslova uchvátená. Pokračovanie je tiež vynikajúce, avšak miestami príliš opisné a tým pádom ( pre mňa ) aj mierne nezáživné. Mala som pocit, akoby miestami autor naťahoval príbeh v snahe zvýšenia napätia a dramatizácie, avšak výsledný efekt bol skôr negatívny. V každom prípade pokračovanie príbehu Kvothe-a je naďalej úžasným príbehom :) Určite sa chystám prečítať aj posledný diel.

Nezabudnuteľný zážitok (Rado, 31.10.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Prvý diel tejto úžasnej sérii o Kotem sa mi dostal do rúk náhodou. A som rád, že sa to stalo. Radím ich medzi mojich top 10 obľúbených kníh. Knihy sú úžasné, pútavé a nič im nechýba. Napriek ich veľkosti nemajú použité jediné slovo zbytočne. Vrelo odporúčam. Zaručujem Vám, že sa od nich neodtrhnete kým ich nezhltnete všetky.

odporucam (Jaroslava Kovaľová, 14.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Fantastická kniha. nedokázala som sa od nej odtrhnúť.Pre tých čo sa zľakli 840 strán tak niet sa čoho báť kniha sa vdaka uzasnmu deju rychlo cita a nepustite ju z ruk dokedy nezhltnte poslednu stranu:-)

odporucam! (Saska, 13.8.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Zaujimava kniha velmi dobre sa mi ctalo postavy boli vyborne opisane a tak som si ich vedela aj realne predstavit, ako nahle som sa zacitala do knizky nemohla som znej spustit zrak! Aj ked trosku viac stran :-) nevedela by som tolko stran precitat keby ma to nebavilo! Odporucam!

Odporúčam! (Dominik Petriska, 2.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Patrick Rothfuss si pre nás opäť pripravil stovky strán dychvyrážajúceho príbehu mladého Kvotha, ktorý pátra po Chadriáncoch, ktorí chladnokrvne vyvraždili jeho rodinu. Ako sme si mohli všimnúť už v prvej časti, Rothfuss disponuje úžasným darom reči a talentom na opisy. Už na prvých stránkach sa ponoríte do príbehu a nebude cesty späť, pretože od knižky sa nedá odtrhnúť. Rothfussove postavy sú výnimočné. Pre bravúrny talent autora sú ich charaktery vykreslené reálne a i vďaka tomu vám prirastú k srdcu a príbeh budete prežívať s nimi. Čaká vás 800 stránok textu, ktorý dokonale obohatí humor starého známeho profesora Elodina, spoznáte krásnu Felurian a opäť sa presuniete o niečo bližšie k pravde o Chadriáncoch, ktorá je každým dňom bližšie. Tento literárny skvost odporúčam naozaj každému!

Super.. (ján hlodák, 1.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Naozaj pútavý príbeh a úžasné pokračovanie... Trocha ma prekvapil, že sa počet strán zväčšil o vyše 200 strán od Meno Vetra... no som zvedavý, ako dlho budeme čakať na 3. časť... :D :D :D ale aj tak... odporúčam.. :D

vynimocna kniha (Peter Královič, 1.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
na toto pokracovanie som nedockavo cakal uz od docitania prveho dielu. som vsak nadseny, ze predcila vsetky moje ocakavania.kniha je tak strasne putava a zaujimava ze som ju musel cital stale a potom sa desil ze som uz takmer na konci.uplne nepredvidatelna a originalna. odporucam kazdemu, ked aj knihy necitate , spravte vynimku a neolutujete :)

Hlboký zážitok (Tomáš, 24.6.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som dočítal pred týždňom a stále sa z nej neviem spamätať. Originalita deja a podanie autora ruka v ruke vytvárajú jedinečné dielo. Na tretí diel si počkáme dlho, ale aj na tento druhý sme čakali neskutočnú dobu...Oplatilo sa! Chcel som ísť čítať Inheritance, knihu, na ktorú som sa rovnako tešil, ale po Strachu múdreho muža mi príde neotesaná, nezáživná a plytká.

super kniha (marko hajla, 4.6.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
tato kniha je kniha aspon 1000-rocia samozrejme nezabudnime na meno vetra a knihu do trilogie ktora vijde

nekonecny zazitok (Michaela Tothova, 31.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tato kniha vyraza dych.. na pokracovanie som sa teda naozaj nevedela dockat... nedalo sa od nej odtrhnut ako aj pri predoslej... ak by som to mala opisat jednym slovom - pouzila by som vyraz - MASAKER :-) ked som dociatala tuto, vratila som sa k prvej casti a odznova to rozdychavala akokeby som nevedela co sa bude diat ;) Naozaj uprimne vrelo odporucam!!!

Toto je neuveriteľné, úžasné, nádherné. (Sandra Chlopnická, 29.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dávno som čítala prvú časť Meno vetra a už som sa tešila na dvojku...ale tá predčila moje očakávania. Ak ste ešte nečítali, rýchlo tak urobte - napriek hrúbke tú knihu budete hltať, prehŕňať stránku za stránkou, nebudete sa vedieť dočkať pokračovania. Rothfusove opisy, dialógy, samotný dej, ktorý je naozaj pútavý a originálny. Kdesi som čítala, že nie je v tej knihe jediné zbytočné slovo a po dočítaní som taký pocit aj mala. Nie som nejaký extra fanúšik fantasy, občas si čosi prečítam, ale toto radím na najvyššie priečky a dala som knihe plný počet bodov. Menej sa jednoducho nedá dať. Perfektne premyslené, domyslené do detailu, úžasný spôsob rozprávania, štýl písania. Nemôžem povedať, že by som vyhľadávala podobné buchle, takmer tisíc strán vo mne budí nedôveru a pochybnosti o čom to preboha je...ale ani pri Mene vetra ani pri Strachu múdreho muža mi také čosi ani nenapadlo. Tie knihy sa proste čítajú samé a už teraz sa neviem dočkať trojky. V angličtine to čítať nebudem, hoci by sa dalo, ale slovenský preklad je geniálny, skladám klobúk pred pánom prekladateľom.

Super :) (Natália Šebíková, 29.5.2012) Odpovedať

Zatiaľ som asi v štvrtine knihy, a musím povedať, že ma príjemne prekvapila. Začiatok sa nevlečie tak ako v Mene vetra, dej sa hneď rozbehol. Je o dosť vtipnejšia, deje sa viac vecí - a ako vravím ešte som len na začiatku. A ešte je tu jedno veľké plus - viac Elodina :))) - neskutočne vtipná postava :))

konečne (Monika, 16.5.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Na túto knihu som čakala odkedy som dočítala prvý diel- Meno vetra. Možno slovné spojenie "pútavé čítanie" znie ako ošúchaná fráza, ale táto kniha takou naozaj je. Osobne veľmi neobľubujem prílišné opisy v knihách a táto kniha je písaná dômyselne. Má plno opisov, ale nie je ich priveľa, aby čitateľa začali nudiť. Ešte som ju nedočítala, zatiaľ som len v prvej časti knihy, kedy sa Kvothe opäť dostáva na univerzitu, no už teraz viem, že to bude skvelé a napínavé čítanie.

kronika (Veronika, 16.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Konečne sme sa dočkali pokračovania. Tešila som sa na všetky hlavné aj vedľajšie a nové postavy. Zbožňujem spôsob akým sa vyvíja dej a som neskutočne zvedavá na Tretiu knihu(ale to sa ešte načakám). Autor vytvoril obrovský a úžasný svet, do ktorého sa chcete stále vracať.

Niečo extra (Katy girl, 8.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto knižka mi vyrazila dych. Ani sa nedá opísať slovami, aká je úžasná. Pri jej čítaní som sa cítila ako v úplnom inom svete a ten príbeh bol fascinujúci. Úplne som z tejto knižky nadšená a som nesmierne rada, že je v mojej miniknižnici. Píšem o tejto knižke plno superlatívou, no i tak nepreháňam. Naozaj perfektná knižka a musím uznať, oplatí sa ju prečítať. Jednoducho famózne okúzľujúca. Táto knižka je vhodná i pre náročnejších čitateľov, pretože naozaj stojí za to.

Jednoducho skvelé!! (Mária Breštenská, 6.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižná séria Meno vetra ma zaujala krátko po vydaní prvej časti. Na dlhý čas vo mne zanechala príjemné spomienky, pretože Kvotheov príbeh podaný brilantným autorovým štýlom sa len tak ľahko nezabúda. Na vydanie druhej časti som sa tešila a vedela, že vďaka autorovmu daru reči mi osemsto strán utečie ako voda. A nemýlila som sa. Ani jedna stránka ma nenudila, v každej Rothfuss priniesol do príbehu niečo nové. Kvothe spoznal nový bájny svet, ríšu víl, dostal sa do služieb šlachtica. Srdcervúce scény dokonale doplnil humor profesora Elodina, ktorý ma vždy vytrhol zo zamyslenia a urobil môj deň veselším. Čítanie knižky som si užila a rozhodne ju všetkým odporúčam. Strach múdreho muža jednoducho stojí za to!! :-)

Fantastická kniha :-) (Silvia, 21.4.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na túto knihu sa už dlho teším...ako som sa dopočula, že vyšiel 2. diel už aj som si ju objednala...Teda verím, že ju získam aj s podpisom autora...to by ma fakt potešilo :-)

bude aj 3. časť? (Maťo, 11.4.2012) Odpovedať

Vite niekto či je toto definitívny koniec alebo sa planuje aj dalsia?

Bude (Matej Lepiš, 21.4.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Trojka sa bude volať Dvere z kameňa, takže asi všetci vieme, o čo tam pôjde ;) + je viac než zrejmé, že bude ďalšia nadväztujúca trilogia

Úžasná !!! (Jana Chrenková, 11.4.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nesklamala. Jediné čo môžem v tomto stave, kedy som ju dočítala povedať, že sa neviem spamätať z originality autora a Kvothe mi ešte viac prirástol k srdcu. Jeho jedinečné opisy, príbehy, postavy....žerem túto knihu a odporúčam všetkým povinne prečítať samozrejme aj s prvým dielom Mena vetra.

Konečne :) (Eleyne, 3.4.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak na túto knižku sa veľmi dlho teším a dlho čakám. Prvá kniha - Meno vetra, ma okúzlila a nemohla som ju pustiť z rúk, kým som nebola na poslednej stránke. Dej veľmi príjemne prelínal vysedávanie v krčme u Kvota v súčasnom čase a jeho spomienky. Príbeh ma naplno vtiahol do seba a po dočítaní posledného listu som vedela, že v mojej knižnici bude mať čestné miesto aj pokračovanie :)
Všetky komentáre (48)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je jeden krát dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Skúsil som to znova: „Profesor Elodin, prečo ma nechcete učiť menotvorbu?“
„To je nesprávna otázka,“ odvetil a vylial obsah fľaše do ohniska. Keď odtiaľ vyšľahli hladné plamene, vzal zamatové rúcho a hodil ho do ohňa. Látka rýchlo vzplanula, načo nastrkal do kozuba ďalšie. Z tlejúcej kopy stúpal do komína hustý dym. „Spýtaj sa inak.“
Musel som mu položiť logickú otázku: „Prečo si pálite oblečenie?“
„Nie. Stále si ďaleko od správnej otázky.“ Zobral mi z náručia zvyšné rúcha, a aj tie vzápätí putovali do kozuba. Nato zatiahol za kovovú tyč a zatvoril komín. Do izby sa vovalili kúdoly dymu. Elodin zakašľal, ustúpil a pobavene sa obzeral.
Vtom sa mi v hlave rozsvietilo. „Preboha!“ zvolal som. „Kto tu býva?“
Elodin spokojne prikývol. „Výborne. Uznal by som ti aj Prečo nemáte kľúč od tejto izby? alebo Čo tu robíme?“ Vážne na mňa pozrel. „Dvere sa nezamykajú bezdôvodne. Zámky odrádzajú ľudí, ktorí nemajú kľúč.“

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x