bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Ohrozené živočíchy - Obrazový atlas

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 25.04.2024 02:54

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Ohrozené živočíchy - Obrazový atlas

Postupným narúšaním prírody sa na všetkých svetadieloch zmenilo životné prostredie, čo viedlo k ohrozeniu, ba dokonca vyhynutiu mnohých druhov živočíchov. V Červenom zozname Svetovej únie na ochranu prírody (IUCN) sa už od roku 1966 začal rozsiahly program registrácie vyhynutých, ohrozených a vzácnych druhov. Od domáceho rysa po novozélandského kivi, od gorily východnej po žraloka veľrybieho, od arktického medveďa bieleho až po tropickú pralesničku zlatú – každé životné prostredie ponúka vzácnu a jedinečnú živočíšnu ríšu, ktorej ochranu a prežitie máme vo vlastných rukách.

Táto kniha s prekrásnymi fotografiami, odbornými textmi a prehľadnými mapkami s domovinami jednotlivých živočíchov nás prevedie z jedného svetadielu na druhý a objasní nám všetko, čo by sme mali vedieť o vyše 250 najznámejších a najfascinujúcejších ohrozených druhoch. Na našej ceste plnej priam prekvapivých zážitkov zakotvíme nakoniec pri posledných svojho druhu.

Z nemeckého originálu Bedrohte Tierarten, ktorý vyšiel vo vydavateľstve Naumann & Göbel Verlagsgesellschaft mbH, Köln, preložili Katarína Széherová (5 – 143) a Judita Melcerová (144 – 304).

Detaily o knihe

Názov: Ohrozené živočíchy - Obrazový atlas

Originálny názov: Endangered species/Bedrothe Tierarten

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Červené zoznamy (Jarka Badániová, 31.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Červené zoznamy predstavujú sumár ohrozených rastlinných a živočíšnych druhov na našej planéte. Obrazový atlas Ohrozené živočíchy je vlastne červeným zoznamom v kocke, brilantnou a exkluzívnou publikáciou, ktorá dokumentuje vyše 250 ohrozených živočíšnych druhov či rodov. Ako človek, ktorý sa dlhodobo aktívne zaujíma o ochranu prírody a ochranu zvierat, považujem túto knihu za mimoriadne vydarenú publikáciu po stránke obsahovej i vizuálnej, určite za jednu z najlepších, aké sú za posledné roky na knižnom trhu dostupné. Okrem faktografických informácií je doplnená množstvom úchvatných fotografií, presnými mapami, vymedzujúcimi oblasti s ohrozenými druhmi, ale aj zaujímavosťami, priam pikoškami, ktoré z luxusnej knihy robia pútavé čítanie nielen pre dospelých, ale aj pre študentov či väčšie deti. Keby som bola takúto knihu dostala ako dieťa trebárs ako darček na sviatok, určite by som ju mala aj v noci schovanú pod vankúšom. Viete, že existujú zvieratá ako Diabol medveďovitý či Vombat dlhouchý? Alebo,že najnebezpečnejšie africké zviera je Hroch obojživelný? Knihu Ohrozené živočíchy vrelo odporúčam každému, kto má vzťah k prírode a vo svojej knižnici by ste ju určite mali mať.

Kus vzácnej prírody (Mirka, 28.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nádherná knižka pre milovníkov a ochrancov prírody! Keď mi prišla domov, bola som naozaj veľmi milo prekvapená s jej spracovaním. Živočíchy sú rozdelené do kategórií podľa svetadielov, orientácia je tak pomerne jednoduchá a jasná. Obsahuje tiež pekné mapy s vyobrazením výskytu jednotlivých zverov. Fotografie sú priam nádherné, veľmi detailné, veľké a výborne rozmiestnené v celej knižke. Musím povedať, že dlho som nemala takú knižku, ktorej by som venovala toľko času. Môžete ju listovať stále dokola, vždy Vás zaujme niečo iné, či už fotografia alebo samotný obsah. Naviac, nie je napísaná len tak nejakým zberateľom faktov o živočíchoch ale autorizovanou organizáciou na ochranu prírody. Veľmi odporúčam,výborná investícia!

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva deleno dva?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x