bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Sestra

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,90 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Sestra

Beatrice Hemmingovú vytrhne z pokojného, no nudného newyorského života zlá správa. Jej mladšia sestra, dvadsaťjedenročná Tess, jednoducho zmizla. Beatrice sadá na prvé lietadlo do Londýna, rozhodnutá sestru nájsť. Jej strach znásobuje aj fakt, že Tess je tehotná a do pôrodu má len niekoľko týždňov. V Londýne Beatrice zisťuje, že sestru našli mŕtvu, no odmieta prijať myšlienku, že spáchala samovraždu. Keď vidí, že polícia nekoná, sama sa púšťa do vyšetrovania prípadu. Podozrivých je niekoľko: Tessin ženatý milenec Emilio, jej psychiater, študent Simon, ktorý ňou bol doslova posadnutý, i lekár, u ktorého podstúpila génovú terapiu na liečbu cystickej fibrózy svojho nenarodeného dieťaťa. Ktorá indícia sa ukáže ako správna?

Z anglického originálu Sister (Piatkus, An imprint of Little, Brown Book Group, London) preložila Diana Ghaniová.

Dostupné verzie titulu

Sestra Elektronická kniha

Detaily o knihe

Názov: Sestra

Originálny názov: Sister

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

Sestra (Martina Ľuľová, 8.1.2015) Odpovedať

neoslovila ma
Veľmi som sa tešila na túto knihu, ale bola som sklamaná. Niejako som sa nevedela stotožniť s príbehom, očakávala som lepšie podanie. Darovala som ju svojej kamarátke, aspoň som jej spravila radosť.

sestra (Monika Hudecová, 15.11.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha je napísaná zaujímavým štýlom, ktorý mi však veľmi vyhovoval. Páčilo sa mi dokonca aj trocha otvorené zakočenie. Je to trocha mrazivé čítanie a hlavne preto, lebo pripomína skutočný príbeh.

VYBORNE (Veronika Berdáková Pavlík, 7.9.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Naozaj túto knihu odporúčam. Všetko sa mi páčilo. Ťahá Vás až do konca. Podozrievala som ozaj každého(-: A hlavne koniec je prekvapivý veeeeeľmi. Naozaj super thriler.. Odporúčam , nesklamete sa. A v knihe autorka poukázala na to ako láska dokáže človeka zmeniť a popoháňať vpred.

kniha (Petra Gonová, 6.11.2012) Odpovedať

Mam pocit, ze som objavila dalsiu vynikajucu spisovatelku a uz teraz sa tesim, ked sa mi do ruk dostane dalsi jej pocin. Je super, ze je pisana v prvej osobe, co ju podla mna robi ovela viac realnejsiu a putavejsiu...A ten koniec...stale neviem prist na to, ci ju zachranili alebo nie:))

stojí za prečítanie (Veronika, 10.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ako prvý ma oslovil jedinečný štýl, akým je kniha napísaná. Je to spleť súčasnosti, úvah, spomienok, e-mailov, takže ani chvíľu sa mi kniha nezdala fádna a nenudila som sa pri nej, ba naopak snažila som sa prísť na to, či sa jednalo o samovraždu, a keď nie, tak kto bol vrah. Avšak celá kniha je zakrytá rúškom tajomstva a čitateľ sa dozvie pravdu až na konci. Naozaj odporúčam toto dielo, tým, ktorí majú radi nielen odhaľovanie tajomstiev, ale i zamýšľanie sa nad životnými hodnotami a nad tým, za čo všetko by sme mali byť vďační už teraz, nie až keď to stratíme. Prajem príjemné čítanie :)

kniha, ktorá zasiahne (Anet, 1.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Po tejto knihe som túžila už dlhšie, nakoľko aj ja mám sestru a nie jednu, dokonca dve, preto už jej názov sa stal pre mňa lákadlom. Nedávno som si ju konečne kúpila a konštatovanie, že ma nesklamala, je slabé na to, aby vyjadrilo moje pocity a dojmy, ktoré vo mne vyvolala. Neviem, či by kniha bola natoľko zaujímavá pre niekoho, kto sestru, či súrodenca nemá, ale mňa očarila. Priznám sa, že na prvých stranách som zostala mierne zaskočená tým, aký štýl písania si autorka zvolila, ale už o pár strán ďalej som pochopila prečo... A teraz viem, že inak sa to ani napísať nedalo. Nádherne vykreslené pocity k milovanej sestre, prežívanie každučkej malej spomienky, slova, či myšlienky ma častokrát prinútili vytočiť jednej či druhej sestre a povedať im, ako ich milujem a aká som šťastná, že ich mám :). Myslím si, že táto nezvyčajná kniha s veľmi pútavým príbehom, ktorý ma miestami zasiahol tak, že som mala slzy v očiach a zimomriavky, si zaslúži, aby si ju prečítalo čo najviac ľudí. Je naozaj fantastická a vo mne zanechala hlbokú stopu a poučenie. Život je naozaj príliš krátky a nevyspytateľný a mali sme si najviac zo všetkého vážiť čas, ktorý strávime s milovanými ľuďmi, lebo nevieme, kedy budú musieť tento svet opustiť. A myslím si, že práve toto je hlavnou myšlienkou tejto úžasnej knihy.

recenzia (Mária Kuncová, 8.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keď som si prečítala moj komentar ku knihe mala som pocit, že som neopisala svoje pocity uplne presne a na veľa veci som zabudla...tak pridavam ďalši :))Ako prvé sa ma zapačilo, že kniha je písana v prvej osobe ako list svojej mrtvej sestre..Všetky pocity som prežívala s hlavnou hrdinkou...Ako sa vravi všetko zlé je na niečo dobre aj tu to tak bolo.Bee si po smrti svojej sestry uvedomila veľa veci. napriklad, že žila s mužom kt. možno ani nemilovala a kt. ju nevedel pochopiť.Zistila, že bola snobka a odsudzovala ľudi podľa toho ako vyzeraju.Nevedeli s mamou prejavovat svoje city, objat sa len tak sa porozpravat...Pačilo sa mi ako postupne ziskavala dokazy aj ked jej nikto neveril tak to nevzdavala.Bola na konci so silami, ale bojovala a bola aj oporou matke..Pohaňala ju laska k sestre.Veĺmi zaujimave boli aj rozhovory so starším panom...Pačilo sa mi, že keď opisovala farby tak vedela presne číslo na vzorkovniku :)Tiež mam nazor na vedcov taký aky mala ona.Opísane su aj vyčitky svedomia, že mohla sestru zachraňiť.Kniha je plna zvratov a fakt veľa podozrivých.Na konci su aj otazky čo sa tyka knihy na kt. som si aj odpovedala :))) Ako veľke plus bolo , že na konci bol rozhovor s autorkou to sa mi naozaj veľmi rátalo.Už sa neviem dočkať ďalšej knihy.Ešte jedna vec važte si svojich surodencov, lebo nikdy nemožete vedieť čo sa može stať.Táto kniha vo mne zanechala veľa pocitov.

recenzia (Mária Kuncová, 28.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Túto knihu som vyhrala práve od Vás a bola to pre mňa vyhra v pravom slova zmysle.Knihu som si zamilovala od prvej strany.Milujem tento štýl písania.Zimomriavky som mala skoro celý čas.Kniha bolo plná zvratov.Vyvolala vo mne strašne veľa emócii a pocitov.Dozvedela som sa aj veľa nových veci o genetike.Bola som rada, že som vraha neodhalila hneď na začiatku, ako pri niektorých knihách, lebo potom to nie je ono.V knihe bolo veľa podozrivých.Záver bol veľmi prekvapivý.Pri tejto knihe som mala dilemu, či ju mam rychlo prečítať a dozvedieť sa pravdu, alebo čitať pomaly aby mi nebolo smutno, že som ju už prečítala :) Samozrejme vyhrala moja zvedavosť a prečítala som ju za necelé 3 dni.Kniha je už v mojej knižnici na čestnom mieste. Ešte musím podotknuť, že milujem knihy pri kt. si uvedomim ako milujem niektorých ľudí v mojom okoli.Tiež mam sestru.čiže dávam minimálne 5 hviezdičiek:)

Určite odporúčam :-) (Lucia, 23.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Veľmi zaujímavá kniha. Niekoľko rozličných podozrivých z rôznych oblastí života obete, prekvapivý záverečný zvrat, ale aj celkom pozoruhodné informácie z oblasti genetiky-naozaj dobrá kriminálka. Okrem najdôležitejšej zápletky ma oslovil citlivo vykreslený vzťah medzi sestrami, ktorý na mňa silne zapôsobil. Po dočítaní knihy Sestra som preto utekala vystískať tú moju :-)

super (Naty, 3.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
vynikajúca kniha, osobne som ju prečítala za dva dni čo sa u mňa často nestáva...výborne napísaná nečakaný zvrat :) odporúčam

Nečakaný zvrat (Táňa V., 31.1.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha je celkom zaujímavá, i keď to nebola jedna z tých, od ktorých sa nedokážem odtrhnúť. Autorka píše zaujímavým štýlom, pričom máte pocit, že naozaj čítate list prerušovaný živými spomienkami. Až do konca knihy som nedokázala zistiť, kto je vrahom, pričom som Bee držala palce, aby to skutočne zistila. K záveru sa dostanete k nečakanému zvratu, ktorý ma celkom prekvapil, ale to k tomuto žánru patrí. Prajem príjemné čítanie :-)

kniha (Barbora Jagnešáková, 15.12.2011) Odpovedať

zdá sa, že bude napínavá a zaujímavá... a písaná v prvej osobe, to mám rada. Asi viem, čo chcem na Vianoce :-)
Všetky komentáre (12)

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát osem?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

Oproti mne sedí právnik prokuratúry pán Wright, ktorý ma bude vypočúvať. Hádala by som mu čosi pod štyridsať, ale možno je mladší, len si musel vypočuť priveľa príbehov podobných tomu môjmu. Tvári sa ostražito a mierne sa ku mne nakloní, aby som mu všetko prezradila. Dobrý poslucháč, napadne mi, ale čo za človeka?
„Ak vám to neprekáža,“ povie, „chcel by som počuť všetko od začiatku, neskôr si utriedim, čo je podstatné.“
Prikývnem. „Nie som si celkom istá, čo je začiatok.“
„Možno chvíľa, keď ste si prvý raz uvedomili, že sa niečo deje?“
Všimnem si, že má peknú taliansku plátennú košeľu a polyesterovú kravatu s príšerným vzorom – nemohla ich vybrať jedna osoba. Jedno z toho dostal do daru. Ak to bola kravata, určite je zdvorilý, že ju vôbec nosí. Neviem, či som ti to spomínala, ale mám nový zvyk. Keď sa mi nechce nad niečím premýšľať, začnem si čmárať.
Zdvihnem zrak a pohľady sa nám sa stretnú.
„Bol to telefonát od mamy, že je nezvestná.“

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x