bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Naprieč vesmírom

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

Ďalšie podoby titulu:
Formát: E-KNIHA
cena od: 8,30 €
  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Naprieč vesmírom

AMY sa spolu s rodičmi dá zamraziť a naložiť na vesmírnu loď Pamodaj. Opustí svojho priateľa, kamarátov a všetkých blízkych, aby sa mohla zúčastniť na misii Archa.
Podľa plánu sa majú všetci zmrazení prebudiť o tristo rokov na novej planéte v súhvezdí Kentaura. Alebo o tristojeden rokov? Tak či onak, päťdesiat rokov pred plánovaným pristátím sa kryokomora číslo 42 za nevyjasnených okolností otvorí a Amy sa prebudí v roztopenej kryokvapaline.
Niekto sa ju pokúsil zabiť!
Amy sa stáva súčasťou malého sveta, v ktorom fungujú veľmi zvláštne pravidlá. Viac ako dve tisícky pasažierov lode Pamodaj sa vo všetkom podriaďujú obávanému tyranovi Najstaršiemu. Starší, Najstaršieho neposlušný nástupca a Amin rovesník, sa usiluje získať jej srdce a popritom sa učí, ako sa má správať, keď jedného dňa prevezme vládu na lodi.
Amy mu chce veriť. Ale môže sa spoľahnúť na chlapca, ktorý nikdy nevytiahol päty spomedzi tesných kovových stien vesmírnej lode? Je si istá iba jedným: spolu so Starším musí odhaliť skryté tajomstvá lode, skôr než sa ten, kto ju rozmrazil, pokúsi o ďalšie vraždy.

Z anglického originálu Across the Universe (Penguin Group, New York 2011) preložil Filip Pacalaj.

Detaily o knihe

Názov: Naprieč vesmírom

Originálny názov: Across the Universe

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Čitateľské recenzie

Hodnotenie čitateľov

Niečo úžastné (Katarína, 28.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Presne takéto knihy sa mi páčia. Plné napätia a záhad. Veľmi dobrá myšlienka na príbeh. Som rada, že som nesiahla po nejakej knihe o upíroch (to sú už na jedno kopyto) ale po tejto. Veľmi sa mi páčila. Sklamal ma však koniec - netuším ako to mohlo skončiť. Môžem si len predstaviť :)

Paráda (Annamária Hrinová, 17.1.2015) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kúpila som si tú knihu lebo bola na akcii a nečakala som,že bude taká super. Fakt odporúčam veľmi zaujímavá a napínavá kniha. Skoda, že ostatné časti nevyšli v slovenčine...

Láska na prvý pohľad (Kristína Vitkovičová, 6.5.2014) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha sa mi do rúk dostala pred pár dňami. Obálka sa mi páčila už na prvý pohľad a povedala som si, že by stálo za to, zistiť, čo sa nachádza v knihe. Ako sci-fi nadšenca ma kniha zaujala už na prvých stranách. To, že bol príbeh písaný aj z pohľadu Amy aj z pohľadu Staršieho bol skvelý nápad. Príbeh postupne odkrýva tajomstvá lode a napokon aj tajomstvo Staršieho. Je v ňom zakomponovaná aj romantika, čo knihe dodáva ten správny šmrnc. Jediné, z čoho som sklamaná je to, že táto kniha je súčasťou série, ktorá obsahuje ešte ďalšie dve knihy, ktoré nie sú preložené do slovenčiny :/ Ale aj napriek tomu knihu vrelo odporúčam a tým, ktorým nevadí čítať v češtine odporúčam aj pokračovanie, na ktoré si už brúsim zúbky :)

Úžasná kniha (Mirka Rezníčková, 14.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Nedokázala som sa odtrhnúť až po kým som po pár hodinách knihu nedočítala a nedozvedela sa všetko, čo si pre nás autorka pripravila. Príbeh z podhľadu dvoch postáv napätie ešte oveľa zvyšoval. Ešte som knihu z takéhoto prostredia nečítala, o to viac ma zaujala. Rozhodne knihu odporúčam.

Záhadná až do samého konca! (Martina, 13.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Ked som si prezerala knihy,aké by som chcela mať doma,táto ma obzvlášť zaujala.Musím povedať,že má perfektný obal.Recenzie sa mi taktiež zdali zaujímavé a ked som ju našla v akcii,neváhala som a kúpila si ju!:)Ked som začala čítať,nevedela som,čo očakávať,no hned zo začiatku ma zaujalo to,že sa to vlastne píše z pohľadu viacerých osôb a nie len jednej.Podľa mňa je to super,pretože tak môžme vidieť dej očami rôznych postáv.Obľúbila som si Staršieho,a vôbec som nevedela,čo očakávať od Najstaršieho.Amy ako hlavná postava bola skvelá,statočná..neviem si predstaviť ocitnúť sa na jej mieste! :D Dej bol tak zauzlený,že do poslednej chvile som netušila kto je tým zlým.Proste,rýchlo a dobre sa číta,nie je ani hrubá,postavy sú každá iná a originálna a dej je ozaj vzrušujúci.K tomu tá obálka..Fakt vrelo odporúčam ;) Jediné mínus bol pre mňa koniec,bola by som rada vedela ešte ako to bude pokračovať,..

Super (Barbora, 13.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Na túto knihu som natrafila náhodou - bola v akcii na nejakej stránke - už si nepamätám, na akej, ale zdá sa mi, že tu - a tak si hovorím, že v mojej knižnici sa zatiaľ nenachádza žiada sci - fi kniha, tak prečo nie? Objednala som si ju a hneď som sa do nej pustila. A zhltla som ju na jeden raz. Nedalo sa od nej odtrhnúť, stále som si domýšľala, ako by to mohlo skončiť, ale tak, ako to skončilo, som teda netipovala. Naozaj super kniha, plná napätia, záhad. Úplne sa vymykala od žánrov, na ktoré som zvyknutá a bola som veľmi prekvapená, že aj takéto knihy sú super, majú veľa do seba, dokážu potešiť, rozosmiať...Určite to nie je len brak, som rada, že ju mám doma a teším sa na pokračovanie. Odporúčam :-)

Pár kusov papiera? (Kristína Protušová, 7.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
O knihe Naprieč vesmírom som sa dozvedela už niekoľko mesiacov pred samotným vydaním. Zaujala ma obálka, popis a tiež pomerne vysoké priemerné hodnotenie a pozitívne reakcie čitateľov.Po určitom čase od dočítania sa na knižku pozerám spätne. Je možné, aby ma „pár sto kusov papiera“ dokázalo takto rozhádzať? Fantasy detektívka. Beth Revis napísala naozaj brilantný román plný akcie, zvratov a tajomna. Občas vás prinúti zamyslieť sa. Prečo sa my, prostí smrteľníci, tak sťažujeme na svet? Čo majú povedať oni? Reprezentatívna vzorka obyvateľstva, ktorá pozostáva z tých najlepších a najvhodnejších ľudí pre novú krajinu? Čo by ste povedali na to, keby ste boli súčasťou vesmírnej lode Pamodaj? Potešilo by vás to, že na lodi ostanete trčať zopár ďalších rokov? Zaujal ma autorkin štýl písania. Striedanie pohľadov, z ktorých je príbeh vyrozprávaný, urobilo celý príbeh ešte zaujímavejším a jedinečnejším. Amy, ach tá Amy. Pravdupovediac, jedna z mojich najobľúbenejších hlavných hrdiniek fantasy sérii. Šestnásť rokov.Viem, že tento vek pre rodičov tínedžerov nie je tým najšťastnejším. No Amy je iná. Zas a znova. Miluje ich. A dala by všetko za to, aby s nimi mohla byť až do samého konca. No osud však má trochu iný názor. Je to však spravodlivé? Postupne si zvyknete, že nie všetko je spravodlivé. A nikdy ani nebude. Neľutujem, že som po tejto knižke siahla. Prečo ma zaujala? Pretože je iná. A i napriek tomu, že stále nosí nálepku DEBUT, patrí medzi tie najlepšie knižky, ku ktorým som sa dostala. A teraz konečne chápem, že i „pár kusov papiera“ dokáže človeka zmeniť. Možno nie úplne, ale jeho názor určite.

Fajn (Dominika Veselovská, 1.8.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihu som si kúpila, lebo mi prišla celkom zaujímavá. Samozrejme, že som čítala omnoho lepšie knihy, ale na to, že to bol debut, je táto kniha vynikajúca. Na to že je to debut, výborná ! Plná otázok a zamyslenia sa nad skutočnými hodnotami v živote. Dej je pomerne jednoduchý, ale na druhej strane, neurazí na ranné cesty bratislavskými autobusmi. Každopádne, kto má rad sci-fi odporúčam :)

pokračovanie (Kristína, 16.3.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
To naozaj myslíte že nebude pokračovanie ?! Tak teraz som naozaj naštvaná, nevravím že je to najlepšia kniha na svete ale pokračovanie ma jednoducho zaujíma, som naozaj sklamaná. Kniha je pútavá, opisy prostredia sú skvelé a dej je myslím si skvelý.

spokojnosť (Slávia Klaučová, 11.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
pozerám že väčšinou ju čítali ženy :) Takže pridám tu aj chlapské slovo :D Bol som veľmi zvedavý ako sa so scifi žánrom popasovala žena, keďže viac takých kníh píšu muži. Bol som spokojný, na skákanie kapitol sa dá zvyknúť. Príbeh je fajn je originálny takže oceňujem. To myslíte vážne že je pokračovanie a nevydáte ho ??? Načo si to potom kupujeme ? Aspoň by ste mohli označiť že úvodný diel.....

Ivan Klaučo (Ivan Klaučo, 11.3.2013) Odpovedať

bola prihlásená mama tak to sem dalo ako jej komentár :)

Príjemné čítanie (Kristína Gajdošová, 10.3.2013) Odpovedať

príjemné čítanie
Nápad sa mi zdal veľmi dobrý ale mala som často problém s tým, že som sa nudila a dlhšie mi trvalo kým som ju prečítala, nedokázala som pri knihe presedieť hodiny ako pri niektorých. Začiatok bol pútavý a tak isto koniec, ale medzitým by si kniha zaslúžila viac akcie. Inak mám z nej celkom dobrý pocit a zaslúži si vašu pozornosť.

mohlo to byť aj lepšie (Alexandra Halmová, 6.3.2013) Odpovedať

priemerná kniha
Nie som nadšená, ale ani úplne sklamaná, bolo to fajn. Začalo sa to zaujímavo, potom som sa však začala trochu nudiť a posledných asi 50 strán som zhltla na jeden šup. Škoda, že je kniha písaná v prvej osobe viacerými postavami, štýl písania a myšlienkové pochody sú u oboch postáv rovnaké a veľakrát som sa musela pozrieť, či je kapitola z pohľadu Amy alebo Staršieho. Ale ak ale by bola len z pohľadu Amy, chýbali by dôležité kúsky skladačky, ak z pohľadu Staršieho, prišli by sme o dobrý začiatok. Kto bol záškodníkom, bolo od začiatku veľmi jasné, ale napriek tomu ma na konci v určitých veciach autorka prekvapila. Celkovo to je neobyčajný príbeh a život na lodi bol vykreslený verne, takže sa dá do deja ľahko vžiť. A malý fun fact, Amy je uložená do komory s číslom 42 a keď otvorí kufor, ktorý si vzal na novú planétu jej otec, medzi obľúbenými knihami má Stopárovho sprievodcu galaxiou.

Skvelý nápad! (Evelin Kissová, 29.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha má super nápad! Kapitoly sa síce veľmi rýchlo striedajú, čo bolo často na škodu, ale nápad a prevedenie je veľmi dobré, hlavne koniec bol naozaj úžasný. Dystópia s prvkami sci-fi - skvelý darček na Vianoce 8) btw. nezľaknite sa začiatku, je to tam dosť nechutné 8D

Príjemné čítanie (Diana, 29.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som čítala hlavne vďaka dobrým recenziám. Očakávala som teda od nej veľa. Nesplnilo to úplne všetky moje očakávania, ale aj tak to bola veľmi zaujímavá. Ide o sci-fi knihu, ktorá má v sebe aj romantiku, napätie, záhady. Dej bol výborne premyslený a koniec! Tak ten úplne samotný koniec som nečakala! :D Sadol mi aj autorkin štýl, kde sme mali možnosť nahliadnuť do sveta Amy aj Staršieho. Celkovo knihu hodnotím veľmi pozitívne. =)

Loď klamstiev (Jazmína Kreanová, 22.11.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Kniha bola jednoducho úžasná. Nevedela som sa od nej odtrhnúť. úplne som chápala, že Amy je taká zmätená, no občas mi liezla na nervy, to však nemení nič na tom, že ako celok je to skvelé :D Autorka má príjemný štýl písania. Čítalo sa mi to ľahko, vlastne to šlo samo :D Určite knihu odporúčam tým, ktorí majú radi YA distópie :D

Jeden z najprekvapivejších kníh (Adriána Kozáková, 10.11.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Knihu som začala čítať vďaka skvelým recenziam, ktoré som našla na internete. Zo začiatku to nevyzeralo valne, ale obľúbila som si štýl písania a striedanie postáv. I keď si nemyslím, že by som si juu tak skoro prečítala, ale bolo to príjemné oddychové.

Hodnotenie (Petra Tokárová, 10.8.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Od knihy som čakala strašne veľa lebo som ju začínala čítať s vynikajúcimi odporúčaniami. Priznám sa spočiatku ma trochu sklamala ale postupom času, keď som si na ňu a všetko okolo nej (dej, postavy, loď) zvykla pohltila ma a do bodky naplnila moje očakávania. Úžasná kniha s originálnou myšlienkou... Jediné, čo by som vytkla je to, že v knihe som našla niekoľko chýb, ktoré mi čítanie rušili. To sa však dá prehliadnuť. :-)Takže vrelo odporúčam. :-)

KOmentár (roxy, 6.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Keďže ako pozerám sú tu samé dlhé komentáre pokúsim sa dať nejaky kratší. Od začiatku je táto kniha zvláštna pravdaže v tom dobrom slova zymsle. Proste je to nepredstaviteľné dať sa zamraziť a ja na Amynom mieste by som to asi dosť rýchlo vzdala a moja kniha by skončila niekde na začiatku. Niže by som bola bojko ale vidieť ako vám uspia mamu i otca. Ako im dajú nejakú tekutiny do očí a hadičku do žalúdka?? To je proste brr predstava. No ale potom príde Starší a to jeuž príjemná zmena. A ten koniec??? Bože už od polovice sa všetko zvrtáva a zrzu sa všetci dozvedajú veci. Nepredstaviteľné veci. A koniec no ten ma zabil. Netuším ale je už pokračovanie????

odpoveď (Katarína Ončáková, 23.5.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Dobrý deň, vzhľadom na slabú predajnosť tejto knihy, ďalší diel v slovenčine naše vydavateľstvo nebude vydávať.

Naprieč vesmírom - realita či fikcia? (Angelika Sebőková, 21.3.2012) Odpovedať

príjemné čítanie
Kniha ma zaujala z toho dôvodu, že som niečo podobné predtým ešte nečítala. Dej je veľmi zaujímavý, delí sa dve časové línie, ktoré sledujú osudy dvoch hlavných postáv - Amy a "Staršieho". Táto fikcia núti človeka premýšľať, rozveselí, nahnevá, dokonca miestami dovedie až do beznádeje. Stiesňujúce životné podmienky vyvolávajú v čitateľovi napätie. Výborný opis prostredia vo Vás vyvolá dojem, že to dané miesto naozaj poznáte, žijete v ňom, viete ako vyzerá. A aký by bol život, v ktorom už nikdy neuvidíte západ Slnka, nezažije dážď a nenadýchnete sa čerstvého vzduchu? Kde inteligentní ľudia sú považovaní za bláznov a blázni za normálnych ľudí? Kde Vašim jediným domovom je kovová konštrukcia, ktorú celý život neopustíte?

Iba o pár rokov neskôr (M.P., 2.3.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu som si spolu s ostatnými priniesla z knižnice. Mala som však dilemu , ktorú čítať prvú. Práve NAPRIEč VESMíROM ma oslovila. Nebudem klamať, bolo to obálkou. Je prekrásna.Presne sa hodí k príbehu Amy Martinovej.Obdivovala som jej guráž nastúpiť na vesmírnu loď Pamodaj.Bol to skok do prázdna. Veľmi ľahko mohla padnúť na kolená. Ona to však skúsila. Zobudila sa však v nesprávnom čase. Smútila za rodičmi. Chcela im však dopriať lepší a plnohodnotnejší život na novej planéte.Všetci boli iný, nerozumela im iba Starší jej bol akosi bližší.Správal sa ľudsky.Mňa osobne úplne ohromila ruja. Priznávam, v tom negatívnom svetle.Ľudia sa správali ako zvieratá okrem svetlých výnimok. Spolu s Amy som sa bála o jej rodičov.Zistenie , že loď pristane oveľa neskôr ako sa očakávalo ma zasiahlo.Po smrti Najstaršieho sa však život na nej predsa len nezdal až taký zlý. Najmä po boku človeka , ktorého ľúbite. Aj tomu však najprv musíte odpustiť.

Až ma zamrazilo.. (Lucia Golianová, 23.2.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Aj k tejto knihe ma priviedol server goodreads.com :) A zas to bola "trefa do čierneho". Napriek tomu, že sa mi zo začiatku nepozdávalo delenie kapitol na "Starší" a "Amy", zvykla som si naň a dej ma po pár stranách úplne pohltil. Príbeh, ktorý vás núti premýšľať..aký je obrovský pocit sklamania, zistiť že toľko rokov "spíte", a keď sa zobudíte, rodičia tam nie sú?. Aká je to beznádej, objaviť sa v úplne inej "krajine", kde nikomu nemožno veriť a hoci viete, že máte pravdu, ľuďom, čo vyrástli v lži to nikdy nebudete môcť dokázať (ruja a pod.). Pri niektorých scénach ma až mrazilo, a zúfalo som chcela zakričať na Staršieho, že Hitler nebol hrdina (=len príklad). S Amy som súcitila a zdielala s ňou všetky jej pocity. A ten koniec..keď si myslíte, že viete kto je zloduch a všetko to spáchal..a nájde sa ešte jeden! Jaj! Oplatí sa prečítať!

Už sa teším (Niki Kántorová, 31.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Tak túto knihu som dostala len dnes a som hrozne natešená, kedy ju začnem čítať. Počulas om o nje že je super. Má plno vypracovaných detailov, krásny dej, múdre myšlienky. Proste že je super. Síce som ju ešte nečítala ale verím že stojí zato.

Nečakala som, že to bude také dobré :) (Martina Ukušová, 16.1.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Takže...ako správny knihomoľ by som vedela odporučiť obrovské množstvo kníh, ale rozhodla som sa pre jednu, ktorú som čítala naposledy - dočítala som ju pred dvomi dňami a všetky pocity z nej mám doteraz v sebe. Ide o knihu Naprieč vesmírom. Priznám sa, že som o nej vedela už dlhšie a veľmi dlho (od kedy vyšla v angličtine) som odolávala jej kúpe. Ale keď som uvidela tú nádhernú obálku (áno, ako sci-fi fanúšik milujem všetko, čo sa odohráva vo vesmíre), som si knihu kúpila. Hneď som si prečítala prvú kapitolu a verte mi, keby som nebola uprostred skúškového obdobia, tak nejdem spať, kým neobrátim poslednú stranu. Autorka píše skvelým štýlom, ktorý núti čitateľa obracať stránku za stránkou. Na každej strane sa dozvieme, nejaké tajomstvo, ktoré prerastie do ďalšieho a to do ďalšieho. A verte mi, je to naozaj dobre premyslené. Nechcem tu rozpisovať dej, lebo by som len veľmi nerada prezradila, čo i len jediný spoiler. Čo by som však chcela povedať, je to, že hoci je kniha určená skôr pre mladých čitateľov (patrí do skupiny Young Adult literatúry), ja som v nej našla aj veci, ktoré by sa hodili aj do knihy, určené vyšších vekovým kategóriam. Proste som objavila knihu pre mňa, brata, sestru, mamu, otca, babku, dedka a všetkých mojich kamarátov. Jednoducho pre VÁS. 

Geniálna (Mária Breštenská, 19.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knižka, pri ktorej zmizne svet vôkol vás. Ocitnete sa totiž vo vzrušujúcej vesmírnej lodi v spoločnosti hlavnej hrdinky, Amy. Výborný príbeh vyrozprávaný od cenenej americkej autorky s veľmi dobrým prekladom. Čo viac môžem dodať? Asi len to, že knižka nesmie chýbať v každej knižnici Young Adult nadšencov. Pretože naozaj stojí za to.

Pamodaj? (Veronika Mišíková, 7.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Knihu ešte nemám doma, ale veľmi sa na ňu teším. Zo začiatku ma veľmi očarila tá nádherná obálka a som rada, že aj slovenské vydanie ostalo pri originálnej obálke. Knihu som už čítala po anglicky a bola trochu iná ako som očakávala, ale nesklamala! Ocitáme sa na vesmírnej lodi, máme tu chlapca, ktorý sa volá Starší (Elder) a potom sa má stať Najstarším (Eldest) a dievča, Amy, ktoré niekto prebudil zo zamrznutia, v ktorom mala pobudnúť ešte pár rokov, čo by ste od príbehu očakávali? :) Som zvedavá na slovenský preklad :)
Všetky komentáre (27)

Pridajte svoj komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát štyri?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky z knihy

STARŠÍ:
Najčudnejšie na nej boli vlasy. Ryšavé.
Načiahol som sa a dotkol sa skla, ktoré ju väznilo, a až teraz som si všimol, aké je studené. Vydychoval som biele obláčiky pary. Prsty sa mi pri dotyku lepili na sklo. Položil som ruku na sklený box, presne nad miesto, kde mala srdce. Moja koža nad jej žiarivou pokožkou pripomínala tmavý tieň.

AMY:
Len som bežala a bežala a bežala.
Okolo nemocnice, cez záhradu, pozdĺž rybníka. Až ku kovovej stene. Zastala som, lapajúc dych, a tlkot srdca som si cítila až niekde v ušiach. Jednou rukou som sa oprela o stenu a druhú som stisla do päste, vzápätí som ju však uvoľnila a spustila. Vtom som si uvedomila najdôležitejšiu vec na kozmickej lodi.
Nedá sa odtiaľto ujsť.
Kdesi v sebe som však začula tichý hlas. Mám tu Staršieho.

Najstarší vravel, že sila má slúžiť na ovládanie druhých a rešpekt si človek získa, len keď prinúti všetkých ostatných poslúchať. Keď som objímal Amy, uvedomil som si jednoduchú pravdu, že sila má slúžiť slabším a posilňovať ich. Veliteľ nemá posilňovať seba tým, že zneužíva ostatných. Správnejšie je používať svoju silu na podporu slabších.
Túto múdrosť som hľadal odo dňa, keď mi prezradili, že som sa narodil, aby som na lodi vládol. Pamodaj si zaslúžila lepšieho veliteľa než panovačného manipulátora. Najstarší nie je skutočný veliteľ, ale tyran.
Skutočný veliteľ sa neobklopuje figúrkami, ale ľuďmi.
Amy sa odtiahla a pozrela mi do tváre. Bledú tvár jej zalievala červeň, oči jej horeli, pohľad mala kalný a z nosa jej k hornej pere visel svetlý sopeľ. Utrela si ho do rukáva.
Jakživ som ju nevidel krajšiu.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x