bux.sk
knihy, ktorými žijete
Úvodná stránka Neprehliadnite
Buxcafe Knižné podcasty Eknihy na Bux.sk







Veda

Vydavateľ: IKAR (IKAR, a.s.)
Séria:Základný kameň rodinnej knižnice
Jazyk: slovenský
Formát:Kniha
Poradie vydania:1.
Nie je na sklade. 
Informácie o dostupnosti

Posledná zmena: 28.03.2024 02:44

  • Informuj priateľa

Obsah knihy: Veda

Pozoruhodná prehľadná kniha rozpráva príbeh vedeckého pokroku od vynájdenia kolesa až po riešenia zmeny podnebia v 21. storočí. Zachytáva všetky rozhodujúce okamihy, v ktorých objavy vznikli, a ukazuje, ako predstavy, vynálezy a jednotlivci, čo sa za nimi skrývajú, zmenili náš svet. Vďaka nádherným ilustráciám a prístupnému textu vysvetľuje aj tie najzložitejšie témy jasnejšie než ktorákoľvek dosiaľ vydaná kniha.

Veda je pokračovaním najúspešnejšej série encyklopédií Zem, Zviera, Život zvierat, Človek, Vesmír, Rastlina, Vták, Oceán, História, Predhistória a pôvodnej encyklopédie Slovensko.

Detaily o knihe

Názov: Veda

Originálny názov: Science

Objednávací kód -

Zobraziť podrobnú špecifikáciu

Hodnotenie čitateľov

perfektný doplnok informácií (rado, 17.10.2014) Odpovedať

príjemné čítanie
ja hodnotím na rozdiel od iných názorov nie až tak pozitívne. Samozrejme ilustrácie, obrázky, tab. a celk. dizajn sú super. Ale rozdelenie podľa časovej chronológie nie je podľa mňa najlepším riešením. Informačný chaos. V prípade HISTÓRIA to však vyšlo a voči nej nemám kritiku. Ďalej Napr. ILUSTROVANÁ ENCYKLOPÉDIA VEDY z 1997 spracovaná podľa témy bola lepšia samozrejme na svoju dobu. Dokonca niektoré témy sú spracované málo (poľnoh., gl. otepľovanie, obnoviteľ. zdroje. Iné témy ako genetika, atóm, vesmír ma oslovili. Niektoré časti sú len opakovaním ZŠ.Podľa mňa takáto kniha má prinášat zhrnutie starého a veľa nových faktov a uhľov pohľadu na lepšie chápanie. Nie vždy to vyšlo. Je však aktuálna a hodnotím ju viac ako niektoré vysokoškolské učebnice. ZÁVER: Užitočná kniha na doplnenie informácií. Ale ako zdroj v dobe internetu nie. Kto videl nejaké interaktívne dok. na HISTORY, NAT GEO, SPEKTRUM bude som mnou určite súhlasiť. Vidím tu však potenciál knihy ak sa ešte lepšie prepracujú (cez nové interaktívne obrázky, schémy,3D zhrňujúce zobrazenia x,y,z; hýbajúce animácie a menej resp lepšie zrozumiteľného odborného textu). Po vizuálnej hodnote je samozrejme perfektná. Videl, čítal som už veľa a viem to zhodnotiť. No niekedy je možno menej viac. O náročnosti vytvoriť takéto dielo sa hádam nebudeme baviť.

perfektná (Miroslava Hodásová, 31.10.2012) Odpovedať

vrelo odporúčam
Táto kniha je najlepšou encyklopédiou akú som doposiaľ čítala z celej edície. Prehľadne a zaujímavo popisuje základné fyzikálne zákony, javy a zrozumiteľne vysvetľuje celú históriu vedy- od praveku až po súčasnosť. Nájdete v nej matematiku, chémiu, biológiu a fyziku. Životopisy a významné objavy ľudí, ktorí zmenili svet. Veda je všetko, čo nás obklopuje a aj preto by Veda nemala chýbať v nijakej knižnici moderného človeka. Knihu využívam aj ako učebnicu a som nesmierne spokojná s pozoruhodnými výsledkami.

Veda (Lucia Vajsová, 2.8.2013) Odpovedať

vrelo odporúčam
Encyklopédie celkovo môžem a z tejto série ich mám doma viac. Veda je však (zatiaľ) top! Je vynikajúco napísaná, obsahuje naozaj širokú škálu prehľadne usporiadaných informácií ...k tomu pútavé obrázky... Nie je čo dodať. Kúpa tejto knihy určite stála za to!

Super (Lucia Mihalová, 20.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Máme všetky encyklopédie z tejto rady a túto som kúpila manželovi "pod halúzku" :-) V obchode som ju len zbežne prelistovala a veľmi sa mi zapáčila, tak dúfam, že ho poteší :-)

Toto je neuveriteľná knihy (Ing. Peter Krapek, 18.12.2011) Odpovedať

vrelo odporúčam
Máme doma už Zem, Človek, Zviera, Vesmír, Rastlinu, aj najnovšiu Prírodu, ale toto je bomba. nadherná encyklopédia, ktorá fakt pretrvá. Otázky z vedy, množstvo zaujímavých faktov a údajov z fyziky, matematiky, chémie. Jedineční ľudia, ktorí ovplyvnili naše dejiny, vynálezy, priemyselná revolúcia, vek informatiky a všetko popísané umne, prístupne, zrozumiteľne. zatiaľ som tam nenašiel ani pár riadkov fádneho textu. Úžasné. Druhé veľké plus a skláňam sa - ilustrácie, obrázky a fotky. Kvalitné, výstižné, už len ich listovanie ma fascinuje. K tomu rôzne tabuľky, etapy, časové osy. Rozhodne je to tip knihy, ktorú si budem doma chrániť, ktorú by som dal ako darček (a aj dám, už ju mám objednanú:-)), takže vrele odporúčam. Vážne. Celá edícia je neskutočná a toto je vrchol, ďakujem vydavateľovi, lebo viem si predstaviť, že to nie je jednoduché, koľko to dá roboty a možno aj rozhodovania, či sa to vráti, či je to rentabilné. Bravo!

Odpovedieť na komentár


(nebude zverejnený)
Koľko je dva krát šesť?

V odpovedi prosím používajte iba číslice.

Ukážky stránok – pre zobrazenie čitateľného náhľadu kliknite na ukážku

Knihy

Výber žánrov

Beletria pre dospelých

Cestovanie, mapy

Česká literatúra

Deti do 10 rokov

Deti nad 10 rokov

Fond na podporu umenia

Jazyky, vzdelanie

Literatúra faktu

Odborná literatúra

Populárne náučná pre dospelých

Slovenská literatúra


Darčekové predmety a ostatné

Hovorené slovo

Hudobné CD

Knihy na počúvanie

Počítačové hry a aplikácie

DVD



x